We went to Walmart



Jag, min värdpappa och min värdmammas pappa åkte till Walmart förut idag. Walmart är en sådan affär som Target där det finns allt du kan tänka dig. Vi skulle handla lite saker till middagen ikväll, och dessutom har de ett apotek där inne som vi gick till för att hitta något till min förkylning. Jag köpte något som kallas DayTime och NiteTime - tabletter för både dagen och natten. Det var NiteTime jag tog häromdagen när jag kände mig så himla konstig, så inatt ska jag bara ta en tablett och inte två. Nu får vi hålla tummarna att dessa tabletter gör att jag känner mig piggare. På Walmart köpte jag också en People Magazine så jag har något att läsa.

Nu har jag och min värdmammas pappa haft glassprovning. De hade köpt hem 7 gallons med glass inför att vi skulle komma, och ett gallon är 3,8 liter - så ni förstår hur mycket glass vi har, haha. Och ja, det är fortfarande sjukt varmt här - heatwave for sure.

En ny dag i NC

Igår gjorde vi inte så värst mycket här.. Vi satt mest bara och pratade och läste böcker. På kvällen efter att vi ätit middag tog vi allihopa en promenad till vattnet här i närheten av huset. Det är som en å som rinner in från havet, och det var väldigt fint där. Jag doppade fötterna från bryggan och det var riktigt varmt. Sedan när vi kom tillbaka till huset så gick alla och lade sig utom jag och min värdmammas mamma som tittade på Project Runway tillsammans, som hon hade spelat in på tv:n - min värdmammas föräldrar är verkligen jättetrevliga.

Igårkväll bestämde sig värdfamiljen att dom skulle åka till stranden idag, men jag bestämde mig för att sova ut istället (så jag blir frisk någongång). Så jag har tagit det väldigt lugnt den här morgonen, och åt frukost för mindre än en timme sedan - väldigt härligt att njuta av lugnet. Jag vet inte om jag har sagt det men i huset i Newton köpte mina värdföräldrar hem buttermilk åt mig, som smakar precis som vår fil hemma. Men här äter de inte det som vi gör, utan de använder det i matlagning och bakning, så de tycker att jag är lite konstig som vill äta det tillsammans med flingor till frukost. Och nu har även min värdmammas föräldrar köpt hem buttermilk åt mig här.


Min frukost idag

Jag vet inte riktigt vad vi ska göra resten av dagen här.. Jag får väl vänta och se vad de säger när de kommer hem från stranden sedan.

I North Carolina

Vi kom fram hit till North Carolina klockan 6 imorse, vilket betyder att resan tog 16 timmar och inte 13 timmar som GPS:en sa. När vi kom fram gick vi och lade och sov och det var så himla härligt att få lägga sig i en säng efter att ha suttit i en bil så länge. Men jag tycker ändå att resan ner hit gick väldigt bra.

Vi är nu alltså hos min värdmammas föräldrar, och det visade sig att de bor väldigt nära staden där One Tree Hill spelas in. De bor i ett så kallat "gated community", så man måste bo här för att få komma in på området eller så måste någon som bor här säga till att man får komma in. Det sjuka är att det finns golfbanor överallt i det här området, och precis utanför huset är en av dem. Så när man tittar ut från huset ser man en massa folk som spelar golf.

Det är väldigt varmt här, och luftfuktigheten är 100 % vilket gör att det känns ännu varmare. Så idag när min värdfamilj åkte iväg till polen så stannade jag hemma. För gissa vad? Jag har fortfarande feber och känner mig inte så pigg. Så istället passade jag på att skypa med en massa folk från Sverige och det var riktigt kul! Min värdmammas pappa hade hört att jag gillar att ta promenader, så jag tror planen för ikväll är att kanske ta en promenad till en marina i närheten.

Två bilder taget från huset (på båda bilderna ser man gräs längst ner i bilden och det är deras trädgård, och det gräs som man ser sedan är golfbanan):




On our way

Jag sitter just nu i bilen pa vag fran Boston till North Carolina (jag skriver fran min iPhone sa jag har inte det svenska alfabetet). Vi har akt i 4 timmar och har ungefar 9 timmar kvar enligt GPS:en. An sa lange har vi akt igenom valdigt manga thunderstorms, och just nu blixtrar det overallt runt om oss. Pa grund av det daliga vadret sa kunde vi tyvarr inte se New York City nar vi akte forbi det forut. Vi har precis varit in pa Starbucks i New Jersey for att kopa nagot att ha i bilen. Och vi planerar att vara framme ungefar vid klockan 6 imorgonbitti, sa da blir det att ga och lagga sig och sova i nagra timmar. Det verkar vara valdigt varmt dar nere nu, och jag som tycker att det har varit varmt i Newton.. Hur som helst sa skriver jag sedan nar vi ar framme!

Packning pågår

Tyvärr har jag knappt haft tid att sitta vid datorn sedan jag skrev det förra inlägget. Statusen just nu är i alla fall så att jag inte har blivit bättre i förkylningen. Jag har nu jobbat två till 9-timmars dagar med feber, vilket inte känns så himla bra. Dessutom ska jag imorgon sitta i en bil i 15 timmar, eftersom jag ska åka med värdfamiljen till North Carolina. Så det kan ju bli intressant att se hur jag känner mig efter det. Nu när jag precis har packat upp alla saker jag hade med mig från Sverige så håller jag på att packa ner saker i en ny väska för att ta med på resan till NC. Vi ska vara där i ungefär en vecka. Men det ska finnas internet där så jag tar med mig min Macbook.

Igår var jag förresten och träffade den svenska tjejen som jag skrev om häromdagen, Mikaela. Jättetrevlig tjej. Synd bara att hon ska vara bortrest i en månad nu. Jag åkte i alla fall och hämtade henne igårkväll och sedan åkte vi och åt på Cheesecake Factory. Det var helt sjukt stora portioner man fick där! Men ändå var vi tvungna att ta cheesecake också, dock delade vi, och åh va gott det var.

Jag fick förresten två tabletter av mina värdföräldrar igårkväll för förkylningen. Och jag måste då säga det att det var den starkaste medicinen jag någonsin har tagit. Redan när jag började somna till så kände jag mig jättekonstig i kroppen. Sedan vaknade jag mitt i natten och gick upp och jag var helt borta i huvudet och såg nästan ingenting. Och när jag vaknade imorse så kände jag mig också helt knepig i kroppen. Fy, det var faktiskt lite läskigt.

Men nu är det bäst att jag packar klart så att jag kan gå och lägga mig så jag får lite sömn i natt. Jag skriver förhoppningsvis när jag är i North Carolina!

Bank account



Idag efter att jag slutade hjälpte jag mina värdföräldrar att göra i ordning middagen, som idag var: köttbullar, brunsås/gräddsås och lingonsylt (självklart från IKEA). Sedan åkte jag med min värdmamma och Johanna till Bank of America för att ordna bankkonton och debitcards (bankomatkort) till oss. Så nu har vi fått våra amerikanska bankkonton och ett kort att ha tills det riktiga kommer med posten om en vecka.

Sedan följde jag med min värdmamma när hon skulle till ett mall som heter Natick Mall. Vi gick bara igenom det snabbt, men oj vilket shoppingcenter! Det var verkligen jättestort, och hade det mesta. Så där kommer jag nog kunna spendera en hel lördag eller söndag någongång, och även spendera en hel del pengar.

Jag mår fortfarande inte så bra.. Min värdmamma frågade till och med mig när vi var på banken om allt stod rätt till med mig. Men jag åkte ändå iväg förut bara för att få komma ut ur huset och göra något. Jag hoppas på att vakna upp imorgon och må jättebra, men det är nog bara en dröm. På kvällen imorgon ska jag nog i alla fall åka och träffa en svensk au pair som bor i ett område bredvid mig.

Nu är det nog bäst att jag lägger mig och sover om jag ska orka med morgondagen. Godnatt!

It's Tuesday

Jag tror att jag har skrivit att jag började bli förkyld.. Och igår började jag bli bättre, men inatt har jag haft feber och imorse kunde jag knappt prata för att jag hade så ont i halsen. Men jag har nu tagit mig igenom 7 timmar av arbetsdagen, och har två kvar. Just nu är det naptime för barnen så då får jag en liten "rast", vilket kändes välbehövligt när jag har haft feber en stor del av dagen. Jag har dessutom börjat få en jättejobbig hosta, fy! Det blir att lägga sig och vila i sängen sedan.

IKEA


Allt min värdfamilj köpte på IKEA.


Mitt godis och min choklad som jag köpte.

Så igår åkte jag med min värdfamilj till IKEA som ligger här utanför Boston. De var väldigt exalterade över att få köpa svenskmat. Jag trodde att de bara skulle prova att köpa några saker, men de köpte det mesta som fanns där. Det kändes verkligen precis som hemma på IKEA när man gick runt där. Men det kändes ändå lite skumt att alla etiketter stod på svenska. Självklart var jag tvungen att köpa några saker jag också när jag ändå var där. Så det fick bli lite godis för mig. Jag kom lite längre bak i kön till kassan än min värdfamilj och då såg jag att mina värdföräldrar säger något till kvinnan i kassan och pekar på mig, men jag förstod inte riktigt varför. När jag väl kom fram till kassan så säger kvinnan där något till mig, men jag tänkte bara: "Vad säger hon?" Sedan kom jag på att hon pratade svenska med mig (och mina värdföräldrar hade alltså sagt att jag var från Sverige), haha. Det kändes bara helt fel att prata svenska med henne på ett IKEA i USA. Sedan när jag får tillbaka min växel så säger hon: "Här får du tillbaka" och jag svarar med: "Thank you" utan att ens tänka på det, haha. Dessutom var det var så himla kul när min värdfamilj provade saltlakrits-fiskarna. De kunde inte sluta att skratta för att de tyckte de smakade så konstigt! Hur som helst så var det nog inte mitt sista besök på IKEA i Massachusetts.

Jag slutade min första arbetsdag för ungefär 45 minuter sedan och nu ska jag snart gå ner och äta middag med familjen. Sedan när Johanna slutar ska jag förmodligen gå med henne till den där sport butiken som vi var i igår, så jag kan prova dem där skorna. Men nu när jag tittar ut genom mina fönster så regnar det.. Hoppas det slutar snart, annars måste jag se om vi har något paraply någonstans.

The mall



Jag hade en riktigt trevlig eftermiddag med Johanna. Vi åkte alltså till Chestnut Hill Mall, som ligger mindre än 10 minuter från oss (vi hittade både dit och hem utan problem). Det var ganska många butiker med bara dyra saker i, men det fanns även bland annat Victoria's Secret. Där hittade jag faktisk en body lotion som jag köpte. När vi kände oss klara där så åkte vi tillbaka hem, och sedan tog vi en promenad till ett ställe i närheten där det finns några butiker. Där satte vi oss på Starbucks (första Starbucks besöket i USA för oss) ute i värmen ett tag. Sedan gick vi till en affär som har en massa sportsaker, och där tittade jag lite på skor att ha för att promenera och jogga i. Jag hittade faktiskt runtones/easytones från Reebook där som var på halva priset (!). Så förmodligen ska jag gå dit och köpa dem eftersom jag behöver ett par sådana skor. Sedan när jag kom hem så åkte jag med värdfamiljen till IKEA, men det berättar jag om imorgon för nu är jag så trött. Jag börjar bli förkyld så jag har ont i halsen och börjar få feber, men jag fick någon medicin av min värdmamma som jag hoppas hjälper. Bäst att sova nu för imorgon är min första riktiga jobbdag. Jag känner mig faktiskt ganska lugn inför det just nu, för ikväll har jag suttit och pratat med mina värdföräldrar om allt mellan himmel och jord om alla rutiner och riktlinjer.

Kul att så många fler har börjat tittar in här på dagarna förresten!

Söndagssysslor

Morgonen började med att skypa med kära Emelie. Sedan lite frukost och därefter skypade jag med min mamma och pappa eftersom det aldrig blev av igår. Så det var att skönt att få prata lite med dem. Sedan åkte min värdfamilj iväg, och jag stannade hemma. Och det var riktigt skönt att bara få vara för sig själv en stund. Under den stunden dem var borta så sa mina värdföräldrar att jag kunde prova att köra deras andra bil runt kvarteret (den är manuell). Och det gick väldigt bra. Förutom att när jag skulle kliva ur bilen och gå in i huset så gick det inte att få ut nyckeln. Så jag provade jättelänge men förstod ändå inte hur jag skulle göra, så jag frågade en man på gatan om han kunde hjälpa mig. Det var tydligen någon knapp vid nyckeln som man måste hålla i samtidigt. Om en liten stund ska jag träffa Johanna, och min värdmamma sa att vi kunde ta den mindre bilen om vi ville. Så nu har hon skrivit in adressen till ett mall i närheten, på GPSn, som heter Chestnut Hill Mall.


En typisk amerikansk rätt: Chili. Väldigt gott. Vi åt det i fredags, och idag åt jag det som lunch.

New York City

Onsdagen på orientation började med en massa lektioner. Men vad vi alla väntade på var så klart när vi skulle åka in till New York på kvällen. Vid 5-tiden slutade lektionerna och då gick vi ut för att sätta oss på bussarna som skulle ta oss in dit. Vi blev tyvärr lite försenade på grund av att alla bussar inte kom på en gång. Men när alla bussar hade kommit så kunde vi äntligen åka iväg. Bussresan tog nog ungefär en timme, och när vi väl kom in på Manhattan så var det nog inte någon som kunde tro sina ögon. Hela tiden vi var där var som att gå runt i en dröm. När vi kom in på Manhattan så plockade vi upp våra guider, som sedan berättade vad allt var som vi åkte förbi. Först åkte vi till Top of the rock för att kolla på utsikten över New York. Tyvärr så var det väldigt dimmigt, men det var ändå häftigt att se. Sedan åkte vi till Times Square, dock fick vi inte så lång tid på oss där. Men vi hann se alla reklamskyltar, och det var riktigt häftigt. Vi hann också med att köpa en I ♥ NY-tshirt. Sedan blev vi tyvärr fast i bilköer. Så vi skulle egentligen ha stannat på Ground Zero, men vi åkte bara förbi det istället. Sist men inte minst åkte vi längst ner på Manhattan och gick ner vid vattnet och kollade ut över Frihetsgudinnan. New York är verkligen en stad som jag tänker besöka igen, det var så häftigt. Men nästa gång vill jag ha mer tid på mig för att slippa stressa och kunna gå runt och se allt jag vill se. Vi kom tillbaka med bussarna till hotellet vid 1-tiden på natten och klockan 6.30 var vårt wake up-call. Dessutom skulle vi hinna packa ihop våra saker till morgonen efter, så det blev inte så mycket sömn den natten.

Jag tog en massa bilder där, och här är några (30-40 grader och jetlag är inte att leka med, så ni kan ju bortse från hur jag ser ut på bilderna):



Top of the rock.


Sanne, Josefine, Elin och jag.




Top of the rock.


Elin, Johanna, Josefine, Kim, Sanne och jag.




Times Square.


Jag på Times Square.


Jag och Elin.


Statue of Liberty / Frihetsgudinnan.


Swedish fish



Mina värdföräldrar har pratat om ett sorts godis som finns i USA som heter Swedish fish, och som jag även hade hört talas om innan. Och dem trodde att godiset kom från Sverige. Men det gör det ju inte - vi har ju inte ens det godiset i Sverige. Så idag när vi var på Target så köpte jag det och tänkte prova vad det är för något. Och åh vad gott det är! Jag kommer bli beroende.

Så vi var iväg till Target och Costco idag på eftermiddagen. Jag köpte lite saker på Target som jag hade lämnat hemma i Sverige. Det är helt otroligt vad billigt det är här! Jag hittade en sak som jag brukar köpa hemma i Sverige, och den var tre gånger billigare här. Dessutom finns det saker som man köper på frisörsalonger i Sverige, på Target. Costco är en jättestor affär där de bara säljer storpack av allt. Och dessutom står det personer lite här och var där man får prova olika produker som de säljer, så det var ju inte helt fel. Efter att vi hade varit där så kom några vänner till familjen över på middag, och sedan ikväll gav jag mina värdföräldrar deras presenter. De är verkligen intresserade av att veta mer om Sverige, och särskilt om maten, så nu när de även fick en bok med några recept i så vill de åka till IKEA imorgon och köpa lite svensk mat. Jag tycker att det är så kul att de är intresserade. Min värdmamma satt och läste på Wikipedia igår om svensk mat, och hon försökte uttala alla svenska maträtter. Så kul att höra folk från andra länder försöka uttala svenska ord.

Lördag

Jag känner att jag ligger lite efter med att berätta vad som händer här borta. Ikväll kan jag nog kanske lägga upp lite om orientation och om New York City-touren.

Till och med igår hade jag inte haft någon hemlängtan alls här, men igårkväll fick jag faktiskt en släng av det och även imorse. Men sedan gjorde vi lite saker idag, och då kändes det mycket bättre. Innan lunch åkte jag iväg med min värdpappa för att vi skulle lämna en massa IKEA-kartonger till återvinning, och gissa vad?! Jag fick köra dit. Det gick faktiskt riktigt bra. Sedan när vi kom hem så kom Johanna (österrikiska au pairen), hennes värdmamma och ett av hennes värdbarn hit. Så det var väldigt trevligt. Efter det så gick jag ut och tog en promenad runt i området. Så himla varmt (inte som igår dock, kanske 31 grader idag), men det var skönt att få komma ut lite. Jag gick ganska långt och hittade en massa små butiker och så klart även en Starbucks. Här är några bilder jag tog:

Det här huset gick jag förbi. Ett rött hus med vita knutar. Hur svenskt är inte det?!





Nu ska jag och min värdmamma åka iväg till Target och Costco. Och sedan när jag kommer hem så ska jag kanske prata lite med min mamma och pappa på Skype om det går.

22 juli


Såhär varmt är det här idag. Det går typ knappt att vara ute. Helt otroligt varmt alltså.

Klockan är bara halv tre här, men jag är supertrött. Så här trött har jag nog inte varit någon av dagarna den här veckan. Jag längtar tills ikväll när jag får sova. Min värdmamma ringde och hörde med den österrikiska au pairens värdfamilj om dem allihopa vill komma över och äta middag sedan, så snällt gjort av henne. Tjejen som kommer från Österrike är jättetrevlig och bor bara ungefär 5 minuters promenad från mig. Vi får väl se om dem kommer eller inte.

I Newton

Det har varit en otroligt lång dag, och efter en massa förseningar på tåget jag åkte med till Boston så kom jag till sist fram. Min värdfamilj stod på perrongen (med väldigt trötta barn eftersom det blivit så många förseningar) och tog emot mig. Sedan åkte vi hem till huset, och jag fick middag trots att klockan var väldigt mycket.

Allt känns så himla bra! Familjen verkar vara lika underbar som jag hela tiden har trott. Huset är verkligen jättefint, och mitt rum är supermysigt. Jag kan verkligen se mig själv här i ett år.

Jag orkar inte skriva så mycket mer än så här för jag är så otroligt trött. Imorgon ska i alla fall min värdmamma vara hemma med mig och barnen, och hon sa att jag kan sova så länge jag vill eftersom jag har en massa sömn att ta igen. Så snällt! När jag orkar och har tid så ska jag skriva om vad vi gjorde dom andra dagarna på orientation.

Orientation - day 1

Det känns verkligen inte som att jag bara har varit här i USA i ett dygn. Men det beror väl på att det händer så himla mycket hela tiden. Idag har vi haft väldigt långa lektioner, och det tillsammans med jetlag har varit ganska jobbigt. Det är tur att vår lärare skämtar konstant, så därför skrattar vi en hel del av tiden på lektionerna. Vi hade en lång rast idag mitt på dagen så då gick vi ut i det otroligt varma Stamford och gick bort till ett mall som ligger i närheten. Där blev vi fast på Forever 21, haha, så vi hann inte med någon mer butik. Helt sjukt billigt det är här alltså, och så himla mycket som man skulle kunna shoppa. Men jag köpte inget alls faktiskt eftersom jag hade tänkt lyckats med att stänga mina resväskor på torsdag.

Innan lunchen idag så ropade lärarna ut namn på några som hade fått presenter av sina värdfamiljer, och jag var en av dem. Jag har verkligen en underbar värdfamilj! I paketet låg en ganska tjock bok med en massa bilder på barnen, en bok om Boston, te, ett kort där de hade skrivit ett meddelande till mig och sist men inte minst en iPhone! Så nu har jag ett amerikanskt telefonnummer.

Efter middagen idag gick vi några stycken runt i Stamford, och bort till Target. En butik där det verkligen finns allt! Det verkar förresten vara en hel del av alla som är här (140 stycken) som ska till Boston-området. Jag delar ju rum med en tjej från Sydafrika och en tjej från Tyskland, och båda ska bo utanför Boston. Dessutom fick jag veta idag att det är en tjej från Österrike som ska bo i samma cluster som mig!

Inte den bästa bilden, men såhär ser hotellrummet ut. Ser ni hur stor sängarna är?

Stamford

Ett mall i Stamford

I'm up!

Det var verkligen inte lätt att sova inatt kan jag säga. För när vi gick och lade oss så skulle vi ju egentligen ha klivit upp i Sverige. Vi fick egentligen sova tills klockan 7, men jag var uppe redan klockan 5 för att jag inte kunde sova. Så det kommer att bli en lång dag idag.

Vi ska väl snart gå ner till frukosten, och sedan är det lektioner fram tills 12 tror jag. Då har vi ledigt i några timmar, och sedan är det lektioner igen. Sa jag igår att det är OTROLIGT varmt här? Det var verkligen en chock att kliva ut från flygplatsen igår, och det verkar ska vara lika varmt resten av dagarna. Betydligt bättre än kalla och regniga Sverige.

Kram Natalie

Jag har landat på amerikansk mark

Jag är i USA nu! Helt overkligt, men helt sant. Tack för alla lyckönskningar ♥

Jag gick alltså upp klockan 4 och åkte till Arlanda vid 5-tiden. Väl där så mötte jag upp Elin och Josefine som också skulle åka från Arlanda. Himla skönt att ha varandra istället för att åka själv. Vid 12.30 lyfte planet mot Frankfurt och där var vi framme vid 14-tiden. Där träffade vi de andra svenska tjejerna. Jag hade hört att Frankfurts flygplats skulle vara otroligt stor, men det var inget man tänkte på. Det ända man tänkte på var att det stod Lufthansa överallt. Sedan fick vi förklarat för oss varför det var så av en svensk kille. Det var så att vi var på den delen av flygplatsen som bara var för Lufthansa. Så det var alltså inte hela flygplatsen vi såg, utan bara Lufthansas del, haha. Otroligt stort alltså.

Flyget från Frankfurt till New York gick faktiskt mycket snabbare än vad jag trodde. Det var för övrigt ett sjukt stort plan vi åkte med, ett sådant där med två våningar. Vi fick lite problem där med att fylla i I-94 och Declaration papperet, men till slut så fick vi till det efter många nya papper.

Sjukaste på hela dagen var bilresan från JFK flygplatsen till hotellet här i Stamford. Vi sex från Sverige skulle åka i en bil, och den som körde bilen var som taget ur ett skämt. Det är svårt att säga om det var en kvinna eller en man, men det såg ut som en kvinna. Hon hade peruk, basker och var helt knäpp. Vi fick oss några skratt där på vägen till hotellet kan man lugnt säga, haha. Det går inte att beskriva med ord vad hon höll på med.

När vi kom fram hit till hotellet så fick vi en genomgång av en av lärarna. Vi blev tilldelade ett rum, fick lite saker som vi ska ha med oss på lektionerna och dessutom fick jag veta att min värdfamilj hade betalat New York City-touren på onsdagkväll till mig. Så himla gulligt! Sedan fick vi äta mat och sedan gick vi allihopa till våra rum. Jag var tvungen att väcka min rumskompis för att dörren inte gick att öppna, och då fick jag veta att hon kommer från Sydafrika. Vi ska egentligen vara tre i varje rum, men vi är bara två stycken här just nu så jag får väl se om det är någon mer här imorgonbitti. Hur som helst så är klockan snart 12 på natten här i USA och snart 6 på morgonen i Sverige. Vilket betyder att jag har varit uppe i över ett dygn (jag har knappt kunnat sova något alls på flygen). Jag sitter i en sjukt stor och skön säng här nu, typisk amerikansk, och ska ta och sova för imorgon ska vi upp klockan 7.

God morgon Sverige, god natt USA.

Update: Nu kom en till väska upp till rummet. Så vi blir tre till slut ändå. Det verkar vara en tysk tjej som ska bo med oss.

Hej då Sverige!

Klockan är strax innan 5 på morgonen och jag är uppe. Om bara en liten stund åker jag tillsammans med min mamma och pappa mot Arlanda.

HEJ DÅ SVERIGE!

12 timmar kvar

Det har varit otroligt tyst här i bloggen de senaste dagarna. Men det är många saker som jag har velat hinna med, och därför har jag knappt suttit vid datorn. Väskorna är i alla fall färdigpackade, och det är nu bara 12 timmar kvar tills jag lämnar Sverige för ett år.

Tyvärr har jag inte riktigt lyckats med att bara ha 23 kg i min resväska. När jag vägde den igår så var det 1 kg i övervikt, så jag hoppas att jag slipper betala något för det imorgon. Egentligen borde jag ha gått och lagt mig för länge sedan eftersom jag ska upp vid 4 för att vid klockan 5 åka mot Stockholm och Arlanda (vilket tar 3-4 timmar). Senaste incheckningstiden är 10.30, och planet lyfter ungefär 12.30 mot Frankfurt. Därefter bär det av mot New York där vi landar strax innan 20.00 lokal tid.

Jag förstår fortfarande inte att jag landar i USA imorgon. Efter att ha läst om så många som har åkt iväg på detta äventyr, så förstår jag inte att det är min tur imorgon.

Nu är det nära


Om mindre än en vecka kommer jag in med tåget till Boston. Tänk att jag ska bo där i ett år!

Jag förstår inte hur det kan vara bara 3 dagar kvar tills jag landar i New York. Och att jag om 5 dagar ska jag få uppleva New York City och om en vecka är jag i Boston och får träffa min värdfamilj. Helt overkligt.

International driving permit

Titta vad jag fick hem i brevlådan igår:



Och vet ni vad jag gör nu? (Så klart ni inte vet). Jag håller på att tvätta för fullt, och packar sedan ner det i resväskan.

Wedding



I lördags var jag på min kära kusin Camillas bröllop. Det första bröllopet jag någonsin varit på, på 19 år. Åh, det var så fint! Jag fick till och med hålla i brudbuketten där ett tag. Så kul också att se alla så fint uppklädda! De flesta hade kostymer och långklänningar, och det hade även jag.

Nu börjar det märkas att jag snart åker eftersom jag har börjat få ta avsked av nära och kära. Det började redan i lördagsnatt när vi skulle åka hem från bröllopet. När jag skulle säga hej då till bruden (som jag förmodligen inte kommer träffa mer innan jag åker) så fick vi båda två tårar i ögonen. Igår fortsatte det då jag träffade min fina vän Anna för sista gången på minst ett år. Det känns lite overkligt faktiskt. Man kan lugnt säga att vi två inte hade turen med oss igår. När vi skulle äta lunch på det nya caféet/restaurangen Ågläntan här i stan så satte vi oss på uteserveringen, vilket vi inte skulle ha gjort. För efter en stund så började det att spöregna, hagla, åska och blixtra. Vi blev fast där ganska länge, och när vi väl kunde åka hem så var det översvämningar i hela stan.

Newton, Boston, Massachusetts

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om var jag ska bo. Jag ska bo i en stad som heter Newton, och som ligger cirka 20-30 minuter utanför Boston i staten Massachusetts. Statens namn förkortas "MA".

Massachusetts ligger på USA:s östkust, ganska långt norrut. Massachusetts kallas tillsammans med med fem andra stater i den nordöstra delen av USA för New England. New England-regionen är väldigt känd för hur träden ändrar färg på hösten.

Den röda markeringen är Massachusetts

Höst i New England

I USA finns det 50 stater och av dem är Massachusetts rankad på 44:e plats när det kommer till ytan, och på 14:e plats när det kommer till antalet invånare. Det bor nästan 7 miljoner människor i Massachusetts, och om man jämför det med Sveriges 8-9 miljoner så ser man verkligen hur stort USA är. I staten ligger bland annat ett av USA:s mest kända universitet - Harvard. Massachusetts är känt för att vara en väldigt "sportig stat", och har lag i de fyra största amerikanska ligorna - Boston Celtics (basket), Boston Red Sox (baseball), New England Patriots (amerikansk fotboll) och Boston Bruins (ishockey).

De röda prickarna på kartan är Newton och Boston

Massachusetts huvudstad, och största stad, är Boston. Eftersom staden är den största i New England brukar den även kallas för New Englands huvudstad. Boston är en av USA:s äldsta städer. Därför har staden både gamla och nya byggnader, till skillnad mot många andra städer i landet som till stor del bara har nya byggnader. Boston har också mycket mer träd och "grönt" än till exempel New York. Staden har lite över 600 000 invånare. Man brukar kalla Boston med sina omgivningar för Greater Boston, och där är antalet invånare (tillsammans med Boston) ungefär 4,5 miljoner människor. I Greater Boston ingår Newton. De som bor i Boston-området kallas för "Bostonians". Boston kallas för bland annat "the Hub" och "the Walking City". Det sistnämnda på grund av att många i Boston-området går eller åker med kollektivtrafik istället för att ta bilen som på många andra håll i landet.

Boston skyline

Newton är egentligen inte riktigt en stad, utan snarare en grupp av flera förorter till Boston - närmare bestämt 14 stycken. Jag kommer att bo i förorten som heter Newton Upper Falls. Det bor cirka 85 000 människor i Newton. Newton blev för några år sedan rankad som USA:s säkraste stad. Staden kallas för "the Garden City".

Newton

På väldigt många håll i USA så är kollektivtrafiken väldigt dåligt eller obefintlig. Men i Boston är den väldigt bra. Tunnelbanesystemet i Boston och utanför Boston kallas för "the T". För min del så finns det en station ganska nära huset, så på så sätt kan man lätt ta sig in till Boston.

7 dagar



Vid den här tiden om precis en vecka så sitter jag högt uppe i luften i ett flygplan någonstans över Atlanten, på väg mot New York. Hur galet är inte det?! Känslorna är lite som en berg-och-dalbana just nu - nervositet, förväntan, rädsla, glädje blandat på samma gång.

Nedräkning, tid och väder


Ni har väl inte missat att det finns en nedräkning här på sidan av bloggen? Och dessutom vädret i Newton och tiden i Massachusetts och tiden i Sverige?

För er som inte har koll på tidzoner så ligger Massachusetts 6 timmar efter Sverige. Så om man går upp klockan 6 på morgonen i Sverige så kanske någon samtidigt går och lägger sig klockan 12 på natten i Massachusetts. För övrigt så verkar vädret i Newton vara väldigt bra just nu. Nästan varje dag är det över 30 grader varmt, vilket låter underbart! Nu är det så få dagar kvar att jag faktiskt kan räkna de på mina fingrar. Oj vad tiden går snabbt.

Förresten så är jag nu på gång med att snart lägga i saker i resväskan - tummen upp för det!

Packning?

Såhär ser min resväska ut just nu:



Okej, jag SKA börja packa. Snart. Jag skjuter hela tiden upp det, men nu har jag i alla fall lagt i de inslagna paketen (det ser ut som att paketen tar upp hela resväskan, men det är bara för att jag har lagt dem sådär) och det är ju en början.

Music



När jag är i USA så vill jag verkligen gå och se några artister. Bland annat så skulle jag vilja se Rihanna och John Mayer. Jag har alltid tänkt att jag skulle vilja se Rihanna när hon kommer till Sverige - och det gör hon i höst, när jag så klart inte är i Sverige. Jag kollade om hon ska ha någon spelning i Boston-området, och hon har typiskt nog en bara några dagar efter att jag har kommit till USA och sedan åker hon på Europa-turné. Dessutom verkar det som att alla John Mayers spelningar är utsålda hela året. Bara att hoppas på bättre lycka 2012!

Presenterna till värdfamiljen

Här är presenterna som jag ska ge till min värdfamilj:

Den 1-åriga flickan ska få en snuttefilt i form av en katt från Teddykompaniet och ett Pippipussel.

Den 3-åriga pojken ska få en Sverige-fotbollströja, eftersom han verkligen gillar "soccer", och en giraff från Teddykompaniet.


Den 4-åriga flickan ska få en Pippibok och en Pippidocka.


Föräldrarna ska få en bok om svenska traditioner där det även finns väldigt många recept på svenska maträtter och efterätter, och fina bilder från Sverige. Dessutom ska dem få två strutar med Åre Choklad - polkatryffel (eftersom det är svenskt) och mintchokladkola.

Snuttefilten och giraffen köpte jag därför att nästan alla barn jag har tagit hand om i Sverige, och barn som finns runt omkring mig, har snuttefiltar och nallar från Teddykompaniet.

Strax efter att jag skrev det förra inlägget så fick jag en fruktansvärd migrän som däckade mig ett bra tag. Tack och lov så släppte det till slut! Så nu är jag redo igen för att om ett tag gå ner på Gatufesten en sväng. Sundsvall har ju finbesök bland annat från USA, i form av Jason Derulo. Så det måste man ju se!

Skydiving

Det här vill jag göra när jag är i USA:


Läsning

De här papperna håller jag på att läsa igenom - närmare 40 sidor tror jag. Dessutom fick jag ett mail av SI igår med en massa fler saker att läsa igenom. Nu har jag också fått veta att vi sammanlagt kommer att vara sju svenska tjejer på orientation. Vi är tre stycken som flyger från Arlanda, sedan kommer det tre till tjejer i Frankfurt och en tjej är redan framme på hotellet när vi kommer dit. Tyvärr är det ingen av dem som ska till Massachusetts, men det kommer säkert vara någon av alla andra tjejer på orientation som ska dit.


Almanacka

Förra året beställde jag en almanacka från Personlig Almanacka, där man kan designa sin egna. Men eftersom den tar slut när jag är i USA så beställde jag en ny att ta med som börjar nu. Och självklart blev framsidan designad för att passa året.






North Carolina

Jag har nog inte skrivit här i bloggen att jag ska åka till North Carolina med min värdfamilj. Dem skulle egentligen åka dit innan jag kommer, men dem har skjutit på resan så att jag också ska kunna följa med. Först var det tänkt att vi skulle åka min första vecka hos familjen, men nu kommer vi förmodligen istället åka den 30 juli och åka hem den 7 augusti. Vi ska åka bil dit, så det blir att spendera ungefär 15 timmar i bil. Men det ska verkligen bli jätteroligt, och det är ett väldigt bra sätt för oss att lära känna varandra bättre. Kul också att åka till North Carolina som jag säkert inte skulle besökt annars. En av mina favoritserier, One Tree Hill, utspelar sig där så därför ska det bli extra roligt att se det i verkligheten.

Två bilder från stranden i North Carolina:





Idag fick jag förresten ett långt dokument skickat på mailen av mina värdföräldrar med riktlinjer och rutiner. Det stod saker om det mesta som är bra att veta, så nu känner jag mig lite mer förberedd över hur allt går till med barnen och andra saker i allmänhet.

Travel buddies

Jag fick precis det här mailet (jag har strukit över namn, telefonnummer och mailadress):



Åh ja! Det är tre andra tjejer som ska flyga samtidigt som mig! Känns så himla skönt att inte vara själv. Nu har jag precis skickat iväg mail till dem och jag hoppas verkligen att det här stämmer.

Check

Nu kan jag checka av ännu en sak på listan, för igår gjorde jag klar "Au Pair Online Training".


Jag har ännu inte fått något svar på mailet jag skickade om jag flyger tillsammans med någon/några andra från Arlanda. Men däremot så glömde jag att skriva något häromdagen när jag skrev om tåget till Boston. Min värdmamma berättade att jag förmodligen kommer att åka med en tysk tjej från Stamford till Boston. Och den tjejen ska bo i clustret bredvid mig sedan. Jag fick också ett annat mail från min värdmamma för några veckor sedan där hon skrev att hon höll på att kolla upp om det finns fler svenska tjejer i området. Så gulligt gjort av henne ju! Förutom det så har jag pratat med ganska många tjejer som precis som jag också ska till området utanför Boston, kul!

Häromdagen fick jag ett mail av min Community Counsellor där hon skrev om månadens Cluster Meeting. Vi skulle paddla kajak på Charles River i Newton. Men mötet är söndagen den 17 juli och då har jag ju inte kommit dit, så jag kan så klart inte vara med.

Idag spöregnar det här, så jag tänkte ta tag i något som jag har skjutit upp ett tag nu - kolla igenom mina garderober. Känns inte så värst kul eftersom jag får panik bara jag tittar på resväskorna. Jag förstår verkligen inte hur jag ska lyckas med packningen. Dessutom står resväskorna i mitt rum som en ständig påminnelse om att jag borde ta tag i det där, så det är väl bäst att jag börjar lite smått.

RSS 2.0