I söndags

I söndags ställde vi klockan väldigt tidigt hos Kajsa för att åka upp till Maine och hoppa fallskärm. Vi gick upp, åt frukost, sedan kom Johanna och vid 7-tiden satte vi oss i bilen. Definitivt fyra nervösa tjejer i bilen! Efter en stund i bilen får vi veta att det kanske blåser för mycket för att vi skulle kunna hoppa, men de på skydiving-stället sa att vi ändå borde åka dit eftersom det fanns en chans att vi kunde få hoppa. Så vi fortsatte vår 2-timmar långa bilresa. När vi kom dit fick vi veta att det fortfarande blåste för mycket och dessutom var det något med att molnen var för låga. Men eftersom de inte visste om man skulle kunna hoppa eller inte så blev vi inskrivna, och sedan hade vi vår lektion. Lektionen innebar att vi fick se på en video om riskerna med att hoppa fallskärm och dessutom visades filmer från när andra har hoppat. När vi fick se andra som hoppade så blev vi verkligen taggade på att göra det. Dessutom fick vi skriva på en massa papper om att vi förstod riskerna och att vi inte kunde stämma någon om något gick fel. Det kändes ju lite läskigt när man skrev på det.

Under vår lektion fick vi gå ut och titta när några erfarna personer skickades upp som "försökskaniner" för att se om det gick att hoppa eller inte. Men tyvärr så var det väldigt blåsigt. Dem sa att vi borde åka till något ställe i närheten och ringa varje timme för att se om vädret förändrades till det bättre. Så vi åkte till Portsmouth (USA:s tredje äldsta stad) i New Hampshire, som visade sig vara en jättemysig stad! Vi spenderade hela dagen där, och vi åkte bland annat åkte vi häst och vagn. Ganska otippat, haha, men väldigt mysigt. Varje gång vi ringde till skydiving-stället under dagen så fick vi samma dåliga besked, så det blev tyvärr ingen skydiving för oss. Nu är vi uppskrivna på en väntelista om någon skulle avboka under den tiden som är kvar av säsongen. Men att det skulle hända är väldigt osannolikt, så tyvärr får vi nog vänta ända till våren innan vi kan hoppa fallskärm.

Kvällen avslutades med Veronica på Panera Bread i Newton Centre i väntan på att hon skulle ta tåget hem. Där satt vi utanför den mysiga brasan och planerade att jag ska komma och hälsa på henne nere i Rhode Island i november!


Mitt ute i skogen låg skydiving-stället.




Det var väldigt små flygplan dem hade.


Det här hade kunnat vara någon av oss.




Kajsa, Veronica och Johanna i väntan på lunchen i Portsmouth.


Vi åkte häst och vagn i mysiga Portsmouth.








Kvällen avslutades framför den här brasan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0