Halloween

Så nu har jag firat Halloween i USA också - check! Lördagen började med att Kajsa kom och hämtade mig och sedan åkte vi och hämtade Anni och Monika. Vi trängde in oss i Kajsas lilla bil och sedan åkte vi hem till Elina. Där lagade vi middag tillsammans och hade det jättetrevligt. Till sist kom också Madeleine och då högg vi in på tacopajen. Efter middagen åt vi varsin Halloween-cupcake som jag och Kajsa hade bakat, och vi skrattade så vi fick ont i magen. Sedan gjorde vi i ordning oss och satte på oss våra kostymer innan vi åkte till Cambridge. I Cambridge hängde vi på en club, och där såg vi verkligen alla möjliga olika kostymer. På cluben mötte vi upp Johanna och Lisa och sedan även Marie och Luna. När stället stängde tog jag, Kajsa, Marie och Luna en taxi tillbaka till Newton och jag sov över hos Kajsa efter en massa prat.

Mitt i Halloweenfirandet så kom snön på riktigt hit till Massachusetts! När snön föll häromdagen smällte det på en gång, men nu ligger det faktiskt kvar.


Supergod middag åt vi.


Jag, Anni, Monika, Kajsa och Madeleine. Elina är bakom kameran.


Ser ni vad vi är?


The Ladybug and Little Red Riding Rood <3


Jag och Johanna, som var Wilma Flintstone.


Jag, Madeleine, Monika, Anni, Luna, Marie och Elina.


Stället vi var på i Cambridge.

Jag älskar helg


Fika på Panera Bread i Needham.

Jag förstår inte hur veckorna kan gå så snabbt.. Nu var det helt plötsligt fredag och helg igen! Jobbet på fredagarna går alltid väldigt snabbt, och som alla andra fredagar så var jag även idag med minsta tjejen på en playgroup. När barnen sov idag på dagen fortsatte jag att fixa med scrapbookingen så nu har jag valt ut en hel del bilder som ska framkallas.

Vid kl. 7 ikväll kom Evelina hit och sedan efter en stund åkte vi till Needham och mötte upp Frida och Tove. Vi gick in på restauranger som hade alldeles för lång väntetid för att få ett bord, men tillslut så hittade vi en indisk restaurang där vi kunde få ett bord. Efter den indiska middagen så åkte vi till Panera Bread för att avsluta med lite fika. Efter en god brownie och varm choklad inne i värmen var vi till slut tvungna att gå ut i kylan igen. Brrr vad kallt det är. Evelina och Tove följde sedan med hem till mig för lite prat i soffan innan de åkte hem till sig. Väldigt trevlig kväll med fina tjejer!

Nu är jag så trött att ögonlocken känns som bly, så jag tror att det är dags att sova. Planen för imorgon är att sova ut riktigt länge - det ska bli så skönt. Sedan på kvällen blir det Halloweenfirande! Det ryktas förresten om en snöstorm imorgon/söndag. Min värdpappa sa häromdagen att snön inte brukar komma förrän i december - jovisst!

Halloweenbakning

Idag jobbade jag lite längre än vanligt, precis som på tisdagen och onsdagen. Men planen är att jag ska dra av den tiden den fredagen jag åker till Montreal eftersom jag bara kan jobba en halvdag då, så det blir jättebra eftersom jag inte behöver ta en semesterdag då! Efter att jag hade ätit middag med familjen satte jag mig vid min MacBook och började gå igenom alla mina bilder härifrån USA för att se vilka jag ska ta med i min scrapbook. Hittils har jag valt ut 9 bilder. Jag har alltså väldigt många mer att gå igenom, men nu har jag i alla fall tagit tag i det och börjat.

Sedan kom Kajsa förbi och vi bakade cupcakes till på lördag - självklart med Halloweentema. Vi satt och pysslade med det väldigt länge och vi blev inte klara förrän nu. De blev i alla fall väldigt goda och också väldigt fina!





Förresten - DET HAR SNÖAT HÄR! Kajsa skickade ett sms när hon hade gått ut till bilen och sa att det var snö på den. Sedan gick jag in på Facebook och där var det bara status-uppdateringar om att det hade snöat här. Usch och fy, snälla vinter kom inte än.

100 DAGAR I USA


The Reservoir and Boston College

I lördags hade jag inte så mycket planerat, utan istället tänkte jag bara ta dagen som den kom. Mitt på dagen kände jag för att ta en promenad, så jag ringde Kajsa och hon ville hänga med. Så vi tog T:et till Chestnut Hill och sedan gick vi därifrån genom den delen av Chestnut Hill där alla jättestora hus ligger. Sedan kom vi fram till the Reservoir som är en liten sjö där man kan gå runt. Det kändes lite som att vara hemma och promenera runt Sidsjön - väldigt härligt. Efter ett varv runt sjön gick vi in på Boston College som ligger alldeles bredvid. Det första vi såg när vi kom in där var fotbolls arenan, och den var öppen så vi gick in där. Så häftigt att stå där inne! Och det gjorde att jag blev ännu mer sugen att gå på en match där. När vi stod därinne insåg man verkligen att man bor i USA, det var så amerikanskt det kan bli. Sedan gick vi runt litegrann inne på campus och det var faktiskt mycket finare än Harvard tycker jag. Innan vi lämnade BC satte vi oss på ett café där och drack varm choklad för att värma oss. Sedan promenerade vi hem till Kajsa och försökte göra upp planer för Halloween. Som jag sa i lördags så promenerade vi minst 10 kilometer - bra gjort på en lördag!

Senare på kvällen åkte jag hem till Anni. Där fortsatte vi Halloween-planeringen och till slut fick vi lördagskvällen planerad och klar. Efter planeringen åt vi svenskt godis och såg på Sex and the City. Bra lördag!


I väntan på tåget.


Chestnut Hill Reservoir.


Längst därborta ser man the Prudential Center i Boston. När man stod där insåg man verkligen hur nära Boston man bor.


Boston College Football.


The Eagle.




American football.


Höst på Boston College.


Boston College.

Boston College.


Varm choklad under promenaden.


Tuesday equals Starbucks


På cliffwalken i Newport.

Ikväll åkte jag till en butik som heter Michaels där det finns en massa scrapbooking saker. Jag har tänkt göra en scrapbook med alla bilder jag får från det här året, och eftersom jag redan har så många bilder så tänkte jag att jag borde börja lite smått. Ska man göra en scrapbook så är det här nog det rätta landet för det - det fanns så oroligt mycket olika saker att använda sig av. Jag köpte ingenting ikväll så jag ska åka tillbaka dit någon annan kväll, men först ska jag titta igenom min värdmammas alla scrapbooking saker så att jag inte köper sådant som hon redan har som jag får använda. Efter att jag hade varit där så blev det Starbucks med en massa svenskar, en norsk, en dansk och en finsk au pair.

Au pair-världen är verkligen liten ibland. Varje tisdag kl. 4.30 har mitt 5-åriga värdbarn gymnastik. Då tar jag med alla barnen till gymnastik-stället och möter min värdmamma eller värdpappa där, också byter vi bilar så att jag kan åka hem igen eftersom jag slutar då. Idag när jag sitter därinne med barnen och väntar på mina värdföräldrar så sitter det en tjej bredvid mig med två barn. Jag tänkte att hon såg ut som en au pair (hur man nu kan se det?!), men jag var så trött och var helt ofixad så jag tänkte att jag inte ville fråga om hon var det. Sedan när hon ska gå så vänder hon sig mot mig och frågar om jag kommer från Sverige, och jag sa såklart att jag gör det. Då säger hon att hon kommer från Norge. Så innan hon gick tog hon mitt nummer. Sedan på kvällen pratade vi och jag frågade om hon ville följa med mig på Starbucks där skandinaver träffas på tisdagar, och det ville hon och dessutom skulle en vän till henne följa med. Så dem kom och mötte mig på Michaels innan vi åkte till Starbucks. Och då visar det sig att hennes vän är en dansk tjej som jag pratade ganska mycket med innan jag kom hit men som det aldrig har blivit att jag har träffat här. Så komiskt. Väldigt trevliga tjejer i alla fall, Marie och Luna.

Last friday night

I fredags kom Johanna och hämtade mig, sedan åkte vi till Natick. Där åt vi middag och efterrätt tills vi var så mätta att vi höll på att spricka. Efter det åkte vi till AMC i Framingham och såg filmen Contagion. Så himla bra film! Dock blir man lite paranoid när man ser den och vill börja använda handdesinfektion i överdrivna mängder. Vi hade i alla fall en väldigt bra kväll!





Väldigt god mat.


Även fast vi var väldigt mätta så var vi tvungna att ta en cheesecake också, bara för att vi inte hade ätit en på länge och hade sett fram emot det hela veckan. Den var himmelskt god!

iParty




I den här påsen döljer sig vad jag ska vara på lördag. En ledtråd är att jag ska vara en känd karaktär.

Ikväll åkte jag, Elina, Anni och Kajsa till iParty för att leta Halloween-costumes till på lördag. Och oj vad mycket det fanns att välja mellan! Man kan verkligen vara allt möjligt här på Halloween - allt från en toalett till en sjuksköterska. Efter två timmar därinne hade vi i alla fall tillslut hittat något allihopa. Åh det kommer bli så kul på lördag.

The weekend so far

Helgen har än så länge varit väldigt bra! Igår blev det middag och bio som planerat med Johanna. Vi såg Contagion som var superbra - se den! Idag sov jag så länge jag bara kunde. Sedan skypade jag med Emelie som hade väldigt bra nyheter. Jag är så glad för dig ♥ Efter det tog jag en väldigt lång promenad med Kajsa. Vi gick mer än 10 kilometer och under promenaden fick vi bland annat se Boston College, vilket var väldigt häftigt. Kvällen har jag spenderat hemma hos Anni. Vi har gjort planer för halloween nästa helg. Åh det kommer bli så bra! På måndag åker vi och letar halloween-costumes. Nu måste jag gå och sova för imorgon ska jag upp tidigt för då åker vi ett gäng till Six Flags - ett stort nöjesfält. Jag som är livrädd för berg-och-dalbanor ska nu övervinna min rädsla, haha. Uppdatering om hur det slutar kommer.

Godnatt.

Onsdag och torsdag

Idag är det fredag! Åh så härligt.


Igår på Panera Bread med Mikaela - cinnamon cake och hot chocolate.

I onsdags var jag som sagt in till Boston efter att jag hade slutat jobba. Därinne träffade jag Ellen, som var jättetrevlig! Vi gick och åt middag och sedan blev det ett besök på Starbucks. Vi pratade så mycket att tiden bara rann iväg. Det regnade förresten jättemycket i onsdags! Jag var blöt överallt innan jag ens hade hoppat på tåget till Boston. Sedan regnade det såklart lika mycket i Boston som där jag bor, så när jag kom hem sedan på kvällen var mina skor nästan förstörda. Nu har skorna äntligen torkat, men dem börjar gå sönder lite överallt (dags att köpa gummistövlar?). Men för att sammanfatta kvällen så var den väldigt trevlig.

Igår efter att jag hade slutat blev det lite skypning. Efter det åkte jag till Chestnut Hill och hämtade Mikaela. Sedan åkte vi till Panera Bread och fikade. Efter att vi hade suttit där väldigt länge kom även Kajsa förbi. Vi satt och pratade och pratade, och när vi tittade på klockan var den helt plötsligt efter 11 - jag antar att tiden går fort när man har roligt!

Nu sover barnen och jag slutar om mindre än en timme. Vid 6-tiden kommer Johanna och hämtar upp mig och sedan åker vi till Natick. Där ska vi äta middag och fira att vi har varit här i 3 månader tillsammans. Vi tänkte gå all in så det blir god middag och sedan cheesecake till efterrätt på the Cheesecake Factory, och efter det ska vi på bio i Framingham.

Ett skepp kommer lastat

Titta vad jag fick i lördags! Ett stort paket från Sverige. I paketet fanns lite allt möjligt, bland annat ett kilo lösgodis och 400 gram Marabou-choklad. Tack så jättemycket mamma och pappa ♥



Så vad har hänt den här veckan? I måndags gick jag ut och sprang efter jobbet. Jag har fått så himla ont i mitt ben efter att ha sprungit på asfalt, så i måndags provade jag att springa i en park som ligger här i Newton. Sedan på kvällen tog jag det bara väldigt lugnt. Igår efter att jag hade slutat gick jag ut och sprang igen, och då provade jag att springa i en park som ligger på gångavstånd från huset. Men jag har så otroligt ont i mitt ben när jag springer, så jag misstänker att jag håller på att få benhinneinflammation. Efter att jag hade tagit en dusch och ätit middag kom en tjej som heter Evelina och hämtade upp mig. Vi åkte till Panera Bread som ligger här bredvid där jag bor. Vi pratade och pratade, och hade det jättetrevligt. Himla härlig tjej!

Här spöregnar det idag, och snart måste jag ut i regnet för att åka och hämta 5-åringen på skolan. Sedan är det inte så långt kvar tills jag slutar och då ska jag fixa i ordning mig snabbt och sedan ta T:et till Boston. Där ska jag träffa en tjej som heter Ellen och äta middag med henne.

I söndags

I söndags ställde vi klockan väldigt tidigt hos Kajsa för att åka upp till Maine och hoppa fallskärm. Vi gick upp, åt frukost, sedan kom Johanna och vid 7-tiden satte vi oss i bilen. Definitivt fyra nervösa tjejer i bilen! Efter en stund i bilen får vi veta att det kanske blåser för mycket för att vi skulle kunna hoppa, men de på skydiving-stället sa att vi ändå borde åka dit eftersom det fanns en chans att vi kunde få hoppa. Så vi fortsatte vår 2-timmar långa bilresa. När vi kom dit fick vi veta att det fortfarande blåste för mycket och dessutom var det något med att molnen var för låga. Men eftersom de inte visste om man skulle kunna hoppa eller inte så blev vi inskrivna, och sedan hade vi vår lektion. Lektionen innebar att vi fick se på en video om riskerna med att hoppa fallskärm och dessutom visades filmer från när andra har hoppat. När vi fick se andra som hoppade så blev vi verkligen taggade på att göra det. Dessutom fick vi skriva på en massa papper om att vi förstod riskerna och att vi inte kunde stämma någon om något gick fel. Det kändes ju lite läskigt när man skrev på det.

Under vår lektion fick vi gå ut och titta när några erfarna personer skickades upp som "försökskaniner" för att se om det gick att hoppa eller inte. Men tyvärr så var det väldigt blåsigt. Dem sa att vi borde åka till något ställe i närheten och ringa varje timme för att se om vädret förändrades till det bättre. Så vi åkte till Portsmouth (USA:s tredje äldsta stad) i New Hampshire, som visade sig vara en jättemysig stad! Vi spenderade hela dagen där, och vi åkte bland annat åkte vi häst och vagn. Ganska otippat, haha, men väldigt mysigt. Varje gång vi ringde till skydiving-stället under dagen så fick vi samma dåliga besked, så det blev tyvärr ingen skydiving för oss. Nu är vi uppskrivna på en väntelista om någon skulle avboka under den tiden som är kvar av säsongen. Men att det skulle hända är väldigt osannolikt, så tyvärr får vi nog vänta ända till våren innan vi kan hoppa fallskärm.

Kvällen avslutades med Veronica på Panera Bread i Newton Centre i väntan på att hon skulle ta tåget hem. Där satt vi utanför den mysiga brasan och planerade att jag ska komma och hälsa på henne nere i Rhode Island i november!


Mitt ute i skogen låg skydiving-stället.




Det var väldigt små flygplan dem hade.


Det här hade kunnat vara någon av oss.




Kajsa, Veronica och Johanna i väntan på lunchen i Portsmouth.


Vi åkte häst och vagn i mysiga Portsmouth.








Kvällen avslutades framför den här brasan.

3 månader



Idag har jag varit i USA i tre månader. Jag kan inte förstå att jag har varit här en fjärde del av mitt år. Tiden går så snabbt. Bara nio månader kvar.

RI, NH, ME

Jag har haft ännu en jättebra helg här i USA! Jag har i helgen besökt tre nya stater - Rhode Island, New Hampshire och Maine. Så på tre månader i USA har jag hunnit besöka i åtta stater - bra gjort tycker jag! Förutom de jag besökte i helgen så har jag varit i New York, Connecticut, North Carolina, South Carolina och så klart Massachusetts.

Åter till helgen - i lördags gick jag upp alldeles för tidigt för att vara på en lördag. Kajsa kom och hämtade mig och sedan började vi vår road trip ner till Rhode Island. Efter ungefär en och en halv timme var vi framme och då hämtade vi upp Veronica innan vi åkte till Newport. Verkligen en jättemysig stad. Där började vi med att gå runt lite och sedan åt vi en god lunch på Panera Bread.


Framme i Rhode Island, på väg över bron som ska ta oss till Veronica.


I Newports hamn.



Efter att vi hade gått runt i Newport åkte vi till något som kallas för the Cliff Walk som ligger där i staden. Där kan man promenera längs med klipporna. Det var verkligen jättefint! Längs med the Cliff Walk ligger en massa mansions, där några av USA:s rikaste familjer har eller har haft sina sommarhus.




Vid stranden där the Cliff Walk började.







Efter att vi hade promenerat väldigt många miles så bestämde vi oss för att gå på en tour i ett av alla mansions. Vi valde det mest kända som heter "The Breakers" - det var ett helt otroligt hus! Man fick tyvärr inte fota inomhus, men jag har i alla fall några bilder från utsidan.






Jag utanför "The Breakers". Som ni nog kan se så var det väldigt blåsigt hela dagen.


Kajsa, jag och Veronica.




Här är vi tillbaka där vi började vid stranden.

När vi kom tillbaka till stranden där vi började plockade vi snäckor på stranden innan vi satte oss i bilen och styrde mot Massachusetts. På vägen tillbaka hem stannade vi på IKEA för middag. Det var SÅ gott! Veronica var så exalterad över den svenska middagen att hon i stort sett började äta innan hon satt ner, haha.


Min middag blev lax och gravlaxsås med prinsesstårta till efterrätt.


Såhär glad blir man av att vara på IKEA.


Veronica var överlycklig.


En massa saker står på svenska där inne. Här: "Välkommen".

Efter middag och lite shopping i food shoppen på IKEA åkte vi till en mataffär för att köpa ingridienser för en efterrätt vi skulle göra hemma hos Kajsa - marängsviss. Tyvärr hittade vi inte några maränger (de som jobbade där visste inte ens vad maränger var?!), så det fick bli marängsviss utan maränger. Efter det åkte vi hem till mig och jag hämtade lite saker och tog med mig bilen vi skulle ha på söndagen, och sedan åkte vi hem till Kajsa där jag och Veronica skulle sova. När vi kom hem dit gjorde vi i ordning marängsvissen och värmde glöggen som vi hade köpt på IKEA. Det var så otroligt gott!


Glöggen.


Marängsvissen.

Nu måste jag sova, så jag berättar om söndagen imorgon istället!

Fredagkväll i Newton







Nutella + jordgubbar (i oktober!) + en gäng bra serier - The Secret Circle, Desperate Housewives, Grey's Anatomy = en bra kväll här i Newton. Jag fortsätter på samma tema som jag hade i början av veckan - att göra så lite som möjligt. Skönt är det.

Fortsättningen av helgen kommer att bli superbra!

Äntligen helg



Gårkvällen hos Ana var trevlig. Hon bor verkligen så annorlunda om man jämför med oss. Vi bor där alla husen står jättetätt och man knappt har någon trädgård, men där hon bor är det jätteglest mellan husen och man har stora trädgårdar. Här där vi bor kan man ju dessutom gå till en himla massa ställen, men där måste man verkligen ta bilen överallt. Kvällen var som sagt trevlig, men det hade kunnat vara trevligare om alla från Mexico hade pratat engelska istället för spanska. Så irriterande.

Här öser regnet ner, både igår och idag. Inte så kul för mig när jag ska hämta och lämna barnen på skolan eftersom det innebär att efter att jag har fått ut/in alla barnen ur bilen så är jag genomblöt, för här duggregnar det inte utan det spöregnar verkligen. Just nu sover barnen och jag sitter här och äter glass och Applecrisp som min värdpappa gjorde igårkväll. Jag antar att det är den amerikanska versionen av smulpaj. När jag sa till min värdpappa att vi har något som heter smulpaj i Sverige så frågade han sedan om vi hade något som heter smul-apples. Haha. Så roligt när amerikanare försöker prata svenska.

Hur som helst så jobbar jag bara i en timme och 20 minuter till, sedan är det helg!

Canada Part Two

Del två av Canada-bilderna:


Jag utanför Journey Behind the Falls.


Lisa, jag, Johanna, Veronica och Kathrin utanför Journey Behind the Falls.

Efter Journey Behind the Falls var det dags för Maid of the Mist - då man åker båt bredvid fallen.






Jag på Maid of the Mist.


Johanna, jag och Lisa.

Efter att vi hade varit på båtturen så kunde vi göra vad vi ville hela lördagen. Så vi gick runt i staden de har byggt upp bredvid fallen.

Vi var inne i i en Coca Cola-butik.



Vi gick till Hershey's butiken - USA:s motsvarighet till Marabou.


Det fanns kuddar där som var som gjorda för mig, jag som älskar twizzlers.
Självklart var vi tvungna att ta kort med en Hershey's Kiss (en slags choklad).


Det fanns en stor Hershey's Kiss på taket också.


Vi köpte med oss supergoda cupcakes därifrån.

Sedan tog vi en promenad och tittade på fallen från promenadstråket.













Efter det satte vi oss i en park som hade utsikt över vattenfallen, och där åt vi våra goda cupcakes och drack dyrt Starbucks-kaffe (man måste ju bara älska USA för att det är så mycket billigare).






Snart helg igen




Två till bilder från Cape Cod i helgen.

Då var det helt plötsligt torsdag igen, det känns ju som att det var igår det var söndag. Jag kom på att jag inte har skrivit så mycket den här veckan, men jag har inte gjort något speciellt heller. Både måndag- och tisdagkväll efter jobbet tog jag det bara lugnt. Det var väldigt skönt att inte göra så mycket och bara vara hemma för en gångs skull. Dessutom var jag inte på mitt bästa humör heller på grund av att jag fick veta en sak på söndagkväll som gjorde mig upprörd. Jag fick veta att jag betalar inte bara för bensinen när jag kör på fritiden, utan jag betalar även för försäkring, slitage på bilen etc. Vilket gör att jag betalar minst 3 gånger vad bensinen kostar. Varför det är irriterande är för att de flesta andra au pairer knappt behöver betala för all bensin de använder. Men jag kan inte göra så mycket åt saken, utan det ända jag kan göra är att inte använda bilen så mycket - tur att jag kan ta T:et till många ställen.

Igår åkte jag in till Boston med Johanna efter jobbet. Vi var på jakt efter en present till Ana som fyller år idag, och det lyckades vi hitta. Ikväll är vi bjuden på födelsedagsmiddag hemma hos henne, så vid 6-tiden kommer Johanna och hämtar upp mig och sedan kör vi upp till Carlisle där Ana bor.

Och imorgon är det alltså fredag - igen! Helgen ser återigen ut att bli riktigt bra. Imorgon efter jobbet har jag inga direkta planer än, så jag få se vad det blir då. Min värdmammas föräldrar kommer i alla fall hit imorgon och ska stanna i en vecka. Planen för lördagen är att jag och Kajsa ska göra en road trip ner till Rhode Island. Veronica bor ju där, så vi ska möta upp henne och åka till en hamnstad som heter Newport. Vi tänkte spendera dagen där och sedan åker Veronica med oss upp till Massachusetts. Sedan blir det middag och mys hemma hos Kajsa också sover jag och Veronica över där. Och på söndag är det ju dags för skydiving! Så då åker vi ett gäng svenska tjejer upp till Maine tidigt på morgonen.

December is gonna be awesome

December kommer bli en sjukt bra månad känner jag på mig! Igår och idag har jag bokat två resor under den sista månaden på året. Helgen före jul åker jag med Johanna och Lisa till Montreal i Canada. Dessutom är det en till tjej som dem känner som åker med oss, och även hon pratar tyska så har jag inte blivit tysk innan dess så händer det väl den helgen. Haha. Sedan helgen efter jul åker jag med Anni och Kajsa till New York för att fira nyår där. Och även Veronica kommer vara där då! Åh jag längtar till december. Dessutom får man ju inte glömma att jag mellan dessa resorna även ska åka till North Carolina över jul med värdfamiljen. Och jag skulle också vilja hinna klämma in en resa till New York i början av december för att se när staden är julpyntad, men vi får se hur det blir med det. Det är en sak som är säker i alla fall, och det är att december kommer vara fullproppad med saker att göra.


Montreal, Canada 16-18 december.


New York City 31 december-1 januari.

Cape Cod

Igår åkte alltså jag, Kajsa, Johanna och Lisa på road trip till Cape Cod - så härligt. Resan började inte så bra då vi hade problemet att vi inte kunde få upp bakluckan på Kajsas värdfamiljs Mini Cooper. Min värdpappa fick till och med googla hur vi skulle göra, haha. Men till slut kom vi iväg, och vi kom fram till Cape Cod vid 10-11 tror jag. Vi kom fram till Brewster och hyrde cyklar på en gång (då hade vi återigen problem med att få upp bakluckan, haha). Sedan började vi cykla längs med Cape Cod Rail Trail som är en gammal järnväg som har gjorts om till en cykelväg. Vi cyklade sedan upp till Eastham och där åt vi lunch innan vi cyklade vidare till en strand. Det var så härligt på stranden! Glömde jag att säga att det var 30 grader och att det kändes som juli och inte oktober? Vi hade tagit med oss bikini men det var bara Kajsa som var modig nog att doppa sig, vi andra tyckte det var alldeles för kallt och doppade bara benen. Efter att vi hade hängt på stranden ganska länge började vi cykla tillbaka. När vi väl kom tillbaka till stället där vi hade hyrt cyklarna så var vi verkligen helt slut i benen, det är jobbigare än man tror.

Efter att vi hade lämnat tillbaka cyklarna tog vi av taket på bilen och körde mot Chatham för middag. Svårslaget att sitta fyra tjejer i en bil utan tak körandes på Cape Cod i oktober med sommarvärme och bra musik i högtalarna! Vi åt i alla fall jättegod pizza på en restaurang när vi kom fram dit. Sedan körde vi en bit upp på Cape Cod till Sandwich, och efter många skratt stannade vi för att äta lite glass innan vi åkte hem.

Det var en otroligt bra söndag!


På väg över bron till Cape Cod.




Cape Cod Rail Trail.


Laddade tjejer.


Lunchpaus.
















Vi var väldigt trötta efter att ha cyklat hela dagen.


Vår kära kärra, den perfekta road trip-bilen.


På väg hem.


God glass i Sandwich - mjukglass med chokladsmak och strössel.


Boston Boston Boston

Vid 10-11 idag åkte jag och Kajsa in till Boston. Det var så himla varmt och kändes verkligen som sommar, och självklart var vi för varmt klädda eftersom vi har vant oss vid höstkylan. Vi började med att gå runt i några butiker på Newbury Street - jag på jakt efter en värmande halsduk eftersom jag har frusit så mycket den här veckan. Efter ett tag där gick vi bort och satte oss i Boston Public Garden för lite lunch. Det var så mysigt att sitta där i parken i värmen. Men efter ett tag var vi tvungna att gå eftersom jag hade bokat en tid på en frisörsalong. Jag kan lugnt säga efter besöket hos frisören att det går till på ett litet annat sätt här än hemma i Sverige, dessutom var frisören jag hade inte alls erfaren av blont hår (vilket säkert knappt någon är här). Men jag kom i alla fall ut ur salongen med ett bra resultat och många dollar mindre på mitt konto. Sedan mötte jag upp Johanna och Lisa en sväng, men jag tog T:et hem ganska snabbt efter det då jag var så otroligt trött.









Som så många andra gånger hade vi även idag något från Starbucks i handen.


Jag har i alla fall haft en väldigt bra dag med fina Kajsa. Imorgon åker jag, Kajsa, Johanna och Lisa på road trip! Det ska bli så kul. Först var tanken att åka till Marta's Vineyard men det var så dyrt med färjan över dit så vi ska stanna på fastlandet på Cape Cod istället. Planen är att kanske hyra cyklar och cykla längs med de fina stränderna. Dessutom packar vi med oss bikinin eftersom det ska bli 29 grader imorgon.

Jag hoppas att ni alla i Sverige har det jättebra!

Sommarväder i oktober?


Nämnde jag att det ska vara nästan 30 grader lördag och söndag? Det är oktober och vi ska få sommarvärme i helgen - tack så mycket för det!

Trevlig kväll


Frukt + nutella = sååå gott! Vi gjorde ett försök i att vara lite nyttiga.

Det har varit några jobbiga dagar här i staterna, där av dålig uppdatering. Jag har haft lite problem med mitt 5-åriga värdbarn igen, så jag har varit ganska slut i huvudet.

Idag fick jag i alla fall sluta tidigare för att jag ställde upp och jobbade längre tidigare i veckan. Efter att jag slutade peppade min värdpappa mig till att ut och springa (jag har haft ett långt uppehåll i träningen, men i måndags och onsdags har jag sprungit). Efter det gjorde jag mig i ordning och åt sedan middag med min värdfamilj, och även min värdpappas mamma som är här på besök över helgen. Efter det åkte jag och hämtade Kajsa och sedan åkte vi till Star Market och köpte frukt och nutella, plus att vi hyrde en film. Sedan åkte vi till Frida i Dover för lite fredagsmys - jättetrevlig kväll.

Jag kom inte hem förrän alldeles nyss, efter 12, och nu borde jag gå och lägga mig för jag ska gå upp i rimlig tid imorgon. När jag var med Johanna i Boston i söndags bokade jag nämligen en tid för klippning och slingor hos en frisör på Newbury Street, så dit ska jag imorgon. Men innan det ska jag möta upp Kajsa för lite höstshopping - jag är i desperat behov av en halsduk och vantar! Efter frisörbesöket blir det kanske middag och bio med Johanna (österrike) och Lisa inne i Boston. Och på söndag blir det att gå upp väldigt tidigt för då ska vi på road trip till Martha's Vineyard.

Hösten är här



Hösten är verkligen här nu. Idag var det så kallt när vi var i lekparken på morgonen att vi var tvungna att gå hem för att vi inte hade tillräckligt med kläder på oss - det skulle behövts vantar och mössa kändes det som. Men det ska tydligen bara vara såhär fram till fredag, för på lördag och söndag ska det bli 26 grader och sol! Väldigt bra.

Kanelbullens dag

Idag är det ju kanelbullens dag i Sverige, och självklart ska vi fira det här i USA med! Så därför gjorde jag kanelbullar igårkväll. Samtidigt gjorde min värdfamilj äppelpaj av sina äpplen de hade plockat i helgen när de hade varit på apple picking. Pajen var så otroligt god! Det var en himla trevlig kväll med min värdfamilj. Bullarna kändes först lite torra, men de var av någon anledning mycket bättre idag. Som min värdpappa sa imorse: "When I had a cinnamon bun at 2am it was not as dry as last night". Haha, han hade ätit en kanelbulle i natt när lilla tjejen hade vaknat.

Idag har jag hunnit skypa med några hemifrån - så himla härligt! Nu kommer snart Johanna och Lisa hit och då ska dem få prova att äta svenska kanelbullar för första gången.


Canada Part One

Eftersom det är så mycket bilder från helgen i Canada så delar jag upp det, och här är första delen:

Vid 2-tiden på fredagen åkte vi från Newton - två bussar fullastade med au pairer. Sedan satt vi på bussen i 10 timmar, med några få korta stopp. Resan gick ändå över förväntan, trots att jag hade feber. Med bra sällskap så gick tiden ganska fort. Vi blev avsläppta på hotellet vid 12-tiden på natten och då fick vi våra rum. Mina rumskompisar var Lisa och Johanna, himla bra! Sedan gick vi ut en sväng och tittade på fallen och lite på området innan vi gick och lade oss.







På lördagsmorgonen var det tidig uppstigning som gällde. Vi gick och åt en väldigt god frukost på ett ställe bredvid hotellet innan bussen skulle hämta upp oss och köra oss till "Journey behind the falls". Vi hade en sådan otrolig tur med vädret - det skulle egentligen regna hela lördagen, men vi vaknade upp till sol och hade sedan det hela dagen.


Kathrin, Lisa och Johanna.


Jag och Veronica.


Amerikanska pannkakor med jordgubbar till frukost. Mums.


Vi väntar på att få komma in på "Journey behind the falls".






Vi fick väldigt snygga regnponchos! Ändå var vi väldigt blöta efteråt.


Vi med vattenfallet bakom oss.


Jag med fallet i bakgrunden. Det var väldigt blött när man stod så nära.




Frågor och svar

Jag efterlyser bilder från niagarafallen :) Sen har jag tänkt fråga om du har bestämt dig för vad du ska göra på din resemånad? :)

Svar: Bilder från Niagarafallen är på gång! :) Det är bara så himla många bilder att gå igenom, men jag ska försöka lägga upp lite ikväll. Angående min resemånad så vet jag ännu inte riktigt vad jag vill göra. Det som jag har tänkt på är i alla fall att jag vill åka till California under den tiden. Jag vill se San Fransisco, Los Angeles och San Diego så att bila mellan de städerna skulle vara häftigt.

Vad härligt det låter :) Har en liten fråga - ungefär vad gjorde/sa du i din video? Verkar ju som att både SI och familjerna tyckte om den, och jag sitter här och ska själv spela in videon, och har verkligen fastnat. Vore så gulligt av dig om du orkade svara :) Tack för bästa au pair-bloggen!

Svar: Man känner sig ju verkligen konstig när man sitter där och pratar för sig själv i videon till ansökan, men försök bara att var dig själv! Vad jag kommer ihåg från min video så pratade jag lite om min barnerfarenhet, men mest berättade jag om varför jag ville vara en au pair i USA. Hoppas det hjälper dig med din video. Och tack så otroligt mycket :) Väldigt roligt att höra!

Hej!:) Jag undrade över vad för kurser du har valt att läsa i USA och hur du tänkte när du valde kurserna?:) Kram Linda

Svar: För de som inte vet så måste man läsa 6 credits under sitt år som au pair, vilket motsvarar ungefär 70-80 timmar. Som mina första 3 credits valde jag att läsa en kurs på ett college som heter MassBay. De anordnar speciella kurser som bara är för au pairer. Man har då lektioner mellan 9-15 tre lördagar som handlar om USA, och sedan åker man iväg en helg - och då valde jag att åka till Niagara Falls. Jag valde just den här kursen för att jag såg det som en bra möjlighet att både få mina credits och att få åka till Niagarafallen som jag verkligen ville se. Nu har jag alltså 3 credits kvar, och vad jag ska läsa för dem vet jag inte än. Men jag har ett tag att fundera eftersom jag inte behöver börja en kurs förrän efter jul.

Boston

Så i fredags var jag alltså in till Boston. Det var så härligt. Vid 6-tiden kom Johanna och då gick vi och köpte med oss mat från Subway och gick tillbaka till parken och åt det. Vi satt och pratade länge och sedan tog vi en promenad genom Boston Common och Boston Public Park innan vi gick hela Newbury Street innan vi tog T:et hem. Vi kom hem ganska tidigt, men jag var så trött att jag däckade i sängen på en gång.

Igår var det dags för vår sista lektion på kursen. Så som vanligt var det bara att gå upp tidigt och åka dit. Som vanligt var det också väldigt slappt, inte så mycket att göra. Men jag och Johanna hade som vanligt väldigt kul och satt och skrattade största delen av tiden. När kl. var 2 fick vi våra certificates på att vi har tagit kursen och sedan var det klart. När jag kom hem frågade Kajsa om jag ville komma och prova paddla kanot för hennes värdfamilj har kanoter och en sjö bakom huset, så det gjorde vi. Det var kul faktiskt, och det blev mycket prat där ute på sjön. Sedan körde hon hem mig för jag skulle vara barnvakt åt barnen på kvällen. Vi tittade på film och åt popcorn och sedan var det läggdags. Sedan när barnen somnat åt jag glass och godis och tittade på Pretty Woman. Härlig kväll.

Idag passade jag på att sova ut eftersom jag inte har kunnat göra det på så länge. Så nu ska jag göra mig i ordning snabbt innan Johanna, från Finland, kommer hit och vi ska åka in till Boston. Ska bli kul!

Bilder från i fredags:










RSS 2.0