Nästan klar

Idag har jag äntligen blivit klar med Host Family Letter. Tror jag i alla fall.. Så typiskt mig, jag blir aldrig nöjd. Men nu har jag finslipat på det så det räcker så nu ska jag skriva in det på ansöknings-sidan. Igår fixade jag dessutom den sista bilden. Så nu ser det ut såhär:

Application Form
Klar

Host Family Letter
Klar

Childcare Experience
Klar

Childcare Reference
Klar

1 Character Reference
Klar

2 Character Reference
Ej klar, jag ska få den under veckan

Medical Report
Klar

Portrait Photograph
Klar

Family/Childcare Photographs
Klar

Pass/Betyg/Körkort
Klar

Video
Ej klar, ska fixas under veckan

Det här betyder ju faktiskt att jag kommer bli klar med ansökan den här veckan. Yey. För övrigt så sitter jag och tittar på röda mattan från Oscars galan nu, och tänkte även försöka hålla mig vaken för att se en del av galan. Tänk att nästa års gala så kommer jag ju förmodligen befinna mig i rätt land och i rätt tidszon.

Video

Igår satt jag och pysslade lite med ansökningen. Och idag fick jag ett mail från Therese på Skandinaviska Institutet med lite feeback på det jag har gjort. Då fick jag även veta att det är något nytt för 2011. Nämligen att det måste finnas med en video i ansökan. Min första tanke var att det nog kommer kännas lite konstigt att sitta och prata framför en kamera. Men som tur är ska den bara vara 1-2 minuter lång. Jag hade sett tidigare att man kunde ladda upp en video på ansökningssidan och tänkte att jag skulle prova att göra en. Men nu när man måste göra en blev det ju lite värre. Jaja, det blir säkert bra.

Det var även något formulär som var nytt för i år. Men jag förstod inte riktigt vad det var så jag väntar på svar om det.

The Host Family Letter

Jag har inte så mycket att skriva om här just nu, det händer inte så mycket som har med Au Pair-ansökan att göra. Det jag håller på med är att finslipa på mitt Host Family Letter. Känner att jag har fastnat totalt i skrivandet av det, jag tycker att det är så svårt att få med allt och få fram sin personlighet. Jag hoppas att det lossnar snart.


The application



Ansökningen genom SI görs till en stor del på datorn. Man fyller i formulär på en ansökningssida och formulären i pappersform scannar man och lägger in. Men trots det blir det en hel del papper som ligger här hemma.

I helgen har jag varit och scannat en massa saker som jag ska lägga in ikväll tänkte jag. Så som Medical Form, Character Reference, pass och körkort. Det är inte så himla mycket kvar på ansökningen nu faktiskt. Det börjar närma sig. Väntar på att min andra Character Reference ska bli klar, men hon som ska skriva den är i Thailand just nu så det får vänta tills hon kommer tillbaka. Sedan ska jag lägga upp en del bilder till, finslipa lite till på mitt Host Family Letter och skriva till lite på min Childcare Experience. Men sedan tror jag faktiskt att jag är så gott som klar inför intervjun.

Känns ju lite som att för varje dag som går så kommer man lite närmare att få sin dröm uppfylld.

Medical Report

Var ju som sagt på hälsoundersökningen i tisdags. Och allt gick jättebra! Men efter att jag hade betalat 300 kronor så fick jag betala 100 kronor till. Det eftersom jag inte var vaccinerad mot tuberkulos (vilket nästan ingen är), så en sköterska gjorde ett test för att se så att jag inte hade det. Så i fredags fick jag komma tillbaka på återbesök för att se resultatet - och ingen tuberkulos för min del. Även om jag fick betala 400 kronor så måste jag säga att jag kom billigt undan.

Ännu en sak som kan bockas av från listan.

Hälsoundersökning



En del av Au Pair-ansökningen består av en hälsoundersökning. En del som man själv ska fylla i, och en annan del som en doktor ska fylla i. Så förra veckan ringde jag till min vårdcentral och hörde om de kunde göra en hälsoundersökning. Och det gick bra, men det var väldigt svårt att få en tid. Så jag ska iväg på en drop-in tid nu på morgonen.

Sköterskan jag pratade med sa att det skulle kosta lite mer än ett vanligt besök - ungefär 300 kronor. Vilket låter väldigt bra eftersom jag vet att många har behövt betala över tusen kronor. Hoppas att det hon sa stämmer.

RSS 2.0