RI, NH, ME

Jag har haft ännu en jättebra helg här i USA! Jag har i helgen besökt tre nya stater - Rhode Island, New Hampshire och Maine. Så på tre månader i USA har jag hunnit besöka i åtta stater - bra gjort tycker jag! Förutom de jag besökte i helgen så har jag varit i New York, Connecticut, North Carolina, South Carolina och så klart Massachusetts.

Åter till helgen - i lördags gick jag upp alldeles för tidigt för att vara på en lördag. Kajsa kom och hämtade mig och sedan började vi vår road trip ner till Rhode Island. Efter ungefär en och en halv timme var vi framme och då hämtade vi upp Veronica innan vi åkte till Newport. Verkligen en jättemysig stad. Där började vi med att gå runt lite och sedan åt vi en god lunch på Panera Bread.


Framme i Rhode Island, på väg över bron som ska ta oss till Veronica.


I Newports hamn.



Efter att vi hade gått runt i Newport åkte vi till något som kallas för the Cliff Walk som ligger där i staden. Där kan man promenera längs med klipporna. Det var verkligen jättefint! Längs med the Cliff Walk ligger en massa mansions, där några av USA:s rikaste familjer har eller har haft sina sommarhus.




Vid stranden där the Cliff Walk började.







Efter att vi hade promenerat väldigt många miles så bestämde vi oss för att gå på en tour i ett av alla mansions. Vi valde det mest kända som heter "The Breakers" - det var ett helt otroligt hus! Man fick tyvärr inte fota inomhus, men jag har i alla fall några bilder från utsidan.






Jag utanför "The Breakers". Som ni nog kan se så var det väldigt blåsigt hela dagen.


Kajsa, jag och Veronica.




Här är vi tillbaka där vi började vid stranden.

När vi kom tillbaka till stranden där vi började plockade vi snäckor på stranden innan vi satte oss i bilen och styrde mot Massachusetts. På vägen tillbaka hem stannade vi på IKEA för middag. Det var SÅ gott! Veronica var så exalterad över den svenska middagen att hon i stort sett började äta innan hon satt ner, haha.


Min middag blev lax och gravlaxsås med prinsesstårta till efterrätt.


Såhär glad blir man av att vara på IKEA.


Veronica var överlycklig.


En massa saker står på svenska där inne. Här: "Välkommen".

Efter middag och lite shopping i food shoppen på IKEA åkte vi till en mataffär för att köpa ingridienser för en efterrätt vi skulle göra hemma hos Kajsa - marängsviss. Tyvärr hittade vi inte några maränger (de som jobbade där visste inte ens vad maränger var?!), så det fick bli marängsviss utan maränger. Efter det åkte vi hem till mig och jag hämtade lite saker och tog med mig bilen vi skulle ha på söndagen, och sedan åkte vi hem till Kajsa där jag och Veronica skulle sova. När vi kom hem dit gjorde vi i ordning marängsvissen och värmde glöggen som vi hade köpt på IKEA. Det var så otroligt gott!


Glöggen.


Marängsvissen.

Nu måste jag sova, så jag berättar om söndagen imorgon istället!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0