Newton, Boston, Massachusetts

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om var jag ska bo. Jag ska bo i en stad som heter Newton, och som ligger cirka 20-30 minuter utanför Boston i staten Massachusetts. Statens namn förkortas "MA".

Massachusetts ligger på USA:s östkust, ganska långt norrut. Massachusetts kallas tillsammans med med fem andra stater i den nordöstra delen av USA för New England. New England-regionen är väldigt känd för hur träden ändrar färg på hösten.

Den röda markeringen är Massachusetts

Höst i New England

I USA finns det 50 stater och av dem är Massachusetts rankad på 44:e plats när det kommer till ytan, och på 14:e plats när det kommer till antalet invånare. Det bor nästan 7 miljoner människor i Massachusetts, och om man jämför det med Sveriges 8-9 miljoner så ser man verkligen hur stort USA är. I staten ligger bland annat ett av USA:s mest kända universitet - Harvard. Massachusetts är känt för att vara en väldigt "sportig stat", och har lag i de fyra största amerikanska ligorna - Boston Celtics (basket), Boston Red Sox (baseball), New England Patriots (amerikansk fotboll) och Boston Bruins (ishockey).

De röda prickarna på kartan är Newton och Boston

Massachusetts huvudstad, och största stad, är Boston. Eftersom staden är den största i New England brukar den även kallas för New Englands huvudstad. Boston är en av USA:s äldsta städer. Därför har staden både gamla och nya byggnader, till skillnad mot många andra städer i landet som till stor del bara har nya byggnader. Boston har också mycket mer träd och "grönt" än till exempel New York. Staden har lite över 600 000 invånare. Man brukar kalla Boston med sina omgivningar för Greater Boston, och där är antalet invånare (tillsammans med Boston) ungefär 4,5 miljoner människor. I Greater Boston ingår Newton. De som bor i Boston-området kallas för "Bostonians". Boston kallas för bland annat "the Hub" och "the Walking City". Det sistnämnda på grund av att många i Boston-området går eller åker med kollektivtrafik istället för att ta bilen som på många andra håll i landet.

Boston skyline

Newton är egentligen inte riktigt en stad, utan snarare en grupp av flera förorter till Boston - närmare bestämt 14 stycken. Jag kommer att bo i förorten som heter Newton Upper Falls. Det bor cirka 85 000 människor i Newton. Newton blev för några år sedan rankad som USA:s säkraste stad. Staden kallas för "the Garden City".

Newton

På väldigt många håll i USA så är kollektivtrafiken väldigt dåligt eller obefintlig. Men i Boston är den väldigt bra. Tunnelbanesystemet i Boston och utanför Boston kallas för "the T". För min del så finns det en station ganska nära huset, så på så sätt kan man lätt ta sig in till Boston.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0