New York City

I HELGEN ÅKER JAG TILL NYC!

På lördagmorgon åker jag, Mikaela, Kajsa och Jasmine till New York och kommer hem på söndagkväll. Så kul!


Times Square i juli när jag var där.

30 augusti


Igår när jag slutade hjälpte jag min värdmamma att laga middag - lika god mat som det alltid är här. När vi hade ätit åkte jag och hämtade upp Mikaela i Chestnut Hill. Sådan härlig tjej! Vi åkte först till Star Market och lämnade tillbaka filmen jag hyrde i fredags med Jasmine och Kajsa. Efter det åkte vi till Starbucks och pratade en massa. Sedan åkte vi till CVS och jag försökte få in Mikaela på mitt twizzlers-beroende, haha. Det verkar vara många som inte gillar dem (hur nu det är möjligt?) men Mikaela verkade vara positiv till dem! Haha. Sedan åkte vi hem till henne och letade buss till NYC och hostel där, för vi planerar nämligen att åka dit i helgen. Yay! Det är väl inte riktigt klart vilka vi är som åker och när vi åker, men jag ska dit! Jag är till och med långledig i helgen, från fredag eftermiddag till tisdag morgon för att det är Labor Day på måndag.

Nu sitter jag här i köket när barnen har naptime och dricker en smoothie - frysta persikor, blåbär, jordgubbar och melon. Väldigt gott, det smakar nästan som glass. Vi har än så länge haft en väldigt bra dag, jag och barnen. På förmiddagen åkte vi till min 5-årings skola där hon börjar kindergarden nästa vecka. Idag hade dem en playdate där på skolan som alla barn som börjar nästa vecka fick komma på. Jag hade aldrig kört till hennes skola så min värdmamma hade lämnat adressen, men när jag hade satt in alla barnen i bilen och skulle knappa in adressen på GPSen så fanns inte adressen. Jag försökte på alla sätt och vis men det gick inte. Så min värdmamma ringde mig och förklarade vägen, så till slut kom vi fram.

Nu har jag två jobbtimmar kvar. När mina värdföräldrar kommer hem måste jag nog åka till en mataffär och köpa buttermilk för det är nästan slut, och det går ju inte att vara utan. Senare ikväll ska jag åka och hämta upp några svenska tjejer och åka till Starbucks i Framingham där alla svenskar träffas på tisdagar, det blir nog trevligt.

Orkanen Irene

Där jag bor klarade vi oss väldigt bra undan orkanen. Men ändå när man tittade ut igår så låg det löv och grenar från träden överallt. Svårt dock att fånga det på bild, men ungefär såhär såg det ut:





Idag när jag och barnen skulle gå till parken så var det väldigt svårt att ta sig fram på grund av att det låg jättestora grenar tvärs över trottoaren hela vägen. Såhär såg det ut:





Det är så himla många som är utan ström nu - det är så synd om dem! Vi hade verkligen tur som inte drabbades alls.

Mitt rum

Jag tänkte att jag skulle visa hur mitt rum här i USA ser ut. Jag har ett ganska litet rum, men jag gillar det verkligen. Dessutom är jag väldigt glad över att ha mitt egna badrum i mitt rum. Såhär ser det ut:

Ingången till mitt rum.


Min väldigt sköna säng.


Jag har två fönster.


Jag har en byrå och några hyllor.


Dörren in till mitt badrum.





Inne i mitt badrum har jag en ganska stor garderob...


...där jag kan hänga mina kläder och dessutom har jag en byrå därinne.

Nu vet ni hur ett au pair-rum i USA kan se ut!

Ännu en bra helg i MA

Jag har haft ännu en bra helg här i USA! Helgen började med jobb på fredagen och sedan på kvällen åkte jag och hämtade Jasmine och sedan åkte vi till Natick Mall för att vänta på att Kajsa skulle sluta jobba. När Kajsa hade slutat mötte vi upp henne på Cheesecake Factory i Chestnut Hill och åt en väldigt sen men god middag. Efter många skratt där och även efterrätt (cheesecake såklart!) så åkte vi till Star Market och hyrde film på Red Box - man kan hyra film för 1 dollar, hur bra är inte det?! Sedan åkte vi hem till mig och såg den. Eller vi såg inte så mycket av den för vi somnade alla tre, haha. Jag hade också gjort en kladdkaka när jag slutade, men den orkade vi inte äta för vi var så mätta. Jag hade i alla fall en väldigt trevlig kväll med två jättehärliga tjejer!

Jasmine sov här hos mig, så på lördagen fixade vi i ordning oss och åt frukost och sedan åkte vi och hämtade Kajsa. Vi skulle egentligen åka till Six Flags, men eftersom det inte skulle vara så bra väder så ville vi inte riskera att åka så långt om det skulle stänga. Så istället åkte vi till ett utomhus-mall i Dedham som heter Legacy Place. Där spenderade vi hela dagen, och Jasmine gjorde verkligen det bästa köpet av oss - en iPhone!

Jag skulle egentligen till Mikaela i Chestnut Hill och sova där, men på grund av ovädret så blev det tyvärr inte så. Istället åkte jag, Jasmine och Kajsa och åt mat på T.G.I. Friday's i Dedham. Där blev vi kvar i tre timmar tror jag - åt middag, efterrätt och pratade en himla massa. Vi insåg också hur tråkigt det är att Jasmine ska lämna oss om en månad! Jag körde i alla fall hem Jasmine till sig och Kajsa till sig innan jag åkte hem.

Idag har jag varit inne hela dagen. Jag vaknade vid 8 och kollade ut genom fönstret och såg hur mycket det blåste och regnade så då lade jag mig i sängen igen och sov vidare. Det har sedan blåst och regnat hela dagen. Men vi hade en väldigt tur för orkanen gick lite mer västerut än vad de hade trodde att den skulle göra, så det blev inte lika illa som de hade trott från början här där jag bor. Vi förlorade strömmen i ett par sekunder, men det är allt som har hänt för oss. Vi ska verkligen vara glada för att det inte har hänt mer för oss eftersom många andra har tappat strömmen helt och fått träd över sina hus m.m.


Jasmine på Met Burger Bar.


Kajsa på Met Burger Bar.

Jag och Kajsa (Jasmines bild).


Min goda lunch på Met Burger Bar på Legacy Place.


Vi köpte choklad på Chocolate Therapy som fanns på Legacy Place.




Kajsa och Jasmine på Legacy Place.


Legacy Place.


Legacy Place.


Jasmine och Kajsa på T.G.I. Friday's.


T.G.I. Friday's.

Sammanfattningsvis så har jag haft en superbra helg, även om orkanen kom och förstörde min lediga dag idag.

Hurricane

"This hurricane will produce flooding rains, high winds, downed trees (on houses, cars, power lines) and widespread power outages." - weather.com

Orkanen är tydligen på väg nu. Vi har uppmanats att inte köra bil från 12 på natten mellan lördag och söndag till 12 på natten mellan söndag och måndag. Orkanen ska slå till här i Massachusetts på söndag eftermiddag, men vi kommer inte kunna gå ut på hela söndagen. Jag vet inte riktigt vad man ska tro på, om det verkligen är så illa som det ser ut att vara eller om allt är väldigt överdrivet. Jag antar att vi får se när vi vaknar imorgonbitti. Lite läskigt är det faktiskt! När jag körde hem nu sent ikväll så var det knappt några bilar ute och körde, så det kändes lite som lugnet före stormen.

Jag har för övrigt haft en så himla bra helg än så länge! Men jag måste sova nu så jag berättar om det imorgon (om vi nu har el och internet, haha).

Orkanvarning



Idag åt vi tacos till middag, som på ett sätt var väldigt likt tacos vi äter i Sverige men på ett annat sätt var det väldigt olikt. Det var gott, men jag gillar nog den svenska versionen bättre! Sedan vid sju-tiden åkte jag och hämtade upp Kajsa. Det är så himla härligt att träffa personer man klickar med, och hon är en sådan person. Vi kom fram idag till att vi bara har känt varandra i två veckor men det känns som så himla mycket längre, haha. Vi åkte i alla fall först till ett mall i Watertown, men vi hann bara gå in i en butik innan det stängde. Sedan åkte vi över gatan till Target. Hem kom jag med några saker, bland annat galgar som jag verkligen behövde till garderoben.

Har ni i Sverige hört om orkanen som slår till i helgen här på USA:s östkust? Jordbävning i början på veckan och nu det här! Jag börjar faktiskt bli lite rädd nu. Det sägs att den ska slå till i Boston på söndag, och mina värdföräldrar sa idag att vi nog bara kommer kunna vara inne hela dagen då. Nu kollade jag weather.com och ser att orkanen är rankad som "extreme" i Massachusetts, fy alltså! Och nu i natt så ska det vara thunderstorms. Nu när jag körde hem från Kajsa blixtrade det flera gånger, och nu när jag sitter här dånar det från åskan utanför.

Vi har ändå gjort lite planer för helgen som förhoppningsvis går att genomföra. Imorgon är planen att jag ska hämta upp Jasmine när hon slutar och sedan ska vi åka och äta middag med Kajsa och Erika tror jag. Sedan ska vi nog hyra film och se här hemma hos mig. Förhoppningsvis kan Jasmine sova hos mig och sedan på lördagmorgon ska vi om vi har tur med vädret åka till Six Flags - en stor nöjespark. Jag ska då trotsa min rädsla för berg-och-dalbanor, haha. Jag hoppas verkligen att allt är på vår sida så att vi kan åka dit, det skulle vara så kul.

Natick Mall



Jag åkte och hämtade upp Jasmine ikväll och sedan åkte vi till Natick Mall. Efter lite försening då jag körde fel till henne. Det svåra med att köra här i USA är att det finns så många filer och vägar överallt. Inte lätt när det är 5 filer och man är i den längst till höger också säger GPS:en att man ska vara i filen längst till vänster, haha. Sedan kom jag in på ett område där man bara fick svänga höger hela tiden, men till slut så kom jag fram till Jasmines hus och vi kunde åka iväg!

Mallet är så otroligt stort (det största i New England) att man skulle behöva en hel dag eller helg för att hinna gå igenom alla butiker. Men även om vi skulle behövt mer tid så fick vi i alla fall lite shoppat. Jag köpte en "mysdress" på en nyupptäckt affär - Gilly Hicks, australiensk affär tror jag. Det är så himla kallt här i huset så jag behöver något som värmer mig. Den jag hittade var så himla mjuk och go så den blir härlig (inte så tokigt heller att tröjan var på rea). Det blev också ett linne på den affären och sedan köpte jag en blus i en annan butik, som var på rea. Sist men inte minst köpte jag också ett par till Converse. Ett par röda fick det bli den här gången. Lite kul att man nu börjar tycka att saker som är sjukt billiga här i jämförelse med Sverige är dyra. Man blir lite snål när man köper ett par Converse för 290 kronor, när det fanns likadana men inte i min storlek för 250 kronor i en annan butik. Och hemma kostar ett par 700 kronor, haha, stackars er där hemma!

Vi pratade lite planer för nästa helg som förhoppningsvis går vägen, skulle vara så kul! Nu sitter jag här på mitt rum vid datorn och lyssnar samtidigt på Kiss 108 som är en himla bra radiokanal här. Jag funderar på att gå ner i köket och hämta något att äta nu och sedan ska jag nog titta på något på datorn innan jag ska sova.

Lördag

Lördagen började med att jag bara tog det väldigt lugnt. Sedan när klockan blev ett och Johanna slutade jobba gick jag bort till henne och sedan gick vi till the T. När vi kom in till Boston gick vi först och köpte glass på Ben & Jerry's och sedan satte vi oss i Boston Common och åt det.







Jag älskar hur det ser ut i Boston - gamla hus står bredvid väldigt moderna hus överallt.

När vi hade suttit i parken ett tag promenerade vi mot hamnen och ställde oss sedan i kö för att få komma in på New England Aquarium. Det var väldigt mycket att se där inne! Det fanns en ny attraktion som hette "touch tank" där man fick ta på stingrockor och hajar, väldigt häftigt. Det fanns alla möjlga fiskar där, maneter, pingviner, sälar m.m.


Utsidan av akvariet.










Jag bredvid maneterna.




Jag bredvid pingvinerna.


Utsikten från akvariumet.






Jättesmå sjöhästar.


Man fick ta på sjöstjärnor.






Det fanns en väldigt stor vattentank i mitten av akvariet, och här ser man den uppifrån.


En stor jätteläskig ål.

Efter att vi hade spenderat några timmar där inne så gick vi till Quincy Market som ligger alldeles i närheten. Det stället har en massa butiker, restauranger och som en "mat-marknad". Det känns väldigt europeiskt där - det kändes som att vi var på semester i Italien ungefär. Vi satte oss i alla fall där och åt middag. När vi sitter där så tycker jag att det känns som att jag hör något bekant, så jag lyssnar lite noggrannare på personerna som satt bredvid oss och det visade sig att dem var svenskar!

Efter att vi ätit på Quincy Market tog vi the T hem och sedan tog vi bilen till Natick. Vi var så himla sötsugna så vi gick och köpte varsin cheesecake på Cheesecake Factory och åt den utomhus. Efter det var vi så mätta att vi knappt tog oss till bilen, haha. Vi åkte i alla fall till AMC bredvid och såg en så sjukt rolig film - the Change-up. Se den när det kommer till Sverige! Jag har inte skrattat så mycket till en film på länge. Just det, innan filmen började så var det en trailer för Paranormal Activity 3 och fy vad rädda vi blev. Och det var alltså bara trailern, haha, jag undrar hur läskig filmen är.




Titta Emelie! Jag var bara tvungen att ta en bild - snart är det dags.

Tisdagskväll


Jag vet inte hur många gånger jag har googlat bilder på Boston, men det här är faktiskt min alldeles egna bild - underbara Boston, en sådan himla bra stad.

Jag har jobbat idag hela dagen som vanligt. En jobbdag som gick väldigt bra, förutom lite trötthet och huvudvärk på slutet. Vi hann med att gå till två parker idag - notera gå, många amerikanare skulle förmodligen ha tagit bilen till båda ställena (även fast Boston är känt för att man går mycket). Efter att jag slutade idag så gick jag iväg på en promenad/springtur för att jag hade sådan hemskt huvudvärk. Sedan åt jag middag med barnen och min värdpappa. Efter det kom Kajsa och hämtade upp mig och vi åkte till Framingham. På Starbucks där träffas skandinaver varje tisdag, så vi var dit. Väldigt trevligt var det! Så himla skönt att träffa lite svenskar och prata svenska, det blir liksom på en annan nivå på något sätt. Träffade några nya svenskar som jag inte träffat innan, två som dessutom kom hit efter mig. Imorgon är det jobb som gäller igen, och då ska jag nog ta med barnen på sagostund på biblioteket. På kvällen blir det shopping på Natick Mall! Bilder från helgen är förresten på gång.

Har ni förresten hört om jordbävningen som var här på östkusten i USA idag? Den mättes till 5,9 på Richterskalan, och den kändes på vissa håll här i Massachusetts - jag märkte dock ingenting, utan jag fick reda på det när Emelie vettskrämt frågade på Facebook om jag levde. Förutom jordbävningen så väntas också en orkan komma hit under veckan - hjälp!

The Crayfish Party

Så i fredags åkte jag med min värdfamilj till IKEA för crayfish party. Det var så himla gott! Det var ju faktiskt den första gången jag åt kräftor, men jag gillade det verkligen och det gjorde även resten av familjen. Det fanns utöver kräftor även köttbullar, dillpotatis, potatismos, ägghalvor m.m. Och dessutom ett efterrättsbord med tårtor och kakor. Allting kändes väldigt svenskt.

Innan vi åkte sa jag till min värdmamma att jag nog skulle kunna se om det var några svenskar där. Och när jag och min värdmamma står i kön för att ta mat så säger jag till henne att en annan tjej som stod i kön måste vara svensk. Sedan när vi ska åka hem så kände mina värdföräldrar att det var ett helt bord som stirrade på oss, och sedan frågar dem: "Is she Swedish?". Haha, så dem såg att jag var svensk! Då visar det sig att en värdfamilj är där med sin nuvarande svenska au pair (hon som jag hade sett i kön) och deras tidigare svenska au pair. Jag började prata med dem svenska tjejerna och då kommer jag och den ena tjejen på att vi har pratat med varandra på Facebook innan vi kom hit till USA, så himla komiskt. När min värdmamma står och pratar med familjen och får veta att dem bara har haft svenska au pairer så säger hon: "After having Natalie for only a month, we can't imagine having anything but Swedish au pairs in the future!", så det känns ju som ett väldigt bra betyg. Utöver oss tre svenska tjejer så tror jag inte att det var någon fler. Asiater däremot kryllade det av.


Båtar med kräftor i.


Första talriken, sedan gick vi och hämtade talrik efter talrik fullproppade med kräftor.









Innan vi åkte hem gick vi igenom möbeldelen på IKEA också - allt ser verkligen ut som hemma. Det kändes som att jag skulle komma ut på parkeringen jag är van hemma när jag gick ut från IKEA. Så roligt också att det står en massa saker på svenska. Efter att vi hade gått igenom möbeldelen gick vi till foodshopen. Jag köpte upp mig på ett nytt lager med svenskt godis och lite annat smått och gott, så nu klarar jag mig ett tag igen. Lite roligt också att min värdpappa säger att han har blivit beroende av Marabou-choklad.










Allt är större i USA, så självklart är även dem svenska chokladkakorna större här. Den ena är dock till Jasmine som också ville ha något från landet lagom.

Efter att vi kom hem från IKEA bytte jag bil och hoppade i den mindre och åkte hem till Jennifer. Där åt vi glass och såg på film. Dock en film som vi båda inte fattade något av, haha, helt plötsligt var den slut. Ben & Jerry glassarna här finns i så många fler smaker, och hos Jennifer smakade jag en som hade pretzels i - väldigt annorlunda.

Ny vecka, nya möjligheter

Måndag idag igen - var tar veckorna vägen? Morgonen började inte på bästa sätt när jag skulle ge ett av barnen Cheerios till frukost och locket lossnade när jag bar burken så att hela köket var fullt av flingor. Men dagen fortsatte sedan på ett bättre sätt. När barnen sov idag kom Johanna förbi för att vi skulle fixa med vårt DS-2019 som vi måste skicka iväg. Vi måste skicka det till Au Pair in America-kontoret i Connecticut för att få det underskrivet så att vi får komma tillbaka till USA igen efter att ha varit i Canada. Sedan skulle vi också köpa biljetter till en Red Sox-match i september, men det blev bara en massa strul så vi får ta det en annan dag. Efter att jag slutade idag så tog jag mig en ut på en springtur, så nu sitter jag här efter att precis har ätit middag och är härligt trött i kroppen.

Bilder från dagen:


Dagens lunch - amerikanska pannkakor med sirap och frukt.


En vän till familjen bor här i några dagar och med sig har hon den här söta hunden.


En väldigt bra helg här i staterna


En bild från the crayfish party på IKEA i fredags, mer bilder kommer.

Tyvärr händer det just nu för många saker för att jag ska hinna uppdatera er. Men det är ju en bra sak att jag hela tiden har saker att göra. Helgen har i alla fall än så länge varit väldigt bra!

Fredagen började med jobb och sedan på kvällen åkte jag med min värdfamilj till IKEA för kräftskiva. Efter det brummade jag med bilen till Jennifer för filmkväll. Igår började dagen med att jag sov ut och sedan tog jag det väldigt lugnt innan Johanna slutade jobba vid ett. Då hoppade vi på the T in till Boston. Dagen spenderades i Boston Common, på New England Aquarium, middag på Quincy Market och avslutades med bio. Idag är jag uppe väldigt tidigt för att vara en söndag, för gissa vad: jag och Kajsa ska på whale watching (valsafari). Vi ska åka in till Boston och hoppa på en båt vid klockan tio och sedan är vi garanterade att få se valar där ute på havet.

BIlder från allt som hänt denna helg kommer förhoppningsvis ikväll!

Middag på IKEA ikväll

Igår efter att jag slutade jobba åt jag middag tillsammans med familjen - fish tacos. Det var väldigt gott, men jag är inte så överraskad för all mat de lagar är jättegod. Sedan tog jag en promenad runt i området och efter det kom Kajsa och hämtade upp mig. Jag hade en väldigt trevlig kväll med henne! Idag har jag spenderat dagen med barnen i parken här i närheten. Det var jättefint väder idag, väldigt varmt och soligt. Men nu när jag sitter här nere i köket när barnen sover så börjar det helt plötsligt att åska jättehögt och sedan kom det en massa blixtrar - faktiskt lite läskigt. Och sedan började det ösregna. När det är thunderstorms här så är det inte något fjuttigt som kommer. Så från superfint väder till åskväder. Barnen vaknade så klart på grund av de jättehöga åsksmällarna, men jag fick dem till att somna om. Ikväll bär det i alla fall av till IKEA med min värdfamilj för att gå på den där buffén, det ska bli kul. Efter det så ska jag kanske möta upp Jennifer.

Menyn för ikväll:




Farm

Idag har jag spenderat förmiddagen med barnen på en farm. Vi fick se höns, getter, får, kor, grisar, hästar och fåglar. En av grisarna vi såg måste ha varit den största jag någonsin sett, så stor! När vi satt och åt vårt mellanmål så var det jordekorrar överallt, så himla söta. Jag kommer nog ta med barnen dit någon fler gång.



18 augusti


Idag har jag varit i USA i en månad, och jag har varit i Massachusetts i fyra veckor. Ibland känns det som att jag kom igår och ibland känns det som att jag har varit här hur länge som helst. Jag minns hur nervös jag var den där torsdagen för fyra veckor sedan när jag skulle möta min värdfamilj för första gången. Men nu känns det som att jag har känt dem så himla länge.

Mer bilder

Efter att jag slutade idag gav jag mig ut på en springtur. Men det gick tyvärr inte så bra som förra veckan. Det var väldigt varmt och mina ben var väldigt trötta. Förmodligen på grund av att jag bär runt på en 1-åring hela dagarna, oftast uppför trappor. Därefter hade jag i alla fall en fin kväll med Anika. Hon hämtade upp mig när hon slutat vid 7 och sedan åkte vi till Newton Centre. Där gick vi till J.P. Licks och köpte glass och satte oss sedan i en park och pratade. Och oj vilken god glass! Tur att jag inte bor på gångavstånd från det, haha. Nu ska jag sova för imorgon är det en ny dag. På dagen kommer städerskan hit så jag ska nog ta med barnen till en farm här i närheten och titta på lite djur. Sedan på kvällen ska jag träffa Kajsa, vilket ska bli väldigt trevligt.

Här är några fler bilder från igår:







Kesha/LMFAO-konserten

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om konserten igår. Jag mötte upp Johanna och gick till the T. Vi åkte in till Park Street och bytte till den röda linjen och därefter hoppade vi av den och hoppade på en buss som skulle ta oss till stället där konserten skulle vara. Resan dit tog lite längre än vanligt bara för att det var så mycket folk på tunnelbanan, men vi kom i alla fall fram i tid. Vi trodde att konserten skulle vara inomhus i en väldigt stor arena, men istället var den utomhus på ett mycket mindre ställe än vad vi hade föreställt oss. Det var en härligt stämning för att det var utomhus, och dessutom blev det väldigt effektfullt med de höga byggnaderna bakom oss som lyste upp när det blev mörkt.

Vi lärde oss igår att många amerikanska människor är helt galna. Det började när vi hoppade av bussen och såg människor som verkligen gick "all in" med kläder, smink och hår. Där satt även en massa folk som var höga och som tyckte att det var konstigt att vi kunde prata engelska men att de inte kunde prata svenska och tyska. De frågade också: "Do you listen to Kesha in your country?" "Are the songs in your language?". Sedan när vi kom in så kryllade det av människor som såg helt galna ut i sina "Kesha-outfits". Framför oss stod det en tjej som för sig själv hade kunnat ha en show för alla dessa människor med tanke på hur hon dansade hela konserten..

Det började med att en kille uppträdde - någon som vi inte hade en aning om vem han var. Sedan kom till sist LMFAO upp på scenen. Det var tyvärr en massa låtar som vi aldrig hade hört, men det var ändå väldigt bra. Bäst var ju helt klart Party Rock Anthem som verkligen alla i publiken kunde. Efter en paus så började äntligen Kesha (det kändes som att 90 % av publiken var där för henne). Hon var verkligen sjukt bra och hon bjöd verkligen på sig. Sådan himla härlig stämning när hon på slutet sjöng Tik Tok och We R Who We R och alla sjöng med.

När vi skulle hem så var det sjukt mycket folk som stod och väntade på bussen till the T. När bussen kom så sprang alla och trängde sig för att komma på den, och vi lyckades! Annars hade vi nog inte kommit hem förrän väldigt sent - alla slapp betala också, haha. Jag kom i alla fall hem vid 12 efter en väldigt lyckad kväll! Imorse sa min värdpappa: "You look very good for being at a concert last night", haha.






LMFAO


LMFAO


LMFAO


Kesha


Kesha


Kesha


Kesha


Kesha

Den här jobbveckan fortsätter i samma tecken som de två tidigare dagarna, vilket vill säga inte bra. Min plan var att vi skulle åka till biblioteket idag så att de två äldre barnen skulle gå på "story time" (sagostund). Men på grund av att mitt 5-åriga värdbarn inte lyssnade på mig så fick vi stanna hemma. Efter snack så gick vi i alla fall till lekparken en stund, och där fick de springa av sig med några andra barn. Nu har jag bara en timme kvar av den här jobbdagen och då ska jag nog ta en springtur i det fina vädret, och sedan ikväll ska jag träffa Anika.

A great night

Gårkvällen var superbra! I stressen innan jag skulle iväg (Emelie du får lov att skratta, jag tror att du förstår hur det gick till) så glömde jag tyvärr min kamera hemma, så jag har bara bilder från min iPhone men jag ska få bilder av de andra tjejerna. Hur som helst - jag hade det i alla fall väldigt kul.

Maikes bild:


Maike, Ana, Johanna, Hanna och jag.

Kesha - LMFAO


Nu ska jag snabbt slänga i mig lite mat, och sedan möta upp Johanna och gå till T-stationen. För ikväll är det dags för Kesha/LMFAO-konserten inne i Boston!

Svensk kladdkaka i USA



Här ser ni min goda kladdkaka jag gjorde idag. Det här ska jag mumsa i mig nu innan det är dags att sova. Jag kom förresten att tänka på att jag ska ta bilder på mitt rum någon dag under veckan så ni får se hur det ser ut här. Dessutom har jag fortfarande en massa bilder att visa från North Carolina, så det ska jag också lägga upp under veckan.

Regn, regn och åter regn

När jag gick upp imorse vid 6.30 regnade det. Nu sitter jag här 15 timmar senare och det regnar fortfarande. Det har verkligen regnat hela dagen lång. Så idag på förmiddagen tog jag med barnen och åkte till biblioteket och spenderade lite tid där. Min jobbdag därefter var inte den bästa, men det är sådant man får ta. När mina värdföräldrar kom hem konverterade jag ett recept på kladdkaka och efter middagen gjorde jag den. Den blev väldigt lyckad - smakar precis som hemma! Förutom det så har jag även spenderat kvällen med att tvätta. Jag skulle ju egentligen möta upp Anika ikväll, men det blev inte så. Sedan skulle jag egentligen möta upp Jasmine på Starbucks, men klockan hann tyvärr bli för mycket.


Mitschell, Johanna, Ana och jag i lördags i Boston.

Imorgon ska det tydligen regna hela dagen också, så jag har ingen aning vad jag ska hitta på med barnen då. På kvällen är det i alla fall dags för Kesha/LMFAO-konserten i Boston.

Nu ska jag hoppa in i duschen!

Jag vill bara säga att jag har världens bästa värdfamilj. Mina värdföräldrar är verkligen helt underbara, jag hade inte kunnat få det bättre än så här. Jag har känt mig väldigt låg sedan igårkväll - varför vet jag inte riktigt, men jag antar att det är flera faktorer som har påverkat. Men min värdmamma och jag pratade en massa idag och hon hjälpte mig att få mig att känna mig lite bättre. Det är så konstigt att jag bara har känt mina värdföräldrar i mindre än en månad, men ändå känns det som att jag har känt dem så himla länge. Återigen, jag är så glad att jag bor hos just dem.

Det var bara det jag ville säga. Nu ska jag titta på Pretty Little Liars, dricka amerikansk Coca-Cola (som inte alls är lika god som svensk), äta något gott och njuta av de få timmarna som är kvar av den här helgen.

Min söndag

Idag sov jag ut så länge jag bara kunde, så skönt! Efter en väldigt sen frukost så gjorde jag mig i ordning och åkte sedan med min värdmamma för att handla en massa mat. Jag följde med så jag kunde välja några saker som jag vill ha här hemma. Det roliga med att gå i en amerikansk mataffär är att det finns tjugo olika sorter av alla saker, så det är svårt att välja. Sedan skulle jag egentligen möta upp Kajsa, men det blev lite för sent för att det skulle hinnas med innan hon skulle iväg. Istället tog jag bilen och åkte till Natick Mall och shoppade lite. Det mallet är så stort att jag bara hann gå in i några butiker, men jag fick i alla fall med mig några saker hem. Den här helgen behövde man dessutom inte betala någon skatt när man köpte saker i Massachusetts. Sedan åkte jag hem (innan jag åkte hem åkte jag till CVS och fyllde på mitt förråd med twizzlers, haha, jag måste skärpa mig) och åt middag med familjen och nu sitter jag här på mitt rum.


Helgens shopping.

Imorgon är det jobb som gäller och på kvällen ska jag nog träffa en tysk tjej som heter Anika på Starbucks för lite prat.

Lördag i Boston

Igår morse/förmiddag tog jag the T in till Boston och mötte upp Erika, Kajsa, Jasmine och Alexandra. Vi gick och åt brunch, shoppade och sedan köpte vi kaffe från Starbucks och satte oss i Boston Public Garden och pratade. Så himla fin och mysig park. Det var en himla bra dag i Boston med svenska tjejer! Sedan vid fyra gick jag och mötte upp tyska Jennifer och Mitschell. Vi gick och tittade i butiker innan Jennifer var tvungen att åka hem. Sedan kom istället Johanna och Ana och mötte upp oss och vi gick och åt middag. Efter det gick vi runt ett tag till och tittade i butiker innan vi tog the T hem vid tio. Vissa butiker på Newbury Street har så otroligt långa öppettider - Urban Outfitters och Forever 21 stängde kl. 23 igårkväll.


Newbury St.


Boston Public Garden.


Boston Public Garden.

Bilder lånade från Jasmine:

Erika, Kajsa, jag och Alexandra (som åkte tillbaka hem till Sverige igårkväll).


Brunch.

Kvällen

Jag har haft en himla trevlig kväll! Efter att jag hade hämtat upp Johanna och Lisa åkte vi först till bion i Framingham och skulle köpa biljetter till filmen. När vi kommer dit visar det sig att man behövde visa ID för att bevisa att man var över 17 år. Och jag upptäckte då att mitt körkort inte vad med - jag hade lagt ut det dagen innan när jag inte ville ha med hela plånboken. Så vi trodde att vi inte skulle kunna köpa biljetter, men då kom jag på att jag hade med mig mitt internationella körkort och på det står det också när man är född. Så efter att vi till slut kunde köpa biljetter åkte vi till Cheesecake Factory och åt middag. Klockan var då 20.00 och vi var så himla hungriga alla tre - jag hade inte ätit sedan 15-tiden och dessutom hade jag varit ute och sprungit. Så det var väldigt gott med mat! Vi ville ha cheesecake också eftersom vi var där, men klockan hann bli alldeles för mycket för att vi skulle hinna äta det. Så vi tänkte att vi kunde köpa med och äta på bion. Men när vi kom till bion orkade vi inte äta dem. Så vi tog med dem hem istället, och jag åt lite av min nu och den var verkligen supergod. Hur som helst så var filmen väldigt bra! Definitivt sevärd, väldigt rolig. Men nu är klockan väldigt mycket här och jag ska upp tidigt imorgon även fast det är lördag, så det är dags att sova.









Stort grattis mamma på födelsedagen!

Middag och bio

Filmen vi ska se ikväll.

Kom hem från en springtur för ett tag sedan. Jag har hunnit duscha och byta om, och nu ska åka iväg och hämta upp Johanna och Lisa för middag och bio!

Peach picking


Våra egenplockade persikor

Imorse åkte jag med barnen till Parlee Farm i Tyngsboro för att plocka persikor. Det ligger 40 minuter från oss med bil, precis på gränsen till New Hampshire. Det här var även första gången jag tog mini-vanen själv och åkte någonstans med barnen, men det gick jättebra. Jag tycker verkligen inte att det är några problem med att köra här. Farmen var ganska stor, och det var en himla massa folk som var där för att plocka olika sorters frukter och bär. Vi hade det väldigt kul där - jag tror verkligen att barnen gillade det. Man köpte en kartong för $16 som man sedan fick fylla med persikor, och det fanns alla möjliga olika slags persikor. Allt gick väldigt smidigt med barnen och plockningen, men när vi skulle gå tillbaka blev det jobbigare. Jag skulle då bära kartongen med persikor samtidigt som min 1-åring bestämde sig för att inte längre gå. Så hon ville att jag skulle bära henne tillbaka, men det gick ju inte eftersom jag skulle bära persikorna. Hon vägrade att gå och skrek och grinade, och då kom en väldigt snäll kvinna fram och erbjöd sig att bära våra persikor åt oss - tack för att det finns snälla människor! Hon sa: "I know that it's hard enough to take care of three kids". När vi kom tillbaka till där vi började så åt vi snack och sedan gick vi och tittade på getterna. Mitt minsta värdbarn älskar att se hundar och hon trodde att getterna var hundar så hon pekade på dem och sa: "Doggy". Så gullig. När vi sedan skulle gå till bilen så hade jag återigen problemet med att bära persikorna och min 1-åring så då frågade jag en kvinna om hon kunde hjälpa mig att bära, och hon tvekade inte en sekund. Man kan ju inte bli annat än tacksam. Vi har haft en himla kul dag tillsammans!

Birthday

Idag när min värdmamma kom hem så blev det tårtbakning. A och C dekorerade den med en himla massa godis. Sedan öppnades det en massa paket, även paketet från mig. Hon fick ett likadant armband som jag har från Sverige som jag alltid har på mig - självklart rosa eftersom hon älskar rosa. Hon blev jätteglad, och mina värdföräldrar blev väldigt glada. Sedan åkte vi iväg till en Habachi-restaurang och åt. På Habachi-restauranger lagar de maten precis framför dig, och maten var väldigt god. Min värdpappa lärde mig dessutom att äta med pinnar. Sedan åkte vi hem och åt födelsedagstårtan. Efter det var jag så mätt att jag trodde att jag skulle spricka (trots det sitter jag nu och äter twizzlers, jag är verkligen beroende av dem).

Därefter kom Johanna hit och vi anmälde oss till en kurs vi ska ta i september. Vi kommer ha lektioner två lördagar 9-15, sedan åker vi en helg till Niagara fallen på den kanadensiska sidan och sedan har vi en till lektion en lördag 9-15. Det ska bli väldigt kul att åka iväg - närmare bestämt den 23-25 september.


På Habachi-restaurangen.


Födelsedagstårtan som A och C dekorerade med sour patches, skittles, choklad doppade russin och svenska godissnören.

För övrigt så håller jag på att bli galen. Det kliar så fruktansvärt mycket på mina ben att jag tror jag ska dö. Jag fick en kortison-salva av min värdmamma förut i alla fall som hjälper lite för stunden. Imorgon ska jag ta med barnen till ett ställe ungefär 30 minuter med bil härifrån där vi ska plocka persikor. Jag hoppas att allt går bra och att barnen kommer tycka det är kul! Imorgonkväll kommer min community counsellor hit. Hon ska komma och kolla att allt är bra och så. Egentligen ska det mötet vara inom två veckor efter att man har kommit, men eftersom vi var i North Carolina så blev det lite senare.

Question

Jag fick en fråga vad ett cluster meeting är för något, så jag tänkte svara här så att fler som kanske undrar kan se.

Som au pair tillhör man ett cluster, vilket är ett område med andra au pairer. Au pairer i samma cluster bor vanligtvis ganska nära varandra. I varje cluster finns en community counsellor som är som en områdesrepresentant. Så om man har problem eller frågor och funderingar så kan man vända sig till honom/henne. En gång i månaden anordnar community counsellorn ett cluster meeting. Varje cluster meeting är olika, men tanken är att man ska träffa andra au pairer i området. På det cluster meeting som jag var på i söndags så hade två community counsellors gått ihop och hade mötet tillsammans.

Trebarnsmamma?

Klockan är nu halv tre, barnen sover och jag sitter här och äter fruktsallad och dricker kanel-kaffe. Mitt 1-åriga värdbarn är ju bara för söt. När jag skulle få henne att somna för en stund sedan så låg hon bara och tittade på mig med sina stora bruna ögon, åh! Dagen har än så länge varit väldigt bra. Och idag är en speciell dag för mitt ena värdbarn fyller 5 år idag - så grattis på födelsedagen C! Ikväll ska vi gå ut och äta på en restaurang för att fira hennes födelsedag. Och sedan när vi kommer hem ska vi äta tårta och öppna paket.

När jag satt ute på Starbucks med Ana och Johanna i måndags så var det en massa myggor där. Och tydligen så tog det ett tag innan mina bett började synas, för imorse när jag vaknade så var mina ben helt invaderade av bett. Jag höll på att bli galen för att det kliade så mycket - jag har nog aldrig haft så här många bett. Det ser typ ut som att jag har en sjukdom eller något för mina ben är alldeles prickiga. Det är nog minst trettio bett på mitt ena ben!

Det var lite roligt förut idag när vi var i parken. Först var en man där med sitt barnbarn. Helt plötsligt säger han efter att han har tittat på oss ett tag: "You have to be the nanny, right?" haha. Sedan kom det en kvinna med sitt barnbarn och hon frågade hur gamla barnen var, och sedan säger hon "You are so young to have three kids", så hon trodde att det var mina barn. När jag sa att jag var deras nanny så tror jag att hon pustade ut!

Bilder från min promenad igår, i regnet:



Crayfish party

Dagen idag har gått väldigt bra - det börjar flyta på bättre och bättre. Vi var i en park hela förmiddagen, och solen sken då så det var väldigt härligt. Men jag måste nog ha varit lite trött idag för när jag satt i gungstolen med min 1-åring när jag skulle få henne att somna på dagen så höll jag själv också på att somna, jag kände hur jag nickade till flera gånger. Men det är ju så mysigt att gosa med småttingar. Eftermiddagen blev dock inte lika bra som tidigare under dagen bara för att jag fick en sådan hemsk huvudvärk som fortfarande sitter i.

Jag tog en promenad förut efter middagen (vi åt bland annat sweet potato fries till middag idag, och de var så goda) i regnet för att få lite frisk luft. Jag tog en promenad till CVS och köpte några saker och sedan gick jag till Fresh City och köpte med mig en jättegod smoothie. Jag har precis duschat och nu sitter jag i min säng och ska titta på någon serie. Jag hoppas på att huvudvärken släpper snart, så jobbigt!


Vad jag egentligen ville säga med det här inlägget var något om nästa vecka. När jag var på IKEA med min värdfamilj så såg vi att de gjorde reklam för Crayfish party i augusti. Så mina värdföräldrar frågade vad det var för något, och jag berättade att det är vanligt att man äter kräftor i Sverige i augusti etc. Men jag sa också att det är något som jag aldrig har gjort. Så då sa de att det kunde bli vår amerikanska svenska tradition, haha, de är så gulliga! I söndags köpte min värdmamma biljetter till det, så nästa fredag ska vi till IKEA och äta kräftor.

Igår planerade jag lite för helgen och som det ser ut nu så ska jag efter jag slutar på fredag åka och äta middag med Johanna och Lisa och efter det ska vi gå på bio. På lördag ska jag kanske in till Boston med Mitschell och Rachel (mina rumskompisar från orientation) och på söndag ska jag förmodligen in till Boston med Johanna och Lisa, och på eftermiddagen ska vi kanske till Ana och bada i hennes pool. Låter som en bra helg tycker jag!

Måndag

Först och främst måste jag bara säga, än en gång: Grattis på födelsedagen Emelie! Jag började skriva det här inlägget tidigare idag, men så började jag prata med födelsedagsbarnet Emelie på Skype så jag hann inte skriva klart.

Dagen har varit ganska konstig.. Städerskan skulle komma hit vid klockan 9 imorse, så planen var att jag och barnen skulle gå till en park och vara där hela förmiddagen för att inte vara i vägen. Men imorse sa min värdpappa att hon skulle komma 11.30 istället så vi skulle vänta tills hon kom innan vi gick ut. Men när klockan var 12.10 så hade hon fortfarande inte kommit. Så jag pratade med min värdmamma och hon pratade med städerskan som sa att hon skulle vara hos oss om 20 minuter. Så vi skyndade oss att äta lunch och sedan när städerskorna kom (hon tog med sig fler så det skulle gå fortare eftersom hon var så sen) gick vi till parken, fast det egentligen var dags för barnen att sova middag. Så vi var i parken ett tag och sedan gick vi hem och jag lade barnen för deras nap. Men de somnade en och en halv timme senare än vanligt bara för att det var så struligt med städerskan, så det blev en ganska konstig dag. Men vilken skillnad det är att jobba i 9 timmar och ta hand om tre barn när man inte har feber, oj så mycket lättare allt är.


När jag började skriva det här inlägget tidigare idag så satt jag och åt det här - fruktsallad.

Ikväll var jag och träffade Ana (en au pair från Mexico, som var på orientation samtidigt som mig) och Johanna på Starbucks. Och vi köpte biljetter till en konsert med Kesha och LMFAO nästa tisdag inne i Boston. Det ska bli jättekul! Sedan när jag kom hem så satt jag och pratade om allt mellan himmel och jord med mina värdföräldrar. Vi pratade bland annat om att de tycker att det är okej om jag någongång vill att någon ska sova här (de har alltid tänkt att de inte vill att deras au pair ska ha kompisar som sover här, men de sa att nu när de känner mig så skulle det bara kännas konstigt om jag inte fick ha någon som sover här). Det som är väldigt bra är att trots att mitt rum är ganska litet så har min säng två madrasser, den jag sover på och en under den som man kan dra ut. Dessutom sa de att de ska fixa till nere i källaren så jag kan titta på film där nere. Det finns en tv där och så nu men det är saker överallt så de ska ordna det, och då om jag vill se på film med någon så kan vi sitta där nere vilket är bättre eftersom det är lite mer avskilt. Dessutom fixade min värdpappa en massa appar till min iPhone, också kopplade han min mail till telefonen.

Nu sitter jag och äter svenskt godis (det är snart slut så när jag åker till IKEA nästa gång måste jag köpte upp mig på ett lager igen) men jag ska nog snart sova. Imorgon är det jobb i 9 timmar igen och sedan efter att jag har slutat så ska jag nog ta en powerwalk här i området för att prova mina skor som jag köpte innan jag åkte till North Carolina. När vi gick till parken idag så tog jag vagnen som två barn kan sitta i, så vagnen är ganska tung och dessutom är det bara backar till parken. Och det kändes verkligen i mina ben, så jag insåg att jag nog måste börja träna igen.

Cluster meeting och Boston

Så igårkväll kom vi hem vid 6-tiden till Newton. Då skyndade jag mig att byta om och sedan satte jag mig i bilen och åkte till Sherborn. Där träffade jag Emelie, Erika, Sandra, Jasmine och Sara - väldigt trevliga tjejer. Vi åt mat och tittade på film hemma hos en av tjejerna.

De svenska tjejerna frågade om jag ville hänga med till IKEA idag, men jag kunde ju tyvärr inte eftersom jag hade mitt cluster meeting. Jag och Johanna tog the T till Braintree i förmiddags, och när vi kom fram skulle vi gå 25 minuter till huset där mötet var. Men när vi kom ut från tunnelbanestationen så regnade det på tvären (haha, jag skojar inte) och blåste jättemycket. När vi hade tagit oss en bit så gav vi upp och gick in på ett Dunkin Donuts och ringde till vår community counsellor och frågade om hon kunde hämta oss. Efter en väldigt lång väntan blev vi till sist upphämtade där och åkte till huset. Huset låg precis vid en liten sjö och de hade en pool i trädgården - det var väldigt fint! Tanken var att vi alla skulle bada, men det var ju inte riktigt rätt väder för det. Så vi var inomhus istället och jag träffade väldigt många trevliga au pairer. Bland annat Lisa, en tysk au pair som kom hit i torsdags och som också bor i Newton.

Vi var där väldigt länge men till sist fick vi skjuts till tunnelbanestationen. Eftersom vi var tvungna att byta tåg i Boston och klockan var väldigt mycket och vi var hungriga så bestämde sig jag, Johanna, Lisa och Isabell (en annan tysk au pair) för att äta inne i Boston. Så vi bytte tåg inne i Boston och åkte till Newbury Street. Så himla fint inne i Boston! Vi gick sedan och åt på en restaurang som heter UNO, så otroligt god mat. Sedan tog vi the T tillbaka till Newton och promenerade hem från våran station. Så jag kom inte hem förrän halv tio tror jag. En himla bra dag i alla fall. Jag gillar verkligen tunnelbanan här, väldigt enkelt att förstå sig på också.

Såhär såg det ut när vi stod på Eliot Station och väntade på tunnelbanan.


Newbury Street.


Newbury Street.


Trevånings-Forever 21 på Newbury Street, dit måste jag gå!

Nu är det bäst att jag sover för imorgon är det jobb som gäller (efter en vecka av att inte riktigt ha jobbat i North Carolina). Städerskan kommer imorgonbitti så jag ska nog ta en promenad med barnen till en park här i närheten då så vi inte är i vägen.

Godnatt USA, godmorgon Sverige!

På väg till Massachusetts

Inatt vid 2.30 lämnade vi North Carolina. Vi har nu åkt i elva timmar och passerade precis New York City. Den här gången kunde jag till och med se NYC tydligt eftersom det inte var sådant oväder som när vi åkte ner. Det känns faktiskt lite konstigt att inte vakna upp i North Carolina imorgon - jag har ju varit där lika länge som i Newton. Veckan har i alla fall varit jättebra, och jag trivs väldigt bra med min värdfamilj. Vi har nu ungefär tre timmar kvar (förhoppningsvis) tills vi är framme i Newton. Om vi håller tidsplanen så ska jag nog äta tacos och se på film ikväll med några svenska au pairer som jag inte har träffat tidigare. Och imorgon är det dags för mitt och Johannas första cluster meeting. Så imorgon förmiddag ska vi ta the T (första gången för mig) till Braintree.

One Tree Hill-inspelning på Karen's Cafe

Igår när jag var vid inspelningen på Tric så frågade jag en polis om han visste när de skulle börja filma på Karen's Cafe på fredagen. Han visste inte, men han gick och frågade en kille som jobbade i inspelnings-teamet. Han fick svaret att call-time för fredagen var 12. Så jag åkte till Wilmington så att jag var där ungefär vid 13-tiden. Jag parkerade en gata bredvid caféet och där stod även alla trailers. Det var ingen som vaktade dem så jag kunde gå rakt igenom där allihop stod. På dörrarna stod namnen på de som är med i serien (Jag vågade inte fota då, men sedan när jag gick dit när jag skulle åka hem så smygfotade jag lite. Jag har bilderna på min iPhone så jag lägger upp de en annan dag). När jag kom till Karen's Cafe så var det bara några andra som stod på trottaren. Sedan fick jag höra att de var på en bensinstation och spelade in just då, så det var väl anledningen till att det var så lite folk där. Senare började jag prata med en väldigt trevlig amerikansk tjej som kom från Georgia, och hon sa att call-time för Karen's Cafe inte var förrän halv fyra (Den tjejen berättade även att hon hade varit en "extra" på inspelningen på Tric, jag kommer inte på ordet på svenska, haha. Hon hade alltså suttit i bakgrunden när de hade spelat in). Efter ett tag började det i alla fall hända saker, och när jag gick iväg på toaletten så fick jag höra när jag kom tillbaka att Sophia Bush (Brooke) hade kommit till inspelningen. Sedan efter en stund så kom Bethany Joy Galeotti (Haley) i en bil och gick in i byggnaden. Vid den tiden så hade det kommit väldigt många fans som stod på trottoaren, minst tre gånger så mycket folk som utanför Tric dagen innan.

Brooke och Julian fick ju tvillingar i förra säsongen, och på inspelningen hade de fyra bebisar. De gick fram och tillbaka med bebisarna hela tiden, så jag var väldigt nära dem flera gånger. Jag trodde att de spelade in det första eller andra avsnittet av säsongen, men tjejen från Georgia berättade att det var det fjärde avsnittet. Jag var i alla fall kvar där utanför i ungefär sex timmar, och även om det var ganska segt att sitta/stå där så var det även väldigt kul att vara så nära en filminspelning. Jag är glad över att det inte var så soligt idag som igår. Dock var det väldigt varmt, och luftfuktigheten var så hög att min klänning var alldeles fuktig. När jag lämnade huset vid lunchtid så spöregnade det så jag var rädd för att det skulle regna i Wilmington också, men som tur var så kom det bara några droppar när jag stod där på trottoaren.

Under tiden när jag stod där så stod det några killar från inspelnings-teamet utanför caféet som skrek "rolling" och "cut" när de spelade in. Så när de skrek "rolling" var alla tvungna att vara tysta. Ett tag stod till och med poliser och stoppade trafiken från att köra in på gatan när de spelade in.


De hade satt för alla fönster med plast.


Här börjar de lasta ur en massa saker till inspelningen.


Bethany Joy Galeotti (Haley) kommer till inspelningen.

Bilarna de använde för att skjutsa skådespelarna i.


De tog bort plasten för fönstren, och då kunde man se dörren och in genom fönstren.




Brooke och Julians ena bebis kommer till inspelningen.


Brooke och Julians andra bebis kommer till inspelningen.


Ett nytt café på andra sidan gatan..


..som verkar vara Karen's Cafes konkurrent: "Karen's Cafe hires murderers!".


Jag på One Tree Hill-inspelning.




När det började bli lite mörkare så kunde man tydligt se Sophia Bush och Bethany Joy Galeotti genom fönstret.



Jag är fortfarande besviken över att jag precis missade att få "träffa" skådespelarna idag. Men samtidigt är jag så glad över allt jag har fått se under de här dagarna - jag har sett saker som jag aldrig trodde att jag skulle få se.

The River Court

Vi var alltså också förbi the River Court igår. Det var mycket mindre än vad jag trodde att det skulle vara faktiskt. Men det var en häftig känsla att gå över basketplanen på något sätt.















Just det, på vägen hem så brände jag min arm genom bilrutan - hur är det ens möjligt? Haha. När vi kom hem så åkte vi i alla fall till poolen ett tag.

One Tree Hill-inspelning på Tric

Igår åkte alltså jag och min värdmamma till Wilmington, för att åka till inspelningen på Tric. Vi kom dit vid 11 och det var ganska många andra som satt där utanför då. Man kunde se alla trailers och en massa folk som gick runt där som jobbade med serien. Runt om byggnaden var det avspärrningar där poliser satt. Tyvärr hände det inte så mycket under tiden vi var där. Min värdmamma åkte iväg en sväng till Target för att köpa några saker, medans jag satt kvar utanför Tric. När hon var borta så hände det mest spännande på hela tiden jag var där - Tyler Hilton kom i en bil och gick in i en trailer, haha.

När min värdmamma kom tillbaka satt vi kvar ett tag men sedan bestämde vi oss för att åka tillbaka till huset eftersom vi inte kunde stanna tills de skulle sluta filma så kändes det onödigt att sitta kvar där. När vi gick till bilen så gick vi förbi en av de stora vita bilarna som hela tiden kom till byggnaden. Och min värdmamma tyckte att vi skulle gå fram och prata med dem som satt i bilen, så vi gjorde det. Väldigt trevliga var dem - som alla amerikaner. Den ena killen sa att James Lafferty (Nathan) skulle komma nästa vecka och att han skulle hälsa från mig, den svenska tjejen. Jag tycker att min värdmamma påminner väldigt mycket om Bethany Joy Galeotti som spelar Haley i serien, så jag frågade om de höll med eftersom de har sett henne i verkligheten. Och de höll faktiskt med om att min värdmamma och Bethany påminner om varandra när de pratar. Innan vi åkte hem åkte vi förbi the River Court, så bilder på det kommer också.


Tric-byggnaden.


Väldigt många trailers.




Här håller de på att belysa fönstren från utsidan (förmodligen för att det ska se ut som solsken på insidan) i det nya rummet de har byggt upp.


Killen i bilden är Tyler Hilton (Chris Keller) som är påväg in i en trailer.


Besviken..



Jag känner mig väldigt less just nu.. Igår var jag ju utanför Tric när de spelade in One Tree Hill, men jag var tvungen att åka hem två timmar innan de skulle avsluta för dagen och skådespelarna kanske skulle komma ut. Sedan på kvällen ser jag på Tyler Hiltons Twitter att han hade varit ut till fansen och spelat för dem. Idag åkte jag till Wilmington igen för att stå utanför inspelningen på Karen's Cafe. Där berättar en tjej att även Stephen Colletti (Chase), Austin Nichols (Julian) och Robert Buckley (Clay) hade kommit ut och träffat fansen igår utanför Tric. Idag kom jag till Karen's Cafe vid 13-tiden, och det var väldigt häftigt för man kunde stå väldigt nära. Efter några timmar frågade jag en av killarna som jobbade med serien när de skulle avsluta för dagen och han sa vid 2-3 på natten. Man kunde se vid 18-tiden att de hade en rast, men de kom aldrig ut till fansen. Därför tänkte jag att de kommer nog inte komma ut förrän de är helt klara, så jag gav upp efter 6 timmar. Det var väldigt segt att stå/sitta där utanför så länge och jag ville inte vara kvar där förgäves i några timmar till. Men gissa vad? Nu läser jag på Sophia Bushs Twitter att hon har skrivit en timme efter att jag åkte att hon hade varit ut och träffat fansen (!). Fy vad less jag blir. Jag får väl helt enkelt vara glad för allt jag har sett de här dagarna, men det är svårt att inte bli besviken när jag vet att jag hade fått träffa en av personerna från serien om jag hade stannat en timme till.

Jag försökte lägga upp bilder igår från inspelningen på Tric, men internet ville inte samarbeta med mig så jag ska försöka nu igen.

Uppdatering från iPhonen

Jag sitter just nu på en trottoar i Wilmington i 35-gradig värme utanför Tric. Jag sitter alltså utanför inspelningen av One Tree Hill - häftigt! Än så länge har jag varit här i snart över två timmar, och det har inte hänt så mycket.. Det ända spännande som har hänt är att Tyler Hilton (Chris Keller) kom i en bil förut. Jag frågade en av poliserna som "vaktar" området om han visste när de skulle komma ut, och han sa att de kanske kommer ut vid lunchtid. Men i vanliga fall äter de var 6:e timme, och de åt senast klockan 10 så det kan alltså dröja till klockan 16. Polisen var i alla fall väldigt trevlig och när jag sa att jag kom från Sverige efter att han hade frågat var jag kom från så sa han: "You have very beautiful skin", haha. Det är en himla massa folk här som väntar, och vissa har åkt väldigt långt. Jag pratade nyss med en jättetrevlig tjej som åkt ända från Michigan för chansen att se skådespelarna. Min värdmamma som åkte hit med mig (så snällt av henne) åkte iväg till Target en sväng, och när hon kommer tillbaka så måste vi nog åka tillbaka.. Så jag kommer nog tyvärr inte få se skådespelarna. Väldigt synd. Men jag har ju i alla fall varit bredvid en One Tree Hill-inspelning - det är ju inte alla som varit på en sådan, så nära skådespelarna.

Bästa dagen

Den här dagen kommer jag absolut att räkna som en av de bästa dagarna här i USA. Vi gick upp tidigt imorse, och åkte sedan mot Wilmington för att titta på några av ställena där de spelar in One Tree Hill.

Vi började med att åka till Karen och Lucas hus. Min värdmamma tvingade upp mig på trappan till huset, haha, jag vågade inte först. Jag kan tyvärr inte visa några bilder från när jag sitter på trappan för mitt 5-åriga värdbarn är också med i bilden och jag vet inte vad min värdfamilj tycker om att jag visar bilder på henne här. Men här är i alla fall några bilder när jag står vid huset:







Om jag var glad när jag fick se Karen och Lucas hus så var det inget mot hur glad jag skulle bli. Nästa stopp var Karen's Café, där även Clothes over Bros har varit. När vi stod utanför och tog bilder så ser vi en stor lastbil stå parkerad utanför. Vi sa hej till killarna som var där inne och såg en massa sladdar och saker som såg ut att höra hemma på en filminspelning. Sedan när de hoppade ur lastbilen så frågade min värdmamma dem om de var här för att spela in serien, och den ena killen kollar på mig och frågar: "Do you wanna come?". Jag: "Come inside?!". Han "Yes!". Jag trodde inte mina öron och min värdmamma sa att jag inte fick svimma, haha. Så vi fick komma in och se hur caféet ser ut på insidan. Jag trodde att de spelade in inomhus-scenerna i en studio, men de spelar in de där innanför så det såg precis ut som på tv. Så coolt. Jag frågade om jag fick ta bilder där inne, varpå killarna svarar: "Sure, but you can't post them on Facebook or any other site on the Internet. Because then we're in big trouble". Sedan sa dem det flera gånger att jag absolut inte fick publicera bilderna på internet. Så himla synd, för det är verkligen jättecoola bilder.

Innan vi gick ut därifrån så sa den ena killen att vi kunde möta honom vid Tric, också sa han adressen dit, om en timme så kunde han visa oss runt där också. Sådan tur alltså att vi träffade på dem!




Medans vi väntade på att det skulle gå en timme åkte vi för att kolla in bron som man ser i början av varje avsnitt (bron är dessutom med i några avsnitt). När vi stod där och tog bilder så kom en man som bodde bredvid och pratade med oss, och han berättade en massa saker om inspelningarna.







Efter det åkte vi och lämnade min värdmammas mamma och mitt 5-åriga värdbarn på ett ställe där de skulle göra en sak, och jag och min värdmamma åkte till adressen vi fått av killen. Det kändes som att huset såg annorlunda ut i verkligheten, men man kunde fortfarande se att det var byggnaden från tv. Vi hittade killarna vi träffat tidigare och vi fick gå in och titta (tyvärr var det fler "fans" som stod utanför när vi kom, så då fick dem också komma in). Det kändes väldigt konstigt att gå upp för den trappan som man ser dem i serien gå i. När man kom upp till Tric så kändes det så bekant, som att man har varit där förut bara för att man har sett det så många gånger i serien. Jag frågade om jag fick ta bilder därinne och fick svaret: "As long as I'm not in the picture. But remember, I don't wanna se these on Facebook". Sedan när jag hade tagit en massa bilder så kommer en annan kille och ger mig ett tecken att sluta fota och säger att jag inte får fota för att det fanns kameror därinne (?), men då hade jag redan hunnit ta en massa bilder.

Efter att vi sett lokalen med baren och scenen så fick vi se ett rum de precis har byggt upp för serien. De hade inte ens börjat filma där. Det var väldigt häftigt att få se något som inte ens visats på tv än. Men jag bör nog inte säga vad det var för något. Efter det fick vi också se rummet där man brukar få se band och artister sitta innan de ska uppträda på Tric, och vi fick också se var de hade filmat förråds-scenerna på Tric i säsong 8. Återigen innan vi gick så sa killarna flera gånger att jag absolut inte fick publicera inomhus-bilderna på internet, tyvärr.

Här är bilder från utsidan i alla fall:





Killarna som jobbade i inspelningsteamet berättade också att om vi kom tillbaka senare så skulle skådespelarna vara där och att om vi hade tur så kanske vi skulle se dem. Dessutom skulle dem vara där imorgon hela dagen, och på fredag skulle de vara på Karen's Café. Så vi tänkte åka tillbaka till Tric ikväll, men vi bestämde oss för att vi ska åka dit en sväng imorgon på morgonen istället. De sa att ofta kommer de ut och säger hej om det står några fans utanför, så jag håller tummarna för att få se någon imorgon. Dessutom ska vi åka till River Court imorgon för det gjorde vi aldrig idag.

Jag har varit så exalterad hela dagen, och jag kommer minnas det här en lång tid framöver - det var så häftigt. Efter att vi varit på Tric åkte vi och hämtade min värdmammas mamma och mitt värdbarn och sedan åkte vi till en restaurang som heter Red Robin. Mitt värdbarn fyller år nästa vecka och det var hennes födelsedags-lunch med hennes mormor, så hon fick glass av dem som jobbade där och personalen sjöng även för henne. Det var en restaurang som kändes väldigt amerikansk, och maten var väldigt god. Jag tog en limeade (lemonade, fast med lime), som var så god! Jag fick också lära mig att i USA kan du ta hur mycket refills som helst på sin dricka, och även ta med hem gratis (!).

Det var min dag - en väldigt bra sådan! På kvällen åkte vi till stranden här, och det var så fint. Jag har en massa bilder därifrån så jag lägger upp det imorgon.

Outlet-shopping

Jag shoppade alltså litegrann idag på outleten. Jag trodde att jag skulle hitta mer än vad jag gjorde, men några saker hittade jag i alla fall.


Jag kom hem med tre påsar.


Ett par höga vita Converse. Jag köpte dem eftersom jag lämnade mina hemma i Sverige som höll på att gå sönder. Jag betalade $45 för skorna, vilket är ungefär 285 kronor - helt overkligt billigt (för er som inte har koll så kostar Converse i Sverige ungefär 700 kronor). Bara för att de var så billiga så var jag nära på att köpa ett till par, men jag väntar lite med det.


Svart klänning med knappar och ett brunt skärp från Guess och ett par jeansshorts från GAP.

De flesta som känner mig vet att jag älskar One Tree Hill, det är min favoritserie. Serien spelas in i Wilmington, NC och jag är alldeles bredvid den staden nu. Och gissa vad? Imorgonbitti blir det väldigt tidig uppstigning för vid 8-tiden ska vi åka till Wilmington och kolla på några av ställena de använder för att spela in serien - YAY!

Kanelbullarna

Kanelbullarna blev lyckade! De är inte exakt som i Sverige, men nästan. Mina värdföräldrar och min värdmammas mamma som smakade gav tummen upp. Här är bildbevis:


Cinnamon buns

Som ni säkert förstått vid det här laget så tycker min värdfamilj om att prova svenska saker. Och dagens test är kanelbullar. Så efter middagen satte vi oss och konverterade alla svenska mått i receptet till de amerikanska måtten - inte det lättaste. Sedan åkte jag och mina värdföräldrar till mataffären (i min värdmammas föräldrars cab, inte så tokigt) och köpte ingredienserna. Vi har kommit så långt att vi har blandat ihop degen, och nu väntar vi på att den ska jäsa. Det som kan gå fel med de här kanelbullarna är den amerikanska jästen, den luktar väldigt konstigt.. Så vi håller tummarna för att bullarna ska smaka som i Sverige. Och just det, vi har så klart köpt pärlsocker på IKEA.

Tanger Outlets i South Carolina

Imorse vid 9-tiden åkte vi söderut (jag skrev fel igår, jag menade söderut och inte norrut) mot South Carolina och Tanger Outlets. Vi var där från strax efter tio och vi kom hem till North Carolina efter fyra. Så vi har gått runt där hela dagen - jag, min värdmamma och hennes mamma. Det var otroligt varmt där i Myrtle Beach idag - 37 grader när vi åkte hem. På grund av värmen blev det ett besök på Ben & Jerry's för lite glass, och åh så gott det var. Jag shoppade några saker idag, så jag lägger upp bild på vad det blev för något sedan.

Nu kan jag pricka av att jag varit till ännu en stat - South Carolina. Här är några bilder från outleten som jag tog med min iPhone:











Vår plan är att åka härifrån tillbaka till Massachusetts natten från fredag till lördag och vara framme på eftermiddagen/kvällen. Och jag hoppas att vår plan håller för jag pratade med en svensk tjej förut idag som sa att hon och några andra tjejer i Newton skulle ha filmkväll på lördag, och jag fick jättegärna komma. Så jag håller tummarna för att vi inte kommer allt för sent till Newton på lördag.

För varmt

Idag på dagen gick jag och min värdmammas pappa iväg på en promenad. Eftersom vi aldrig gick till marinan häromdagen så gjorde vi det idag istället. Promenaden tog kanske 30-45 minuter, och när jag kom hem var jag helt slut. Anledningen? Det var alldeles för varmt. Svetten bara rann. Min värdmammas pappa tvingade mig till och med att ta på mig en hatt för att han var rädd att jag inte skulle klara av solen, haha. Och imorgon ska det visst bli ännu varmare. Hur som helst så var det i alla fall väldigt fint nere vid marinan, och här är två bilder därifrån:





Imorgon ska jag, min värdmamma och hennes mamma åka till ett outlet som heter Tanger Outlets. Så jag hoppas på att shoppa lite där. Det ligger ganska långt söderut och det tar ungefär 45 minuter att åka dit, så jag tror vi åker vid nio tiden imorgonbitti för att vara där när det öppnar. Nu ska jag kika på lite svensk tv på datorn - jag tror det får bli Sommar med Ernst så jag får en glimt av sommar-Sverige.

Nya namn

Mitt namn är väldigt svårt för barn att uttala, och jag har fått höra det mesta - bland annat "Nana" och "Natalinen". Och nu har jag fått två nya namn här i USA. Min värdpojke tycker det är lite svårt att säga mitt namn, så när han säger mitt namn säger han något som låter som "Maaley". Och idag har mitt 1 och ett halv-åriga värdbarn sagt mitt namn flera gånger. Hon säger antingen "Nani" eller "Nali" - så gulligt!

Idag på förmiddagen pratade jag med Johanna och vi gjorde upp lite planer. Vi ska kanske åka in till Boston nästa helg, alltså inte helgen som kommer utan den efter det. Det ser jag verkligen fram emot. Dessutom har vi nog bestämt oss för en kurs vi ska ta (som au pair måste man studera 6 credits/70-80 timmar på ett år). Så när jag kommer tillbaka till MA ska vi nog signa upp oss för den.

Vi kom precis hem från poolen, och nu ska vi snart äta middag - som idag är mini-meatloafs (köttfärslimpa).

Safehaven



Jag köpte en bok i Sverige innan jag åkte för att ha något att läsa på planet. Men jag läste aldrig något i den, så jag tog med mig den hit till North Carolina och jag började läsa den i lördags. Och det är lite roligt för att de pratar hela tiden i boken om Southport och Wilmington, och jag är precis bredvid de två städerna just nu.

Lugn söndag


Här sitter jag just nu i mörkret.

Dagen har fortsatt i samma lugna tempo. Det är väldigt skönt att inte göra så mycket och bara umgås med familjen, särskilt efter min jobbiga vecka. På eftermiddagen idag så hade vi lite paketöppning eftersom mitt 4-åriga värdbarn fyller 5 år snart. Men hon har inte fått min present än, den ska hon få senare i veckan. Innan middagen så åkte vi till poolen och badade. Det var väldigt härligt, men när det började åska så åkte vi hemåt igen. Som förrätt åt vi idag svensk sill från IKEA och kokta potatisar, och alla gillade det väldigt mycket - så det platsade mycket högre än saltlakrits-fiskarna. Klockan är bara nio på kvällen här och jag brukar aldrig vara trött vid den här tiden, men idag är jag det och jag antar att det beror på dem där tabletterna jag tog idag. Men innan jag ska sova ska jag äta lite amerikanskt godis i form av Twizzlers (så goda!) och titta på Pretty Little Liars, en ny favorit!

RSS 2.0