Jag älskar Boston

Hur kan man inte älska Boston?

Jag fick sluta tidigare idag för att jag har fått jobba längre varje dag den här veckan. Så vid 3-tiden tog jag T:et in till Boston. Hoppade av på Copley och gick till Pinkberry för lite frozen youghurt. Sedan gick jag förbi Starbucks för att köpa kaffe och sedan vidare till Boston Common, och där sitter jag nu (hur bra är det inte att det finns wifi i parken?). Det är sommarvärme idag och här sitter jag på gräset i solen och lyssnar på iPoden - underbart. Det är sådana här gånger man inser att man verkligen bor i USA. Boston är verkligen den bästa staden! Om en timme kommer österrikiska Johanna och då ska vi gå och köpa något att äta.

Nu ska jag fortsätta njuta!

The best weekend

Helgen i Niagara Falls, Canada var verkligen sååå bra! Åh vad kul vi hade.

Jag hängde hela helgen med Veronica (Sverige), Lisa (Tyskland), Johanna (Österrike) och Kathrin (Tyskland) och vi kände alla lite som att vi var i Europa igen - allt var jättedyrt, vi var inte underage och på skyltarna stod det km/h och kg. Jag längtar redan tillbaka till Canada! Och igår började faktiskt jag och Anni att prata om att åka till Canada innan jul, så vem vet?! Jag har i alla fall så otroligt mycket bilder från helgen. Så jag ska ta och sortera ut vilka som ska visas, så kommer det upp här så snart som möjligt.

Hittills har veckan sett ut som så att i måndags hängde jag med Johanna och Lisa på kvällen och delade lite bilder från helgen. Igår åkte jag med Kajsa till Starbucks där vi som oftast hänger på tisdagar tillsammans alla svenskar, och ikväll ska jag träffa Frida. Snart är det helg igen!


Niagara Falls, Canada 23-25/9.

Niagara Falls

Att jobba igårkväll var verkligen inte jobbigt. Det var faktiskt ganska trevligt att jobba på kvällen för en gångs skull. Jag och barnen hade det jättemysigt, och jag tror att de tyckte det var lite roligt att det var jag som var där på kvällen med dem. Idag jobbade jag till ungefär 11.30. Först iväg med de äldsta barnen till skolan och sedan åkte jag med lilla tjejen till en "playgroup". Men det var inte så kul för mig.. Det var alla mammor och jag så jag kände mig ganska utanför, haha.

Nu sitter vi i alla fall på bussen på väg till Niagarafallen! Vi har bara åkt i lite över en halvtimme, så vi har mååånga timmar kvar. Vi har i alla fall en himla massa mat och godis, så vi kommer nog klara oss väldigt bra!


Det här är inte min bild, men efter helgen kommer jag förhoppningsvis ha en massa fina bilder som jag faktiskt har tagit själv.

Hej då Jasmine!

Igår efter jobbet och efter att jag hade ätit middag med värdfamiljen så åkte jag till Jasmine för att träffa henne en sista gång innan hon åker hem. Det var trevligt, men det kändes också så tråkigt att jag inte kommer se henne på så länge nu när hon åker hem till Sverige. Vi hängde i alla fall först lite i Natick Mall, sedan på Starbucks och till sist åkte vi till Target. Jag fick också en kanelbulle av henne som hon hade bakat, åh vad gott det var! Som sagt så är det jättetråkigt att Jasmine åker hem imorgon, för hon är verkligen en så fin person och det känns som att jag har känt henne så mycket längre än två månader. Men jag vet att det kommer bli väldigt bra för henne att komma hem! Och vi kommer ju kunna ses sedan i Sverige.

På vägen hem blev jag så irriterad.. Jag visste ungefär vägen hem, men jag satte ändå på GPS:en för att vara på säkra sidan. Då visar den en helt annan väg än den man brukar åka därifrån, så den lurade in mig på the Mass Pike där man måste betala "tolls". Fy vad arg jag blev, haha.


Här i USA kan trafikljusen visa rött väldigt länge, och då kan det se ut såhär. Här är jag på väg till Jasmine igår.

Bild från Jasmine:

Jag igår på Starbucks/Barnes and Noble, där vi alltid annars är på tisdagarna.

För er som har glömt bort så kan jag påminna er om en sak: imorgon åker jag till Niagarafallen! Det ska bli så kul. Dock mindre kul att sitta på en buss i 10 timmar. Särskilt jobbigt blir det om jag har feber imorgon också (jag har haft feber hela dagen idag). Men med bra sällskap så går förhoppningsvis tiden snabbare. Jag kommer jobba till 12-tiden imorgon och sedan ska jag gå förbi Johanna innan vi går till T-stationen och åker till där bussen går ifrån.

Idag är en annorlunda dag för mig. Jag som aldrig annars brukar jobba på kvällarna ska idag göra det. Min värdmamma är bortrest och min värdpappa behöver gå på ett möte på min 5-årings skola så jag ska jobba i någon timme. Eftersom jag jobbar någon timme ikväll och halva dagen imorgon så behöver jag inte ta någon semester dag imorgon - väldigt bra! Nu ska jag jobba i en timme till innan jag får en stund ledigt och sedan ska jag jobba igen. Efter det måste jag nog åka till CVS och köpa lite saker att ha med på bussen.

Tisdag - Tuesday - Dienstag

Dagen idag har gått väldigt bra. Det regnade dock väldigt mycket idag när jag skulle hämta upp min 5-åring från kindergarden. Så efter att ha fått in de andra två barnen i bilen, ut med barnen ur bilen, promenerat från bilen till skolan, promenerat tillbaka till bilen och fått in alla barnen i bilen så var jag väldigt blöt. Dessutom verkar det som att amerikanska föräldrar inte tror att deras barn kan ta skolbussen när det regnar. I vanliga fall är det inte så många bilar parkerade vid skolan, men när det regnar är det verkligen kaos. Oj oj oj, hur ska det gå när det är vinter då undrar jag.

Jag började en halvtimme tidigare idag, vilket också betydde att jag fick sluta en halvtimme tidigare. Så när jag slutade skypade jag ett tag med min mamma och pappa och efter det gjorde jag mig i ordning för att träffa en ny tjej. Johanna heter hon och kommer från Finland, himla trevlig tjej! Vi åkte till Panera Bread och satte oss ute vid brasan där och pratade.

Ni som inte gillar att jag ska hoppa fallskärm behöver inte läsa mer nu - nu är det helt klart att jag ska hoppa den 16 oktober för idag betalade jag depositionsavgiften. Det kommer bli sjukt kul men också väldigt läskigt! Jag köpte också till att få en video och bilder på hoppet så ni får se det sedan när jag har hoppat.


Det här var det första jag såg imorse när jag tittade ut från mitt badrum.


Ikväll vid brasan på Panera Bread.

Lördag och söndag

Den här helgen har jag haft huset för mig själv då min värdfamilj har varit i Pennsylvania sedan i fredags. I lördagseftermiddag hämtade jag Veronica på t-stationen och sedan åkte vi hem till mig och njöt av ett tyst hus. Sedan kom Kajsa och Jasmine hit. Det var ju tyvärr Jasmines sista helg här i USA då hon åker hem på fredag (så himla tråkigt!), så vi gick ut och åt en sista middag på Cheesecake Factory med henne. Sedan köpte vi med oss cheesecakes och åkte hem hit till mig och åt det och såg på film och pratade. Väldigt trevligt.


Våra väldigt goda cheesecakes.


Jasmine, jag, Kajsa och Veronica.

Veronica sov här hos mig och på söndagen åkte vi in till Boston. Först åkte vi till Cambridge och gick på IHOP (International House of Pancakes) och åt supergoda amerikanska pannkakor. Bra start på dagen! Sedan gick vi runt på Harvard, som verkligen är gigantiskt stort. Efter det åt vi frozen youghurt för första gången, på Pinkberry. Det var väldigt gott. Sedan tog vi T:et till Newbury Street och gick runt där resten av dagen innan Veronica tog tåget hem.


Mina blåbärspannkakor med blåbärssås och grädde. Mums. Det var verkligen inte sista besöket där!

Veronica på IHOP.

Jag på IHOP.

Harvard:




Jag på Harvard.








"Enter to grow in wisdom".

Harvard Square:






En butik där man kunde köpa Harvard-tröjor.

Vi åt frozen yoghurt på Pinkberry - väldigt gott!

Jag har haft en väldigt bra helg helt enkelt!

Nu kom jag på att jag skulle skriva något som jag har glömt att skriva tidigare: stort grattis Angelica och Marcus till er Milo ♥

18 september = 2 månader

Igår var det den 18 september, vilket betyder att jag nu har varit i USA i mer än två månader. Det är galet vad tiden går fort.


Swedish taconight and MassBay

Så igårkväll hade vi tacokväll här hemma hos mig - jag, Anni, Frida, Kajsa och Elina. Det var SÅ gott! Det var så gott att jag inte riktigt hade tid att ta bilder igår. Sedan till efterrätt så blev det kladdkaka, grädde och jordgubbar - väldigt gott det med! Vi hade en himla mysig kväll som avslutades med att Kajsa sov här.

Vår fredagskväll såg ut såhär:





Imorse var det tidig uppstigning eftersom jag hade min kurs. Jag åkte och hämtade upp Johanna och vi skjutsade hem Kajsa, och sedan åkte vi till MassBay. Vi hade en kul dag där idag faktiskt. Jag försökte förstå tyskarna idag, men de pratar ju alldeles för snabbt. Haha. Och att förstå Johanna är ännu svårare eftersom hon pratar österrikisk tyska. Vi har i alla fall en himla bra lärare för vi får inga läxor och dessutom fick vi sluta en timme och tjugo minuter tidigare idag.

MassBay:





Nu ska jag alldeles snart åka och hämta upp Veronica på t-stationen. Jag känner Veronica sedan tidigare i Sverige och nu är hon au pair i Rhode Island, så hon kommer upp hit till mig och sover här inatt. Det ska bli kul!

Äntligen fredag


Jag har ju fortfarande inte visat er alla bilder från North Carolina, men här är i alla fall en från när vi var på stranden.

Jag var tvungen att jobba några timmar idag ändå, men jag fick i alla fall sluta vid 11. Då åkte jag och hämtade Kajsa och sedan åkte vi till Natick Mall och shoppade lite. Hösten har verkligen kommit hit idag. Det har ju varit sommarvärme ända till nu, men idag var det riktigt kallt. Usch, det gillar jag inte.

Nu ska jag och Anni åka och handla mat för sedan kommer Kajsa och Frida hit och vi ska laga svenskt tacos. Det ska bli så gott!

Min dag

Idag har min dag sett ut såhär:

Åt snabbt frukost, fixade i ordning barnen, satte alla barnen i bilen, körde 5-åringen till kindergarden och 3-åringen till pre-school, åkte hem med minstingen, tvättade, åt mellanmål, åkte med lilla tjejen till hennes första gång på hennes gymnastik som jag var med på, åkte hem, åkte och hämtade 5-åringen och 3-åringen, åt lunch, lade barnen för deras nap, lugn stund för mig själv, barnen vaknade, åt mellanmål. När jag slutade gick jag till postkontoret för att skicka något till Sverige, åt sedan middag med min värdfamilj, fick veta att jag inte behöver jobba på fredag (så härligt!) och efter det var jag tvungen att åka till Natick Mall för att jag hade fått fel storlek i ett par skor jag hade köpt. Konversationen med han i butiken var ganska konstig. När jag köpte ett par Converse där sa jag att jag ville ha ett par i storlek 36, men igår såg jag att jag hade fått ett par i storlek 36,5. Svaret jag får av han i butiken är att skorna inte görs i mindre storlek. Haha, visst! Converse görs ju till och med i barnstorlekar. Hur som helst så fick jag tillbaka pengarna. Sedan när jag kom hem kom Johanna över en stund, och nu ska jag sova. Intressant dag?

Godnatt.

Vad har jag nu gett mig in på?

Den 16 oktober smäller det! HJÄÄÄLP!



Alla ni där hemma, bli inte oroliga nu..

Boston igår


Bild från igår i Boston (Annis bild).

Igår hängde vi alltså i Boston, och det blev att vi var där hela dagen faktiskt. Först var vi åtta stycken svenska tjejer. Vi gick och köpte lunch på Quincy Market och sedan satte vi oss i solen och åt det. Efter det åkte vi till Newbury Street och då insåg vi att det skulle vara svårt att hålla ihop när alla ville göra olika saker. Så det slutade med att jag, Kajsa och Frida gick runt tillsammans resten av dagen. Shopping på Newbury, promenerande i Boston Public Park och Boston Common och sedan avslutade vi dagen med middag på en uteservering med många skratt - så mysigt! Det var dock en hemsk stämning när vi var i Boston Public Park, där de hedrade människorna som omkom den 11 september och särskilt de människorna som kom från Boston. Det blev väldigt påtagligt att det hemska verkligen har hänt när man stod där.

Idag efter att jag slutade jobba skulle jag egentligen iväg, men jag blev alldeles för trött i väntan på att klockan skulle bli den tiden vi skulle träffas. Så istället har jag bara tagit det lugnt hela kvällen och tittat på PLL och Project Runway. Skönt med en kväll när man inte gör något speciellt faktiskt.

Memorial 9/11





I Boston hedrades idag människorna som dog den 11 september 2001 ♥

MassBay



Vad har hänt sedan sist jag uppdaterade er? Jag vet inte ens vilken dag som var den senaste jag skrev om, tiden bara springer iväg här. I fredags efter jobbet åkte jag i alla fall med Mikaela och Kajsa och åt en god middag i Needham. Sedan åkte vi hem till Anni i Wellesley och hängde där i hennes gigantiska fina hus tillsammans med henne och Elina. Tiden bara rann iväg för att vi hade så trevligt så det blev inte många timmars sömn för mig eftersom jag skulle upp tidigt till min kurs som startade på lördagen. Jag och Johanna åkte till kursen tidigt på lördagmorgon, trött som få. Önskar att jag hade tagit några bilder på skolan för det ser verkligen ut som en typisk amerikansk skola som man ser i filmer. Kursen kommer att handla om USA, och igår pratade vi hela dagen om hur 9/11 har påverkat USA. Idag är det ju faktiskt 10 år sedan den hemska dagen, så det kommer nog inte vara så bra stämning här i landet idag. Kursen igår höll i alla fall på till kl. 3 och sedan åkte jag hem och såg lite på amerikansk fotboll med min värdfamilj innan jag tog T:et till Kajsa. Vi gick på Whole Foods och köpte middag som vi åt hemma hos henne. Whole Foods kändes för övrigt som att komma hem till Sverige, det kändes nästan som att jag var på ICA! Sedan kom Anni och vi åkte till Star Market och köpte glass och godis och hyrde film på Redbox. Efter det bar det av hem till mig för lite lördagsmys.

Idag är vi några tjejer som ska åka in till Boston. Så om en stund kommer Frida förbi mig och då ska vi gå till T-stationen och sedan möta upp de andra tjejerna där inne.

New York City

Helgen i New York var så himla bra! Vi hann med SoHo, West Village, Sockerbit, Magnolia Bakery, Carrie Bradshaws trappa från Sex and the City, utgång på Manhattan, Times Square, Chelsea Highline, Flat Iron Building, Grand Central Station, Central Park m.m. Man brukar säga att en bild säger mer än tusen ord så här får ni ett gäng bilder:


Vi började med brunch på lördagen mittemot en svensk butik - J.Lindeberg.


Vi var inne i Converse-butiken. Där hade de den amerikanska flaggan gjord av Converse.


Vi var till Magnolia Bakery som är väldigt känt för sina cupcakes.


Väldigt goda cupcakes!


Kajsa, Jasmine, jag och Mikaela i West Village.


Jag framför Carrie Bradshaws trappa.


Vi var till butiken Sockerbit där de säljer svenskt godis.






Times Square.


Kajsa, jag, Mikaela och Jasmine på Times Square.


Photo booth.


Vi åt en väldigt stor brunch i Chelsea på söndagen.




Det finns ett ställe i Chelsea där det förut har gått tåg upphöjt från marken, men som nu är ett ställe där man kan promenera och där gick vi runt.


Kajsa och Mikaela på Chelsea Highline.


Mikaela, Jasmine och Kajsa på Chelsea Highline.


Empire State Building.




Vi var på FIKA där de har, precis som namnet låter, svenskt fika.

Vi står framför Flat Iron Building (han som tog bilden var ju verkligen inte en bra fotograf - inga fötter och knappt något av byggnaden, haha).

Jag framför Flat Iron Building.


Grand Central Station.






Kajsa, jag och Mikaela på Grand Central Station.


Jasmine, Mikaela och Kajsa när vi satt i Central Park.


När vi satt i Central Park var det ett par som gifte sig där vid den där bron.


Whale watching

Jag vet att jag ligger lite efter med uppdateringarna från vad jag gör här i staterna, men här kommer i alla fall en uppdatering om när jag och Kajsa var på valsafari.

Så för tre veckor sedan (eller hur länge sedan är det? tiden går så fort här att jag inte har någon koll) på en söndag åkte jag och Kajsa på valsafari utanför Boston. Vi åkte in tidigt till Boston för att hoppa på en båt vid New England Aquarium. Sedan satt vi på båten ganska länge för att ta oss ut till där de trodde att valarna fanns.


Vi lämnar Boston.


Utanför Boston.


På väg ut på djupare vatten.

Det ända sättet att hitta valarna är att de åker till ett ställe där de har sett valar dagen innan. Så när de kom med båten till det stället var det bara att vänta.


I väntan på att en val ska dyka upp.

Till slut hände något! Vi vet inte riktigt om det var en val eller flera som vi såg. Vi tror att det var samma som dök flera gånger. Den kom så nära båten att den i stort sett nuddade den. Det roliga var att det kändes som att den förstod att vi var där för att kolla på den för den visade verkligen upp sig.










Kajsa och jag.




Bostons skyline på vägen tillbaka.


Jag med Bostons skyline i bakgrunden.

Jag har så himla många bilder, men här har ni ju fått se några i alla fall. Sammanfattningsvis kan jag säga att det helt klart var värt att åka på valsafari - väldigt häftigt!

Femtio dagar



Idag har jag varit här på andra sidan atlanten i 50 dagar. Det är verkligen sant att tiden går snabbt när man har roligt! Snart är det två månader sedan jag lämnade Sverige.

Till er som bland annat har skickat mail vill jag bara säga förlåt för att jag det tar så extremt lång tid innan jag svarar, det är bara så mycket som händer hela tiden att jag inte hinner med mig.

I ♥ NY

Oj vilken bra helg vi hade i New York! SÅ KUL! Jag har tagit en massa bilder som jag ska visa er så snabbt som möjligt. Vi kom i alla fall hem därifrån i söndagsnatt. Igår sov jag ut så länge jag bara kunde, så skönt, för man kan ju säga att vi inte fick överdrivet mycket sömn i NY. Jag var ju ledig igår eftersom det var Labor Day, så jag hängde med Kajsa i Boston. Sedan på eftermiddagen spenderade jag lite tid med min värdfamilj innan jag åkte hem till Kajsa och vi kollade upp lite skydiving-platser i närheten och åt svenskt godis. Idag började mitt 5-åriga värdbarn kindergarten så det har varit en stor skillnad för mig att jobba idag. Jag har två timmar kvar att jobba, och just nu sover barnen. Sedan ska jag förmodligen äta middag med Elina innan vi åker till Starbucks i Framingham för att hänga med alla andra svenskar som är där på tisdagar. Igår hade vi förresten 30 grader varmt här i Boston så det kändes som juli, men idag är det väldigt kallt och det känns verkligen att hösten är här.

Snart i New York

NU ÄR VI PÅ BUSSEN PÅ VÄG TILL NEW YORK!

Vi gick upp kl. 5 imorse, alldeles för tidigt. Sedan fick vi springa till the T för att hinna med tåget som vi skulle åka med till där vi skulle hoppa på bussen. Men vi hann dit i alla fall. Igår när jag slutade hämtade jag Mikaela och sedan åkte vi en sväng till Natick Mall innan vi hämtade Jasmine också. Efter det åkte vi till CF och åt en god middag innan jag och Jasmine åkte hem till mig och sov.

Åh det ska bli så kul att vara två dagar i NYC!

CVS

Senast jag skrev så hade dagen gått väldigt bra, utan några större problem. Men tyvärr så hände det något väldigt hemskt precis innan jag skulle sluta. Jag vill inte gå in på vad som hände här, men fy det var riktigt otäckt det som hände. Därför blev tyvärr hela dagen väldigt dålig. Jag hann i alla fall med lite skypning med Sverige innan jag åt middag och efter det tog jag en promenad till CVS. Den här gången gick jag till en annan CVS än den jag brukar gå till, och den var faktiskt mycket bättre. Det konstiga med CVS är att det verkligen finns allt där trots att det är ett apotek! Jag köpte några nödvändiga saker där och dessutom fyllde jag på mitt lager med twizzlers. haha, så klart. Sedan tog jag en promenad tillbaka hem och sedan har jag suttit hela kvällen med mina värdföräldrar, mest med min värdpappa, och tittat på amerikansk fotboll. Dem älskar fotboll så han försökte lära mig reglerna och så. Det var väldigt trevligt att umgås lite med dem.




Förutom twizzlers så köpte jag också väldigt goda chocolate chip cookies.

Jag är så himla trött så nu ska jag sova. Bara en jobbdag kvar nu innan helgen och NYC. Godnatt USA!

September 1st

Tisdagkväll:

Så i fredagskväll åkte jag först och hämtade upp Mikaela i Chestnut Hill. Sedan åkte vi vidare till Wellesley för att hämta upp Anni och Elina. Därefter åkte vi till Starbucks i Framingham och träffade alla andra svenskar - vi var väl lite över tio personer där. Det var trevligt! Vi satt mest och planerade vår NYC-trip. När de stängde där åkte jag, Mikaela och Kajsa hem till mig för att leta hostel i New York. Vi letade överallt hur länge som helst men det fanns i stort sett inget alls, förmodligen på grund av att det är Labor Day på måndag.

Onsdag:

På onsdagen jobbade jag som vanligt mina nio timmar, vilket väl var sisådär. Det är faktiskt inte det lättaste att ta hand om en 5-åring som tror att hon är typ 16. På dagen när barnen sov hittade jag äntligen ett hostel i New York, så det bokade jag (vi kommer bo på ett hostel som ligger väldigt nära Times Square). Sedan bokade också Kajsa bussbiljetter! På kvällen efter att jag hade slutat jobbat så åkte jag till Sherborn och hämtade Jasmine innan vi åkte och åt middag på ett ställe där. Jag har absolut ätit bättre mat än det, men det var ändå helt okej för jag kom ju i alla fall ut ur huset vilket verkligen behövdes just då. Sedan åkte vi och träffade Kajsa och Mikaela och gick och åt glass på J.P. Licks i Newton Centre. Så gott!

Idag, torsdag:

Idag har jag och barnen varit på den där farmen igen som vi var på för ett tag sedan, och vi hade jättekul. När vi var där så hoppade helt plötsligt min 5-åring upp på mig och kramade mig och sa: "You are the best nanny ever, I want you to stay here forever". Jag blev så himla chockad! Väldigt roligt att få höra något sådant också för en gångs skull. Ikväll blir det nog ganska lugnt, jag hade tänkt att inte göra så mycket. Jag hade dessutom tänkt att bryta min rutin som är att gå och lägga mig väldigt sent, med att faktiskt sova tidigt idag (som om det skulle hända!)

RSS 2.0