Bokat tid på ambassaden



Jag höll på att bli lite smått galen igår när jag försökte boka en tid på ambassaden men hela tiden kom till en error-sida. Men idag när jag provade igen så fungerade det alldeles utmärkt. Så nu har jag bokat in en tid den 22 juni kl. 8.30. Jag bokade dessutom nyss tåg till och från Stockholm och hotell för en natt i Stockholm. Det blir att jag åker ner på morgonen den 21a och kommer fram på förmiddagen, sedan åker jag hem den 22a på kvällen. Så jag har lite tid att spendera i huvudstaden, men jag tänkte att det är lika bra att passa på när jag ändå inte åker dit så ofta. Jag tänkte bland annat att jag skulle passa på att köpa några av presenterna till värdfamiljen då. Jag bokade ett hotellrum på Scandic Anglais så då är det bara att ta en 20-30 minuters promenad på morgonen till ambassaden.

Några saker som jag kan checka av från listan:
[X] Fylla i DS-160 och skriva ut bekräftelsen
[X] Skriva under DS-2019
[X] Boka tid på amerikanska ambassaden
[X] Boka tåg + hotell i Stockholm när jag ska till amerikanska ambassaden

Checklista

Jag har skrivit ihop en checklista på saker som jag ska göra inför USA. Det är väldigt många saker som ska göras, och ändå har jag säkert glömt något. Det här är det som jag kommer på just nu:

[ ] Fylla i DS-160 och skriva ut bekräftelsen
[ ] Skriva under DS-2019
[X] Kontakta Skatteverket och be om "120-personbevis med alla relationer"
[X] Ta foton till visum + internationellt körkort
[ ] Gå till banken och betala visumet - 980 kronor
[ ] Ordna ett kuvert med frimärken för 67 kronor
[ ] Ordna ett kontoutdrag
[ ] Boka tid på amerikanska ambassaden i Stockholm
[ ] Göra "Nonimmigrant visa checklist", skriva ut och skriva under
[ ] Besöka amerikanska ambassaden i Stockholm
[ ] Betala 350 Euro för flyget
[ ] Betala 300 Euro för utökad försäkring
[X] Köpa stor resväska + handbagageväska
[ ] Boka tåg + hotell i Stockholm när jag ska till amerikanska ambassaden
[ ] Växla pengar
[ ] Köpa presenter till värdfamiljen
[ ] Köpa adapter
[ ] Göra Au Pair Online Training
[ ] Ordna intyg för p-piller?
[ ] Boka tid hos tandläkaren?
[ ] Beställa internationellt körkort ca. 10 dagar innan USA
[ ] Rensa mina garderober så jag vet vad jag ska ta med mig till USA
[ ] Skriva packlista
[ ] Packa

Placement Pack


Igår när jag fick mail av Au Pair in America så skrev dem att jag skulle få mitt placement pack inom 10 dagar. Så gissa om jag blev förvånad när en kille från DHL ringer på dörren och ger mig det redan idag. I kuvertet fanns det lite allt möjligt, bland annat visumpapper, visum instruktioner och information om försäkringen. Igår fick jag dessutom papper från Skandinaviska Institutet med visuminstruktioner. Det är en hel del viktiga papper att hålla reda på nu! Jag har i alla fall läst igenom alla papper jag har fått, men jag tänkte sätta mig in i det lite bättre under helgen. Det verkar vara en himla massa komplicerade saker man ska göra innan man kan åka till amerikanska ambassaden, så det är väl bäst att sätta igång så snart som möjligt.

Matchningen är klar!


Min matchning med familjen är nu officiell! Jag fick alldeles precis ett mail av Au Pair in America, YEY! På min sida har nu all information kommit upp om familjen och dessutom alla steg som ska göras innan USA. Det känns lite mer verkligt nu faktiskt.

Match #14


City: Chicago
State: Illinois
Children: Two children
Pets: ?

Värdfamiljerna kan fortfarande se min profil eftersom matchningen inte är helt klar. Min värdmamma (förstår fortfarande inte att jag faktiskt kan säga så) håller på att fixa det. Så idag hade jag fått en till intresserad familj. Jag kunde inte se deras profil på sidan, men mamman hade skickat ett ganska långt mail. Det framgick bland annat att dem hade två barn (jag vet inte vilka åldrar) och bodde i Chiago, IL. Mamman tyckte att vi skulle vara en bra match bland annat för att hon ägde en klädbutik i Chicago och jag har ju jobbat i butik sedan jag var 15 år. Hur som helst så skickade jag ett mail till henne och sa att jag redan hade matchat med en familj igår.

I'M GOING TO NEWTON, MASSACHUSETTS!!!

DEN 18 JULI FLYTTAR JAG TILL NEWTON, MA! :D :D

Någon skulle behöva komma och nypa mig i armen, för jag förstår fortfarande inte att det är sant. Men min drömfamilj har alltså frågat mig om jag vill bli deras Au Pair, och självklart sa jag ja på en gång.

När jag precis var på väg att stänga av datorn idag på eftermiddagen så tänkte jag att jag skulle kolla mailen en sista gång (även om jag hade gjort det en sekund innan) och då hade jag fått ett mail av familjen! Jag har haft ett stort leende på läpparna sedan dess, och ska jag vara ärlig så blev jag alldeles tårögd när jag läste mailet. Ååh jag är så glad!


Skype hela dagen

Denna söndag har bland annat spenderats till att skypa med tre familjer. Så jag tänkte att jag skulle berätta hur det har gått.

Match #6
Först och främst tänkte jag bara säga något som jag glömde att skriva i föregående inlägg. Jag skypade ju alltså med familjen från Rowayton, CT igår. Allt gick väldigt bra, och det verkar vara en väldigt bra familj! I torsdags fick jag ett mail av mamman där det stod: "We would love to have you join us!". Jag svarade att jag var väldigt glad över att dem frågade mig det, men om jag kunde få fundera på det tills början på nästa vecka. Och dem förstod att jag ville fundera över det eftersom det är ett sådant stort beslut.

Match #11
Tillbaks till dagens skypningar, så var familjen från Wall Township, NJ först ut. Efter 45 minuter av lite strul med att värdmamman inte kunde logga in på Skype så kunde vi tillsist prata. Jag fick träffa värdmamman, hennes mamma och pojken och flickan. Allt gick så otroligt bra, vi pratade i lite över en timme men kunde nog ha pratat på längre än så. Eftersom värdpappan inte kunde vara med så ska vi skypa igen imorgon. Mamman skulle även skicka lite mer bilder imorgon.

Match #13
Därefter skulle jag skypa med den nyaste matchen som bor i Magnolia, MA. Dem verkade väldigt trevliga - pappan var väldigt skämtsam. Vi pratade i ungefär en halvtimme, vi hade på något sätt inte lika mycket att prata om som jag hade med den andra familjen en stund innan. Men vi skulle höras igen, så jag får se hur det känns då.

Match #8
Som ni vet så har jag varit väldigt spänd inför idag, på grund av att jag skulle skypa med den här familjen igen. Den äldsta flickan var på sin balett, men jag fick träffa pojken och den yngsta flickan. Åh, det var så kul att få prata med dem. Dem berättade att dem skulle prata med en av dem andra tjejerna ikväll och den andra imorgon. Så imorgon eller på tisdag skulle dem höra av sig till mig. Vilket betyder att det är en eller två dagar tills jag vet om jag ska till Newton, MA eller inte. Åh, snälla håll era tummar för min skull! Som ni säkert förstått vid det där laget så skulle jag säga JAAA till att komma till dem utan att blinka.

Barn är underbara

Igår skypade jag med familjen som bor i Rowayton, CT (match #6). Jag hade ju redan pratat med mamman två gånger och pappan en gång, men igår skulle jag få träffa barnen. Pojken på 19 månader kunde inte säga något, han satt och skrattade och såg glad ut. Men flickan på 4 år pratade desto mer, även om hon var lite blyg. Efter en stund lyder konversationen ungefär såhär:

Mamman till flickan: "******, maybe you want to ask Natalie something?"
Flickan till mig: "I want you to come and be with me. I want you to love me, and I want to love you"

Åh! Barn är verkligen underbara.

Match #13



City: Magnolia
State: Massachusetts
Children: Girl (2), baby (due in October)
Pets: One dog

Jag har fått en till intresserad familj, som verkar vara jättebra! Familjen bor i Magnolia, MA som ligger cirka 45 minuter norr om Boston, alldeles vid kusten. Familjen består av mamma, pappa, en flicka på 2 år och en bebis som kommer i oktober. Jag har mailat lite med värdmamman nu och vi bestämde att vi ska skypa på söndagkväll. Det blir spännande!

Match #12


City: Annapolis
State: Maryland
Children: Girl (16), girl (13), boy (10), girl (1)
Pets: One dog

Kikade in på mailen och där fanns det ett "A Host Family is Interested in You!"-mail. Familjen består av 4 barn i åldrarna 1, 10, 13, 16 - där 13-åringen bara bor med dem några gånger om året och vid högtider. Dessutom är de sponsors för Midshipmen från US Naval Academy, och dem är som en del av deras familj. Familjen bor i Annapolis, MD som ligger 40 minuter från Washington D.C.

Men efter att ha läst deras essay så förstår jag inte varför dem är intresserad av mig. Det står bland annat att deras Au Pair måste ha erfarenhet med barn i åldrarna 1, 10 och 16 år - vilket jag inte har (jag har erfarenhet mellan 1-3 år). Dessutom står det att deras Au Pair ska älska sport, särskilt fotboll, och det stämmer ju inte heller in på mig. I deras essay fanns ett helt stycke tillägnat vilka qualities/characteristics som Au Pairen måste ha.

Det känns inte som en familj för mig. Dels för hur dem vill att deras Au Pair ska vara, och dels för att jag vill bo med en familj som har yngre barn. Så jag skickade iväg ett mail till dem nu och berättade att vi inte är den rätta matchen för varandra.

Update - match #10

Tänkte att jag skulle skriva en liten uppdatering om hur det ligger till med match #10. Det är alltså familjen som bor i Leesburg, VA. I söndags skypade jag med mamman, pappan och deras 2-åriga flicka, vilket gick bra. Strax efter samtalet fick jag ett mail där dem undrade om jag ville bli deras Au Pair. Jag frågade om jag fick fundera på det och skickade även med några frågor. Men jag kände ganska snabbt att det inte var den rätta familjen för mig, så jag tackade nej till deras erbjudande. Jag skickade ett mail där jag skrev att vi tyvärr inte var den rätta matchen för varandra. Dagen efter var familjen borttagen som "Interested family" på Au Pair in America-sidan, men jag fick inte något svar på mailet jag skickade. Jag tycker att det är lite konstigt när familjerna väljer att inte svara..

Som jag skrev igår så ska jag ju skypa med Massachusetts-familjen på söndagkväll, och förutom det så ska jag även skypa med match #6 på lördag eftermiddag och match #11 på söndag eftermiddag.

Uppdatering: Nu hade jag visst fått ett mail av Leesburg-familjen..

Med ett leende på läpparna

Massachusetts-familjen är på Disney World (åh va kul!) den här veckan, och tyvärr är internet på deras hotell väldigt segt. Därför kommer dem inte kunna skypa med mig igen förrän dem är hemma igen på söndag. Igår när jag fick mail av värdmamman frågade hon om det har gått framåt med dem andra familjerna jag pratar med, så jag svarade att det har gått framåt men att jag är mest intresserad av deras familj. Också passade jag på att fråga om det har gått framåt med dem andra två tjejerna som dem skulle prata med, och jag fick ett himla bra svar som gör att jag sitter här och ler.

Utdrag ur mailet:

"We got a great feeling from you, you seem to meet everything we are looking for in our Au Pair:). We have really only spoken with you at this point, but absolutely loved you:)"

"...if it is any indication of how much we liked you, we almost cancelled the other 2 meetings completely!"


Men hon skrev också att dem inte kan lova något än, eftersom jag var den första personen som dem har pratat med så tänkte dem att dem borde prata med dem andra två tjejerna också. Men eftersom dem har fått en så bra känsla om mig så låter det ju väldigt lovande. Dessutom skrev hon att dem inte kan tänka sig att dem kommer gilla någon annan mer än mig. Åh! Förmodligen så blir det att skypa med dem på söndag och då ska jag få träffa barnen för första gången också. Åh vad jag ser fram emot det!

Match #11


City: Wall Township
State: New Jersey
Children: Boy (5), girl (3), baby (due in September)
Pets: One dog

Åh det här verkar vara en jättebra familj! Dem har alltså en pojke på 5 år, flicka på 3 år och en bebis som kommer i september. Familjen bor i West Township, NJ som ligger ungefär en timme från NYC och Philadelphia och dessutom bara ungefär 1,5 kilometer från stranden. Pojken och flickan går i skolan 3 dagar i veckan och som det verkar så skulle jag ta hand om bebisen alla dagar i veckan. Jag fick tyvärr inget mail av familjen, så jag ska skicka ett mail till dem nu och skriva att jag är väldigt intresserad av att prata med dem.

"We decided to match with another Au Pair"

Jag skulle egentligen ha skypat med match #7 i fredags, men dem svarade aldrig på mitt mail om när vi skulle göra det. Men sedan fick jag ett mail av värdmamman igår om att hon hade haft problem med sin mail. Så vi bestämde att vi skulle skypa idag istället vid 14.30 svensk tid. Igår skrev mamman "We would love to Skype with you again tomorrow!" och för en timme sedan skrev hon "We look forward to Skype!". Men för tio minuter sedan fick jag ett mail om att dem hade valt att matcha med en annan Au Pair?!

Känns lite irriterande att dem alldeles nyss verkligen ville skypa igen, men sedan väljer dem helt plötsligt att matcha med någon annan utan att ge mig en chans. Även om mitt hjärta klappar mycket mer för Massachusetts-familjen så känns det tråkigt eftersom jag gillade den här familjen också.

Kl. 17 svensk tid idag ska jag i alla fall skypa med match #10!

För övrigt så kommer jag på mig själv hela tiden med att tänka på Massachusetts-familjen! Åh, det känns verkligen som den rätta familjen för mig. Hoppas, hoppas, hoppas på att snart få ett mail från dem om att skypa igen.

Not the right match

Ikväll runt kl. 20.00 ringde värdmamman från match #4. Vi pratade ett bra tag och jag fick chans att ställa frågor och hon ställde frågor till mig. Men det känns tyvärr inte som den rätta situationen för mig med den familjen. Flera saker som gör att det inte känns rätt. Jag fick dessutom veta när jag pratade med henne att jag skulle bo i en liten lägenhet med två sovrum och pojken på lite över 1 år "bor" i vardagsrummet. Vilket innebär att när han ska sova på kvällen så måste man vara knäpptyst (?!).. Jag skickade alldeles nyss ett mail och berättade för mamman att vi tyvärr inte är den rätta matchen för varandra.

Match #10



City: Leesburg
State: Virginia
Children: Girl (2), boy (0)
Pets: One cat

Alltså, jag vet inte vad jag ska säga.. Men det har kommit en ny match! Familjen bor i Leesburg, VA cirka 1 timme från Washington D.C. Dem har en flicka på 2 år och 9 månader och en pojke på 7 månader. Familjen vill ha en Au Pair i mitten av augusti. Jag kan tyvärr inte se deras essay och deras bilder, men värdmamman hade skickat ett mail där hon berättade om familjen och dessutom skickade hon med några bilder. Hon undrade om jag ville prata på telefon, och det skulle jag absolut vilja göra.

Många beslut

Jag har tyvärr inte hunnit uppdatera er om hur det går med alla familjer - en hel del har ju hänt. Så jag tänkte att jag skulle berätta hur det ligger till med varje familj. Jag varnar för ett långt inlägg ;) Det finns en länk till varje matchning, så ni ser vilken familj det är jag pratar om.

Match #3
Den här familjen har jag ju skypat med flera gånger. Familjen känns verkligen underbar, och det är väldigt avslappnat och lätt att prata med föräldrarna - känns på något sätt som att mamman och pappan är två personer som jag har känt ett bra tag. I måndags fick jag ett mail av värdmamman där hon skrev att dem skulle bli "thrilled and lucky" om jag skulle säga ja till att bli deras Au Pair i augusti. Jag frågade om det var okej för mig att fundera några dagar, och det förstod hon att jag ville eftersom det är ett så stort beslut. Nu precis så skickade jag ett mail till mamman med ett svar, och på grund av det sitter jag här och har en klump i magen. Ända sedan början jag har pratat med familjen så har jag tvekat, från dag till dag, om dem är den rätta familjen för mig. Och på grund av det så känns det inte rätt för varken mig själv eller dem att säga ja. Om man tvekar så mycket så är det ju magkänslan som säger att det är något som inte är rätt. Detta är förmodligen det svåraste beslutet jag har behövt ta och som jag kommer behöva ta under matchningsprocessen. Kändes så svårt att säga nej eftersom det som sagt känns som att jag känner dem, men jag vet innerst inne att det var det rätta beslutet att ta.

Match #4
Den här värdmamman har jag fortfarande inte pratat med. Hon verkar tyvärr inte prioritera att prata med mig även fast hon skriver att hon är väldigt intresserad att prata. Detta gör ju tyvärr att hon blir mindre intressant eftersom hon inte verkar vilja ta sig tid som alla andra familjer. Jag skrev till henne att om hon ville ringa mellan söndag och tisdag så måste hon ringa på min mobil eftersom jag inte skulle vara hemma. Men så hade hon ringt hem till mig på måndagen (mamma och pappas stora mardröm, haha). Nu verkar det i alla fall som att hon ska ringa imorgonkväll. Så jag får se hur det känns efter det.

Match #5
Den här familjen pratade jag med på telefon i måndags. Föräldrarna var väldigt trevliga och den äldsta pojken var också med en liten stund. Men det kändes bara fel. Det kändes som att familjen sa en sak, men egentligen menade något helt annat. Sedan var det saker dem sa hur dem ville att Au Pairen skulle vara också som jag inte tyckte stämde inte på mig. Så på tisdagen skickade jag ett mail där jag skrev att jag inte var den rätta personen för dem. Värdmamman svarade och skrev att dem verkligen uppskattade att jag berättade det så pass tidigt.

Match #6
Jag skypade med värdmamman i den här familjen i måndags - hon var så otroligt trevlig och jättelätt att prata med! Dem vill jättegärna att Au Pairen följer med dem när de gör saker, vilket jag gillar. Dem åker nästan varje helg på vintern till Vermont och åker skidor, så när jag berättade att jag åkt skidor sedan jag var 3 år så tyckte hon det var jätteroligt. Igår ringde pappan och vi pratade i telefon ett tag. Det verkar vara en jättegullig familj, men det är en sak jag funderar på.. Dem har sagt nu flera gånger hur otroligt viktigt det är för dem att Au Pairen är ordningsam och tycker om att ha det städat omkring sig. Jag är en ordningsam person, men jag undrar hur extremt det verkligen skulle vara. Nu ikväll fick jag i alla fall mail av mamman där hon skrev: " we are very very interested in having you come join our family". Mamman pratade i måndags om att vi skulle kunna skypa så jag får träffa barnen också, så jag ska höra med henne om vi ska göra det.

Match #9
Jag har fått tillgång till den här familjens essay nu, och det var som jag trodde att flickan var nyfödd. Som jag har förstått det så skulle jag ta hand om både den 2-åriga pojken och bebisen. Jag får ingen speciell känsla med den här familjen, men jag ska skicka några frågor till mamman så får jag se sedan.

Mina favoriter:

Som ni vet har jag ju skrivit att jag har fått en jättebra känsla på en gång av dessa familjer.

Match #7
Den här familjen skypade jag med igår. Och jag hade fortfarande en så bra känsla efter det! Det verkar vara en underbar familj. Vi ska förmodligen skypa imorgon igen! Jag fick träffa både flickan och pojken igår, men dem var jättetrötta eftersom klockan bara var 7am där. Men av det lilla jag fick träffa dem så verkar dem väldigt gulliga.

Match #8
Den här familjen skypade jag med idag (dem gick upp kl. 5am för att skypa med mig, åh!). Alltså det här verkar också vara en så underbar familj! Vi ska förmodligen skypa i början av nästa vecka igen så jag får träffa barnen. Dem skulle prata med två till tjejer i helgen men mamman sa något i stil med: "I hope that after we've been speaking to the other two girls we can just say that we'll ask Natalie to join us!". Och pappan sa att jag måste berätta om det är någon som frågar om jag vill komma till dem, för då kan dem skynda på lite så vi kan prata igen tidigare.

Både familj 7 och 8 känns så himla bra! Jag kan verkligen se mig själv i båda dem familjerna. Dem verkar helt underbara på helt olika sätt. Mina dagar skulle se väldigt olika ut i familjerna. I familj #7 skulle jag få väldigt mycket ledigt på dagarna och istället jobba på morgonen, på eftermiddagen/kvällen + en kväll i veckan och jag tror en kväll fredag/lördag i veckan. Dessutom reser mamman 2 gånger i månaden med jobbet så då blir det lite längre dagar. I familj #8 så skulle jag istället jobba från morgonen till ungefär 4.30pm. Och sedan vara ledig i stort sett alla kvällar och helger. Det som känns väldigt bra i båda familjerna är att båda gärna vill att Au Pairen ska följa med dem på familjeaktiviteter, och att man skulle bli en del av familjen. En sak som är samma i båda familjerna är att ingen av dem har haft en Au Pair förut, och det finns ju såklart både för- och nackdelar till det.

Nu ser jag verkligen framemot att prata mer med match #7 och #8. Så spännande! Vem vet, det kanske blir Alexandria, VA eller Newton, MA för mig?

Det blev som sagt ett väldigt långt inlägg, hoppas ni orkade läsa ända hit!

Match #9


City: Chatham
State: New Jersey
Children: Boy (2), girl (0)
Pets: Two dogs

Jo, det är sant - en till match! Jag kan knappt tro det själv. Det är ju som att jag inte har varit synlig för familjerna tidigare. Jag börjar ju i alla fall att se ett mönster i att familjerna bor i närheten av New York City. Jag kan tyvärr bara se familjens foton och inte deras essay. Men det jag vet är att föräldrarna är lite yngre (mamman är bara 10 år äldre än mig) och dem bor i Chatham, NJ som enligt Google Maps ligger 40 minuter från Manhattan. De har en pojke på 2 år och en flicka som verkar vara nyfödd. Lite annorlunda med den här familjen är att jag inte fick mail av dem på min mail utan värdmamman hade skickat ett meddelande på Facebook (och även en vänförfrågan). Jag ska ta och svara nu och se om jag kanske kan få tillgång till deras essay också.

Match #8


City: Newton
State: Massachusetts
Children: Girl (4), boy (2), girl (1)
Pets: None

Åh vilken härlig familj det här verkar vara. Familjen bor i Newton, MA som ligger alldeles utanför Boston. Den äldsta flickan blir 5 år i sommar, pojken blir 3 år i sommar och minsta flickan blev 1 år i februari. Familjen vill ha en Au Pair i mitten av juli, men kan vara flexibla. Det var ett himla fint mail som värdmamman hade skickat, det första hon skrev var "We hope that nobody has snatched you up yet!". Åh vilken bra känsla jag fick om den här familjen!

Match #7


City: Alexandria
State: Virginia
Children: Girl (4), boy (1)
Pets: One dog

Tidigt imorse när jag kollade mailen så fanns det en till familj där! Jag hann inte skriva något om det då, och jag hann heller inte läsa hela deras essay. Men imorse efter att jag hade läst mailet jag fick av mamman, sett deras bilder och läst några rader av deras essay så fick jag en så himla bra känsla om dem. Nu har jag tittat igenom deras profil, och det känns fortfarande som en otroligt bra familj. Hoppas det känns så även efter att jag har pratat med dem! Familjen bor i Alexandria, VA ca 15 minuter från Washington D.C. De har en flicka på 4 år och en pojke som fyller 2 år den här månaden.

#3, #4, #5, #6

Jag sitter just nu på tåget, på väg till Kalmar. Så jag har en nästan 9 timmar lång resa framför mig. Som tur är så ska jag flyga hem istället på tisdag. Men när jag ändå sitter här på tåget så tänkte jag att jag skulle ta och skriva om hur det går med mina matchningar.

Match #3
Familjen som bor i Chappaqua, NY och består av mamma, pappa, pojke på 4 år och en pojke på 6 månader. Förra fredagen skypade jag med mamman och fick även träffa bebisen, på söndagen samma vecka skypade jag med pappan. I förrgår, alltså i fredags, skypade jag med deras nuvarande svenska Au Pair som bara hade positiva saker att säga om familjen. Igår skypade jag med hela familjen så att jag skulle få träffa den 4-åriga pojken. Mamman sa då att hon och pappan skulle prata ihop sig under helgen och att vi skulle höras på måndag eller tisdag. Vilket känns väldigt bra eftersom jag då också får tid till att fundera över hur det känns med den här familjen. Familjen vill ha en Au Pair i början på augusti, helst den 8onde tror jag.

Match #4
Familjen som bor i Forest Hills, Queens, NY och består av en mamma och en pojke på 16 månader. Samma dag som jag fick den matchen fick jag ett mail av mamman där hon skickade med en massa frågor som hon undrade om jag ville svara på innan vi pratade på telefon. Det blev nog det längsta mailet jag någonsin har skrivit, haha, eftersom det var en hel del med frågor och det blev ganska långa svar på de flesta. Hon skrev även att jag gärna fick skicka frågor till henne om jag ville, så jag skickade med några i mailet och fick svar på dem en stund efter. Nu är planen att mamman förmodligen ska ringa mig måndag- eller tisdagkväll. Familjen vill ha en Au Pair i slutet av augusti.

Match #5
Familjen som bor i Norwalk, CT och består av mamma, pappa, pojke på 6 år och pojke på 6 månader. Jag har mailat lite med mamman och dem ville ringa mig idag kl. 6-7am deras tid, men eftersom jag sitter på tåget då så kom vi fram till att dem ska ringa mig ikväll vid halv nio svensk tid istället. Jag vet tyvärr inte när familjen vill ha en Au Pair.

Match #6
Familjen som bor i Rowayton, CT och består av mamma, pappa, flicka på 4 år och en pojke på 19 månader. Jag mailade lite med mamman igår och dem ville skypa på måndag, så jag skrev att jag gärna gör det efter kl. 20.00 svensk tid men jag har inte fått något svar än. Familjen vill ha en Au Pair i början av juli.

Alltså det är verkligen helt sjukt att jag helt plötsligt håller på att prata med fyra familjer. Väldigt roligt är det! Men det är inte helt lätt att pussla ihop alla telefonsamtal, helst nu när jag inte ens är hemma. Väldigt bra att det ska finnas internet på hotellrummet (hoppas det inte strular). Helt otroligt också att familjerna ligger väldigt nära varandra. Match #5 och #6 bor bara ungefär 10 minuter ifrån varandra, och från dem är det bara ungefär 40 minuter till match #3. Dessutom bor ju match #4 bara lite mer än en timme från de andra familjerna. Det ska i alla fall bli otroligt roligt att prata med alla och få veta mer om dem. Sjukt spännande! Nu gäller det bara att para ihop rätt magkänsla med rätt familj.

Match #6


City: Rowayton
State: Connecticut
Children: Girl (4), boy (1)
Pets: One dog

Alltså det här är helt otroligt, men jag har fått ännu en match! Det känns som att jag drömmer, haha.. Tyvärr kan jag inte se deras essay och foton, men värdmamman skickade ett mail där hon skrev att de var intresserade av att prata med mig om jag kunde komma i början på juli. Så jag svarade på det och skrev att jag är tillgänglig i juli och berättade att jag inte kan se deras profil. Så jag hoppas på att få ett svar på det snart. Det jag vet om familjen är i alla fall att dem bor i Rowayton, CT (alldeles bredvid match #5) och det verkar som att barnen är tvillingar. Ska bli spännande att få veta mer om familjen!

Uppdatering: Det var visst inte tvillingar, måste stå fel på sidan. Mamman mailade tillbaka och jag fick några bilder och hon berättade lite om dem. Det är en flicka på 4 och ett halvt och en pojke på 19 månader. Verkar vara en väldigt trevlig familj. Mamman undrade också om vi kunde skypa på måndag (vet inte hur alla telefonsamtal med familjerna ska gå ihop alltså, haha).

Jag skriver ikväll eller imorgon om hur det ligger till med mina fyra matchningar, har helt enkelt inte hunnit.

Match #5


City: Norwalk
State: Connecticut
Children: Boy (6), boy (0)
Pets: None

Oj, ännu en familj! Familjen bor cirka en timme med tåg från NYC i Norwalk, CT (ganska nära match #3 faktiskt). De har en pojke på 6 år som börjar skolan i höst, och en liten kille på 6 månader som kommer vara på ett daycare några dagar i veckan. Jag har skickat iväg ett mail till familjen om att jag är intresserad, så nu är det bara att vänta och se vad som händer.

Match #4


City: Forest Hills
State: New York
Children: Boy (1)
Pets: One dog

Som de andra gångerna så är det när man minst anar det som en ny match dyker upp. Jag skulle kolla på ett mail från igår, och då fanns det helt plötsligt en intresserad familj där! Tyvärr kan jag inte se deras essay och deras foton, så värdmamman skulle titta efter varför det är så. Det jag vet är att familjen bor cirka 25 minuter utanför Manhattan, och det verkar som att det är en ensamstående mamma. Trots att jag knappt vet något om familjen så känns det otroligt bra att det är en pojke på 1 år eftersom det är den åldern jag vill ta hand om. Jag ser fram emot att läsa om familjen!

Uppdatering: Nu kan jag se deras profil. Och oj vilken söt liten kille! De bodde visst 15 minuter från Manhattan i Forest Hills, Queens. Jag skickade iväg ett mail till mamman om att jag är intresserad av att få veta mer om dem.

Uppdatering



Imorgon kl. 19 ska jag skypa med den svenska tjejen. På lördag samma tid ska jag skypa med hela familjen, alltså föräldrarna och båda barnen. Ska bli spännande att träffa 4-åringen eftersom jag knappt gjort det innan. I'll keep you posted!

Studentmössa

Nu jag äntligen också fått min studentmössa! Det är inte långt kvar nu tills 12 år i skolan är över, det börjar närma sig.


Skype last night

Tänkte bara ge er en uppdatering om hur det går med New York-familjen. Vi bestämde i lördags att vi skulle skypa igår kl. 20.00 svensk tid, så att jag skulle få "träffa" pappan och 4-åringen också. Så jag loggade in på Skype vid den tiden, men dem loggade inte in. När det hade gått 40 minuter så skulle jag precis logga ut och då loggade dem äntligen in. Tyvärr blev det något fel med både min och deras kamera så vi kunde inte se varandra, men jag fick i alla fall prata med allihopa. Pojken berättade bland annat att han kunde säga tack på svenska, så sött! Samtalet varade ungefär 30 minuter, och nästan hela samtalet pratade jag med pappan.

Vi ska bestämma en tid när jag ska prata med nuvarande Au Pairen under veckan!

RSS 2.0